Stryk mot Täby i dödens arena!

Dödens arena är väl att ta i men man längtade nästan efter Surtes betongbunker när man kände doften av mögel i hallen och ljusrören låg åt fel håll så det blev svarta ytor på planen mellan raderna men planen var i alla fall stor och det var bara innebandylinjer det var ett stort plus. Sedan så lade klockan av efter 15 minuter och sedan ringde den igen efter en minut gjorde att själva arrangemanget inte höll någon vidare status. Det var lite komiskt att se tjejerna bära in stereon när de gjorde entré, dock var höjdpunkten när dagens speaker stod i mitten av arenan och läste lineup då mickrofonen var inlåst, ska sägas att han gjorde ett strålande jobb och jag tror få personer hade kunnat göra det bättre så all credit till honom.

Nu är detta såklart inte Täbys fel då de har Tibble som sin hemmahall och blev bortkörda därifrån pga Basketturnering, men det är pinsamt av vårt Svenska innebandyförbund att de som tidigare nobbat flera hallar att hålla för förbundsserier kan tillåta spel i denna hallen. Jag vet själv när vi skulle kvala till ettan med Noltorps damer då förbundet inte godkände hallen som var byggd på 1990 talet och ljus och fin men hade för liten läktarkapacitet, ja tjenare en och en halv bänkrad i denna hallen i Täby då?

Det blir tyvärr lite pajas av innebandyförbundet gång på gång och det är inte konstigt att folk skrattar åt innebandy när de själva skjuter sig i foten gång på gång. Jag menar kräv publik kapacitet efter föreningens egen förmåga, då det är många lag i förbundsserien som inte har mer än en ca 50 talet i publik varför ska de då inte så spela i sin egen hall? Ja nog om detta, men ibland kan jag verkligen inte bara hålla käften alltså som ni som läser nog har märkt.

Täby gav oss ett fint mottagande och jag gillar Göran & co, oerhört sympatiska personer som jag tidigare sade inte kan lastas för att de fick spela sin seriematch i en sunkhall.

Matchen då, jo vi är ett nummer för små (unga, orutinerade kalla det vad du vill). Täby har flera spelare med rutin från högsta serien och det märks, de har också ett bra grundspel där vi försökte störa dem och lyckades hyfsat i två perioder förutom början på första då vi gör för mkt misstag. Det är just där rutinen spelar in, vi blir straffade med mål i baken när vi gör misstag och när de gör misstag så får vi inte alla gånger ens skott på mål, vi måste bättra oss där och det är mitt och ledarstabens jobb att jobba på det.

De leder med 2-1 efter första och i pausen har vi lösnignen på flera av problemen tycker jag vi går ut och spelar en riktigt bra andra period. Tyvärr gör vi misstag och de är skarpa, vid ställningen 3-2 så får vi spela 4 mot 4 och då trycker vi på och skapar 2-3 heta chanser men sätter tyvärr inte dit dem, 3-3 där och vi hade haft bra häng i matchen för andra perioden tycker jag vi är hetare än dem, men istället sätter de 4-2 på en kontring.

I sista perioden blir det lite grinigare och tuffare spel (dock absolut inte fult) och tyvärr åker vi på ett gäng utvisningar, någon billig vilket vi tränare var överrens om (jag och Göran i Täby pratade om de situationerna efter matchen) samt att domarna tyvärr missade någon för Täby gjorde att vi blev frustrerade och det är ju inte bra av oss som lag att ta utvisningar för protest. Domarparet ska absolut inte skyllas för vår förlust ska sägas och det var stort av dem att kunna ta en diskussion utan att någon höjde rösten efter matchen, jag är säker på att ni som domarpar utvecklas av att ta lite feedback.

Matchen rinner iväg ordentligt och slutar 8-2 där Täby fått in någon lätt boll på slutet för vi tappat fokus lite. 8-2 är ju siffror som säger storpisk, jag säger ändå att vi gav Täby en bra fight men de är skarpare än oss och har kanske seriens bästa målvakt, i vanliga fall hade vi satt 3 mål till men all credit till hon som stod, riktigt bra rörelse och speluppfattning hade hon och fick skotten enkelt på sig där hon ville ha dem.

Målskyttar i FIF var Annie Storm och Angelica Högberg.
Dagens bästa Fifare var Angelica Högberg och Jennifer Johansson, de var de två som skapade mest offensivt och även jobbade bra defensivt.

Kommentarer
Postat av: Cizzi #67

Jag kan inte bara läsa detta utan att tacka dig för berömmet! Värmer något otroligt att få beröm från motståndare och det gör så man vill bli ytterligare lite bättre :) Så återigen, tack!

2011-01-07 @ 10:46:14
Postat av: David K

Varsågod Cissa (målvakt i Täby), du var grym! :)

2011-01-07 @ 19:10:26
Postat av: Mr Speaker

Tack för de vänliga orden och dessutom ett mycket underhållande inlägg!

2011-01-07 @ 22:53:32
Postat av: David

Varsågod, man försöker ju roa lite..:)

2011-01-07 @ 23:03:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0