Seger mot Stenungsund till slut!

Det var lite ovisst inför matchstarten om Andreas Lundell och Johan Rydén skulle vara disponibla och med tejpning så gick det och det skulle visa sig mycket viktigt för båda gick in och gjorde en kanonmatch.
Till denna match valde vi att starta på 6 forwards istället för 2 femmor som vi kört de senaste 2 matcherna och tanken var att ha fler spelare igång och vara starka i slutet.
Matchbilden blir som förväntad att vi för spelet och gästerna backar hem och prioriterar sitt försvar. Gästerna tar ledningen på en retur där vi inte var heta och då smäller det i vår serie inget snack om det. Vi skapar en del chanser och efter fint spel mellan Andreas Lundell och Tommie Lundgren så skapas det en lucka och Tommie kan bryta in från kanten och skjuta in 1-1 via stolpe in.

I andra perioden så gör Stenungsund perioden enda mål efter dem haft ett tryck i sitt powerplay och i samma stund som vi blir fulltaliga så gör dem 2-1 på bortre stolpen där vi missar i markeringen och vi har underläge inför sista 20 min.

Vi kände att vi skapade en del chanser och att vi skulle vara starkare i slutet när gästerna gått på tio man och vi kört på 12 spelare. Vi vaskade om och Jonas Neldren fick göra års debut i serien och Manne Jarlenius fick komma in, Andreas Lundell och Tommie Lundgren fick fortsätta för dem hade skapat mycket och brukar hitta varann i bra lägen. Vi sade att vi skulle tro på vårt spel samt ta snabbare avslut.Vi vet också att vi är starka och målet var att gå upp och vända på steken till 4-2 seger och det var inte långt ifrån att det blev så.
2-2 gör Hampus Wedlin från kanten fint assisterasd av Lundell bakom mål.  Vid det målet sade jag till Hovemyr att det var dags för han att göra sitt sedvanliga mål från kanten och Hoven  gjorde precis det i nästa byte där han från en ganska dålig vinken drog ett skott som satt gött i mål och vi hade vänt på steken, kanske man ska säga till spelare att dem ska gå in och göra mål oftare? :) Någon minut senare gör måltjuven Tommie Lundgren sitt andra mål och igen har Lundell assisten. Gästerna chansar tidigt med att ta ut sin målvakt men vi bryter och inhoppare Neldren slog en långboll på halvvolley i ett tomt mål och där var saken klar. David Ricklund fick avsluta målskyttet när han snappade upp en boll på mittplan när en Stenungsundspelare olyckligt föll och matchen slutade 6-2 ett mycket fint resultat och vi visar styrka som vinner sista perioden med hela 5-0.

Matchens spelare denna gång var vår målvakt Mikael Andersson, Andreas Lundell gör också en fin insats med rörlighet och fina passningar, speciellt när han var osäker på spel överhuvud taget.

Matchfakta:

Period 1
08.37    Mål    0-1        Stenungsunds IBK 18.54    Mål    1-1     Tommie Lundgren (Andreas Lundell)    IBK Pantern