Tips och idé kanske? Man måste våga vara positiv och kämpa!

En tanke är följande. Om jag var t ex ordf för ett innebandylag kalla dem alingsås ibf, i div 4,  vi har ett a-lag och ett b-lag. Mitt lag har lite ont om spelare men lyckas rekrytera ihop ett gäng nya, de nya är kanske inte världsklass utan de har lirat lite för några år sedan eller i korpen t ex, och vi har en tunn trupp men det kommer nya ansikten i princip varje träning så det ser ändå positivt ut. Det sista man ska göra då är ju att dra ur b-laget på grund av för lite folk, jag menar så här man kan inte slänga in de nya i ett a-lag utan de behöver komma in i serie innebandy och då är det ju perfekt i ett b-lag. Så kanske man kan dubbla lite med a-lags spelare tills man fått ihop lite mer folk, jag vet själv av erfarenhet att de flesta har en kompis som de kan dra med. Startade upp ett damlag för många år sedan och från att ha varit 5-6 st så var vi över 25 på bara någon månad, alla tog med en kompis osv... Samma sak var i Elfhög när jag var tränare där, vi hade jätteont om spelare, vi satte upp lappar på skolor osv och vips så var vi 25 st och anmälde b-lag året efter och klubben växte och gick från div 4 till div 2 på 2 säsonger. 

Man ska inte ge upp så lätt är det jag är ute efter, och man kan inte heller sitta och klaga, det är när det går lite emot som man får visa klubbhjärta och anstränga sig lite mera och inte klaga på att ingen annan gör något eller klaga på att dem som faktiskt gör något inte gör allt rätt eller som man kanske själv hade gjort det.
Vet själv hur det var när jag var involverad i Noltorps IBK, ett härligt kompisgäng där tyvärr allt för många slutade samma säsong, vi fick till en bra lösning med Östadkulle IBK och den nya klubben hade gott om spelare där alla fick plats och kunde ha skoj ihop, även om det blev en bra lösning så var det folk som klagade och var negativa, men vad gjorde dem själva då, inget, de satt bara hemma och surade för att det inte fixade sig av sig självt, när det går tungt måste man hjälpa till och inte bara sitta och klaga på dem som jobbar hårt och faktiskt gör något.

Tips på vad man kan göra:
* Annonsera i dagstidning
* Sätta upp lappar på gymnasieskola och på hjälmareds folkhögskola
* Fråga IBK Alingsås om de har några spelare som slutat eller vill trappa ner som man kan värva.
* Höra runt i alla kompisgäng som spelar småmålsinnebandy nån gång i veckan i småhallarna.
* Ringa runt till alla gamla medlemmar i klubben, borde ju vara lätt att få tag i b-lags spelare i alla fall där.
* Prata med alla man känner och be dem sprida till folk dem känner att man behöver ha tag i nya spelare.
* Kolla runt i alla gamla nedlagda föreningar som Östadkulle, Noltorp, IBS Alingsås, Genombrun, Långared, Säven.

Så alla ni eldsjälar som lägger ner mycket tid i era föreningar, ni är guld värda, i Fristad har vi många ni är grymma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0