Träningsvärk, en härlig känsla!

Söndagen bjöd på den sedvanliga sommarnöjet småmålsinnebandy som vårt gäng kört i ett antal år varje sommar. Vi var hela 10 st och körde 3 lag och vinnaren står kvar, det betyder mer kamp och prestige för vem vill titta på? Vi var vårt vanliga gäng men även ett par som inte vart med tidigare, tyvärr var det lite för ojämn nivå vilket inte brukar vara fallet när vi alla före detta licensierade spelare kör på, lite synd faktiskt. Kul var att en av mina gamla lagkamraters son var med och han var riktigt bra, mindre kul är att han lagt ner o spela innebandy i seriespel redan 14 år gammal på grund av strul med tränare redan.

Är det så i många ungdomslag att det saknas tränare och inte blir ordning och reda? Är det inte tragiskt att unga duktiga spelare slutar spela vår älskade sport före de ens fyllt 15 år? Jag tycker det är horibelt, tyvärr så glömmer nog många föreningar av ungdomslagen och satsar bara på sina representationslag, det är ju i ungdomslagen man bör ha de bästa tränarna egentligen vad det gäller att utveckla t ex teknik mm. Hur ska innebandyn kunna locka folka att stanna kvar i sporten som tränare, domare mm. Utan dem blir det inte lika bra. Har sagt det 100 gånger förut här på bloggen t ex angående domarna i vårt förbund Västergötland, vi måste föryngra då i princip alla domarparen som dömer i div 2 är 40 +. 

Nu sitter man med världens träningsvärk för 2 h småmål känns i kroppen, bara att bita ihop och köra på för imorgon är det dömning och då brukar det bli en 8 km löpning till 1.1 mil beroende på matchens nivå osv. Jag börjar bli grymt sugen på att spela innebandy igen, får hoppas att man kan köra 100 % en säsong och hitta glädjen igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0