Reflktion Omgång 11 i div 1 v.

Måste säga att jag tippade ruskigt bra denna helgen men safeade också lite. Marstrand var nära poäng mot Nykvarn det var väl största överraskningen i helgen annars rätt väntade resultat, hade så gott som rätt på alla dock vann Pixbo mot Köping med 5-4 ordinarie tid och inte i sudden som jag tippat, Skattskärr slog Surte på ordinarie tid och den trodde jag de skulle knipa i sudden. Att Örebro skulle utklassa Linköping med 11-2 trodde nog inte ens de själva, matchen var i princip över efter första perioden när hemmalaget hade hela 6-1, är Örebro så bra eller hade Linköping en riktigt skitdag, jag tror det senare även om ÖSK är starka.

Vi själva gjorde en kämpamatch mot Nykvarn, ett lag jag gillar, de spelar tufft och påminner lite om oss ett lag som kommer växa när deras unga spelare fått ett år i div 1 och nu har de några stöttespelare som drar lasset riktigt bra. Matchreferat på www.ibkvanersborg.se

Till julvilan ska man nog kunna konstatera följande, det krävs mirakel om Örebro inte ska vinna serien samt ett ännu större mirakel om Marstrand ska hänga kvar. Pixbo tog sista halmstrået och knep 6 poäng i helgen och de var tvungna att ta minst 4 för att ha en hygglig chans att klara sig, de har ett fint grundspel och de borde klara sig, de är dock ett u-lag och jag är emot att ha u-lag i förbundsserier men i alla fall så har de ungefär samma lag i varje match och då är det lika för alla lag, vet att förr så kunde de plocka ner vissa toppspelare för att vinna vissa matcher osv och då är det inte alls bra. Vi har själv ett u-lag i div 3 där de som inte får så mkt speltid i div 1 ska få spela och i alla matcher utom en när det saknades folk så har vi haft just de som inte fått spela med, enda gången var när vi hade så många återbud från div 3 spelarna.

Det kommer att bli många viktiga matcher i kampen om att hänga kvar i div 1 och just nu som ni ser på tabellen på länken nedan så skiljer det bara 6p från Surte på näst sista till Kumla på 5e platsen.

http://www.innebandy.se/templates/IDA/CompetitionInfo.aspx?ID=8811&CompetitionID=7576&epslanguage=SV


Lite mer om vad jag tycker om u-lag.

När man ser på herrsidan så har glädjen för div 5 lagen helt försvunnit när Vänersborg, Skövde, Alingsås, IBK 7-Härad mm har u-lag och stärker upp med toppspelare vissa matcher och dödar div 5 kampen som var förr när alla matcher var på "lika villkor". Bort med alla u-lag från seriespel ha en elitreserv istället och vanlig reserv för de sämre lagen som det var förr. Satsa mer på bättre juniorserier t ex jun allsvenskan och utöka den istället det är min melodi. Vi behöver div 5 lagen för att hålla bredden på innebandy igång samt att vi "gamla" kan ha roligt också på vår nivå och slippa möta div 2 spelare som bara vill göra 10 poäng en match för att boosta sitt ego.

Kommentarer
Postat av: Micke

Kommentera inte sedan du inte är insatt i, den moderna idrotten är uppbyggd av farmarlag där unga talanger kan utvecklas. Finns i hockeyn, fotbollen och numera i innebandyn. I stort sett alla elitlag har idag farmarlag i division 1-2 för att fostra unga talanger. Samtidigt kan många exelitspelare varva ned i föreningen när man inte längre kan/vill göra samma elitsatsning.

2009-12-21 @ 02:36:20
Postat av: David

Micke det du inte verkade fatta av texten var faktiskt att det förstör glädjen för de små klubbarna, förstår att det är ett bra sätt osv för unga men det finns andra sätt som kan vara bättre och inte ta död på småklubbarna, vet att otroligt många tycker som jag, det diskuteras mycket inom innebandyn.

