Även Wårgårda IBK dam går i graven, vilka är nästa?

WIBK hade en gång i tiden ett mycket bra damlag men åren har gått och laget har blivit yngre och yngre i princip för varje år och till slut tvingades de kasta in handuken då de har problem att få ihop lag och tränare Andreas Cunow inte kunnat ha fullt lag många matcher samt fått ställa in träningar. Detta är inte bra, speciellt när grannklubben Horsby även de lagt ner sitt damlag för några år sedan. Jag kommer ihåg när Alingsåsregionen blomstrade av damlag i innebandy och när jag själv var tränare för Östadkulle ibks damer i div 3 hade vi derbyn mot IBS Alingsås, Wårgårda IBK, Skogsbygdens IF (även de i Vårgårda kommun mitt i skogen men jäkligt bra spelare). Även Horsby från Herrljunga hade damlag i många år då. Tragiskt är det att daminnebandyn i Västergötlands distrikt har gått ner sig så, vad kan man göra för att behålla alla tjejer inom vår älskade sport.

Småklubbarna behövs då de fostrar många duktiga som vill pröva lyckan i högre serier och det kan man ju säga om Skogsbygdens Linnea Liljegärd som spelade div 3 innebandy i Skogsbygden och senare div 2 med Noltorp från Alingsås och numera spelar i svenska fotbollslandslaget, denna tjej var och är grym på innebandy. Det är bara ett exempel på hur många bra spelare som fostrats i småklubbar på tjejsidan. Kan Västergötlands förbund även de göra något, jag tipsade dem för säkert 10 år sedan att de kunde låta nya damlag få vara med första året gratis i seriespelet, då fick jag en kommentar av Selander att då blir de andra föreningarna avundsjuka, det tror inte jag däremot är nog alla glada över en större bredd som ger fler matcher för hur kul är det när föreningar försvinner gång på gång. Förr hade vi ner till division 4 innebandy på damsidan och inga u-lag alls, idag har vi div 2 och sen en ulagsserie som kallas div 3, där är väl endast Tranemo, Falköping och Grästorp med i nu när Wårgårda dragit sig ur.

Jag har också alltid hävdat att släng ut alla jävla u-lag från A-lags serier, jag menar se på oss själva i dam u-laget. Senast mötte vi Tranemo och då var några iväg på F15 sm så vi "stärkte" upp med en femma från div 1, hur kul var det för Tranemo som spelar i div 3? Ja 11-2 i baken fick de åka hem i alla fall! Jag tycker det är helt fel låt istället oss som har reservlag möta Lockerud, Vänersborg och de som har stor trupp nog att ha reservlag och gör det ordentligt för hur jävla trött är man inte på pajasklubben Borås som allt som oftast lämnar återbud till matcher med sitt u-lag, hoppas de har bättre ordning i år för ifjol var det patetiskt, okej de hette ibk 7-H ifjol men det är samma lag, förr hette de Mariedal och Borås IC och allt möjligt, nä ordning och reda och ingen lekstuga.

Det är alldeles för dåligt ansvar av både spelare och ledare, det är för lätt att säga, "vi får inte ihop lag", vad då, alla kan se en säsongsplanering i augusti, sätt upp den på kylen och prioritera bort att mormor fyller 73 år och åk dit dagen före eller något, alla dessa patesiska ursäkter man hört genom åren i lägre serier gör en bara matt, ta ansvar och spela matcherna. Jag har ställt in en match under alla år som ledare och det var mot Östra i år i en träningsmatch, hade det vart serie hade man ju såklart spelat men då vi fick 3 skador söndagen mot JIK och vi har en tunn div 1 trupp så var det vansinne att riskera mer skador mot Östra på onsdagen, vilket Östra förstod så no hard feelings där och de lyckades få Husvkarna att spela mot dem så det var inga problems.

Sedan också alla dessa patetiska undanflykter som man hört och otroligt nog även får höra i div 1, "Vi har många borta idag".... och ? Jag säger alltid, vi spelar med bästa laget oavsett, när har du verkligen alla i truppen tillgängliga, det är ta mig fan max 1 gång per säsong, det är skador, sjukdomar hela tiden. Nä man spelar alltid med sitt bästa lag, något annat finns inte, nu blev det ett långt inlägg, bit ihop och kom igen nu damföreningar, våga tro på er själva.

Kommentarer
Postat av: Zonen

Ville bara tipsa om www.innebandyzonen.se ! :)

2011-01-12 @ 09:25:41
URL: http://www.innebandyzonen.se
Postat av: Filip

Tack David :)Gällande U-lag i allt annat än reservserier är pinsamt! Nästan så att jag hoppas att IKSU eller PIXBO lyckas med sina satsningar och får upp ett lag till i Elitserien. Då kanske förbundet vaknar. Då kan ju spelarna spela i två lag! Var finns fördelarna? Som när vi mötte PIXBO borta i dec. Då då spela de andra och tredje perioden med en ren Elitseriefemma. Vi torska med 5-3. Dessa fem spelare hade då gjort över 40 Elitseriematcher ihop denna säsong. Vad ser förbundet för fördelar med det? Tänk om de spelarna istället kunde representerat IBF Göteborg eller Älvstranden. Då hade vi kanske kunnat få tillbaka bredden i vår älskade sport igen!

2011-01-12 @ 12:02:49
Postat av: Mari

Bra synpunkter David. Och att Mr. S har haft märkliga åsikter länge (alltid?) har jag också erfarit...

2011-01-13 @ 09:45:56
Postat av: Ronnie J

Menar du Borås IBF är är en pajas förening

2011-01-23 @ 16:27:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0