Effektivitet hos motståndarna, känns som man hört den visan förr eller?

Bra spel räcker inte alltid så långt när motståndarna är effektiva och när Anders Lindgren coach i Köping efteråt säger -det här är nog det värsta jag vart med om både när det gäller er ineffektivitet och vår effektivitet, så ska man ta det på allvar, han har ju vart med en del inom innebandyn i Köping och sett en del matcher.

Ja vad ska man säga vi spelar bra o har mkt skott på mål i första får också spela pp en del när Köping åker på en 5:a för en tackling mot sargen och det var ju inga direkt protester på den från gästernas håll, den kändes klockren, vi skapar mkt men bollen vill inte in där och det blir 1-3 pausledning för gästerna och skotten 16-5 för oss, den smakade inte direkt bra. Målet var ett fint skott av Kajsa Högberg efter en fin pass av syrran Angelica Högberg.

I andra fortsätter vi skapa tryck och gör 2-3 men när vi som mest jagar 3-3 blir det en liten miss i laget och Köping kontrar in 2-4. Som ett brev på posten så tappar vi fokus och släpper lätt in 2-5 direkt. Sedan med någon minut kvar gör de 2-6 på ett långlyft in mot målet och det är inte okej att släppa in sådana mål där borde vi kunna täcka bort det tycker jag. Målet av Johanna Johansson.

Med underläge 2-6 måste man flytta upp och istället så missar vi markeringar och orkar inte löpa med så gästerna kan prickskjuta in distinkta avslut i krysset, stolpe in eller lira klapp klapp och slå in den i öppen kasse så en inhoppande Moa Melin Andersson i målet fick ingen bra hjälp i sitt inhopp och kan inte lastas för målen som kom heller. 3-11 slutar matchen efter mål av Jennifer Johanssons slalomkörning av hela Köpinglaget, snyggt mål och snygga dragningar.

Det man kan göra är helt enkelt att se och lära, Köping skjuter distinkt och direkt inte något kladdande med bollen i hooken utan, pang pang pang, då gör man mål, något vi får lära oss av för det gjorde Köping riktigt bra så all cred till dem för det. Spelmässigt gör vi det bra och skapar mycket tills 2-4 då tappar vi fokusen och börjar leta fel istället för att ta tag i det, idag saknar vi någon eller några ledare i laget som drar med sig övriga i motgång och det har varit ett dilemma under året och mycket tydligt synts när vi släppt in mål att vi har släppt flera på rad, det är dags att några tar på sig rollen som ledare på planen och drar med sig övriga i motgångar, utan det blir det tufft.

Denna match kunde slutat på ett helt annat sätt om vi vart mer effektiva och orkat göra defensiva jobbet i 60 minuter, men å andra sidan är ju detta ingen nyhet då det vart samma sak i många matcher och vi är ändå nya i div 1 så man kan ju inte fixa allt på en gång, Köping är ju på sin 3:e div 1 säsong och på den fronten är de en bra bit före oss och det är däför de är topplag och inte vi är min analys idag.

Återigen en bra domarinsats av Martin Jonsson och Jonas Gustavsson från Lidköping som inte syntes till något i matchen, så bra att jag glömde av att tacka dem men självklart tack för en bra insats, var ju också lite deppigt efteråt så ibland glömmer man. Får också passa på att önska Anders Lindgren o Köping lycka till i fortsättningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0