2009-12-21 @ 22:01:19
Postat av: Daniel, Sollebrunns AIK

Håller med David att U-lagen bör separeras.. Om man vill ha ett farmarlag så gör som Lockerud gjorde med sitt Lockerud Ungdom. Det var en egen förening och det gick således inte att plocka med A-lagsspelare hur som helst.. De gick tyvärr ifrån detta och i år har de använt Kongstad i 7 av 12 matcher i vilka han gjort 47 poäng.. I sista matchen vann de med 16-10 och han gjort 9+3!! Kul för Dalängen som blir drabbade!!Nej..bort med U-lagen!! Givetvis synd för de som sköter sig, typ Skövde men vi får bort de föreningar som använder det på fel sätt.

2009-12-22 @ 22:19:08
Postat av: Micke

Tycker inte frågan är lika svart/vit som David och Daniel utan snarare en gråzon. Å ena sidan vill vi bättra på förutsättningarna för "småklubbarna" (vet inte vilken definition ni använder, men förmodar ni menar "inte framgångsrika klubbar"?). Å andra sidan kommer en uppsjö av nya talanger i 90-talister som är så enormt mycket bättre än 80-talisterna. Även fast de är 15-16 år (tjejsidan) så spelar de matchtröjan av de äldre lagen. Jag förmodar att ni båda känner till att det finns samarbetsavtal inom Svenska Innebandyförbundet. Det är alltså ingen som fuskar utan klubbarna följer reglerna. En spelare om det är så en A-landslagsspelare kan spela i division 1 om denne står över en match i elitlaget.Var lite konstruktiva. Hur ska vi vårda våra talanger, och kom inte dragandes med gammal svensk avundsjuka, tack.

2009-12-26 @ 00:43:43
Postat av: David

Har aldrig handlat om avundsjuka utan det handlar om att glädjen för småklubbarna har försvunnit då "storklubbarna" använder sina ulag på fel sätt, tycker daniels exempel på Kongstad är klockrent då han är div 3 laget stora stjärna, vad ska han i ett ulag att göra, det ska de spelarna som inte får spela div 3. Nej bort med alla ulag och ha elitreserv så det blir matcher på lika villkor, hur mycket utvecklanda är det för lovande unga spelare att vinna med 29-2 mot t ex Nossebro? Inte ett skit, bättre om de mött ett jämnbördigt lag och spelat 5-5. Men alla får tycka vad de vill.

2009-12-26 @ 18:35:42
Postat av: Tips från GIBF

Tävlingsföreskrifter 2009-2010 13

5.6 Spelarförflyttning mellan lag i representationsserierna

Regelverk för övergångar mellan representationslag och divisionslag:

Spelare som gör övergång uppåt i seriesystemet. Ex från Div. 5 till Div. 4.

Man behöver ej anmäla detta till Göteborgs Innebandyförbund, utan så fort man är uppskriven på det högre lagets protokoll, så är man automatiskt registrerad för det laget och kan ej längre spela för det nedre laget.

Spelare som gör övergång neråt i systemet. Ex från Div. 4 till Div. 5.

Övergång görs genom att ej deltaga i två ordinarie seriematcher för det högre rankade laget.

Att deltaga är lika med att spelaren varit noterad i matchprotokollet, därefter är spelaren spelklar för det lägre placerade laget.

Bryter man från ovanstående regler ska spelaren betraktas som okvalificerad spelare enligt SIBF;s tävlingsföreskrifter.

Detta system är självförsörjande och föreningar som misstänker avsteg av reglerna skall rapportera detta till GIBF.

GIBF kan även på egen inrådan starta en utredning.

Spelare har rätt att fritt deltaga i andra serier så som reservserier, juniorserier m.m.

När IDA-systemet införs i Göteborgsserierna, är det föreningens ansvar att innan match se till att spelaren tillhör rätt lag.

Under övergångsperioden 1/7 till den 31/1 får man göra obegränsat antal övergångar enligt §5.6

2009-12-30 @ 15:16:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0