Panterns första Derbyseger!

Så var det fredagkväll och dammet har lagt sig och den stora publiken har gått hem (nästan 300)och säsongens första Lerum derby har gått till historien. 0302 hade gjort ett mycket bra jobb med arrangemanget och där har vi i Pantern en del att lära av våra grannar.
Denna gång stod de svarta som segrare efter en otroligt bra kämpainsats av samtliga. Vi fick en fin start med 0-1 (vi var bortalag på pappret) redan efter ca 4 min när Fredrik Arthursson sköt ett bra skott från kanten. 0-2 kom några minuter senare genom Johan Rydén som har ett grymt bra skott men skjuter för sällan enligt min mening som dunkade in ett backskott från halva plan. Unge Rikard Grube ger 0302 hopp genom att slå in en retur och ger ställningen 1-2. Någon minut senare får 0302 en utvisning och vi får spela powerplay som vi fått att funka mer och mer för varje match. Jani Simpanen gör mål efter bara 7 sekunders powerplay, målet görs framför målet och jag hann inte se exakt hur det gick till. 1-5 målet är riktigt snyggt Hampus Wedlin (enligt matchrapporten fick Jani målet) avslutar med sin dunerkanon från sin backposition och en fin pass av Henrik Djurvall ger oss en grym start i derbyt efter de första 20 min.

I andra perioden gick snacket mest om att hålla sig till planen och spela vårt spel och inte bjuda 0302 in i matchen och försöka vinna perioden med 1-0. Perioden slutar också 1-0 efter ett fint tekniskt nummer av Richard Hovemyr som tog sig förbi sin back och avslutade snyggt.

I sista gällde det att inte chansa utan ta hem dem 3 poängen utan att fegspela och släppa in 0302 och vi fick en tuff start när dem gjorde 2-6 och 3-6 redan efter 4.02 och 3 mål med 16 minuter är ingenting i innebandy och vi pushade varann och alla reserverna var mycket lojala och peppade dem som spelade när det verkligen behövdes. 0302s kapten gav igen i en situation och fick 5 min för slag mot kropp och vi fick göra 3-7 genom Arthursson i PP på en halvvolley i slottet där han var iskall på en fin lobb av Simpanen bakom mål. Hampus Wedlin fick avsluta panterns målskytte denna fredagkväll genom att väggspela sig igenom med Victor Sampson där han avslutade snyggt och gjorde 3-8. 0302 fick sista ordet genom ett snyggt långskott av deras back Alexander Karlsson och slutresultatet blev då 4-8.

Nyckeln till segern idag var att vi hade förberett oss bra på träningarna där onsdagens träning som Henrik Djurvall höll i inehöll mycket kampsituationer så vi var förberedda på hemmalagets fysiska spel. Skarpheten i första perioden var också såklart viktig där vi lade en fin grund med 5-1 ledning men det viktigaste var att ALLA gick in och kämpade och slet hårt för LAGET i 60 minuter. Alla gjorde en fin insats men jag vill ge Victor Sampson extra beröm efter alla närkamper han vann och alla meter han löpte för att stenhårt jobba defensivt förlaget. Vill också berömma alla våra reserver som satt hela matchen som har bidragit mycket på träningarna med att alltid ge allt, med bra träningar spelar man bra på matcherna och det ska man aldrig glömma.

Vill också berömma 0302 för sin sportslighet där flera av spelarna tog i hand med mig efter matchen i deras största besvikelse, sådant imponerar på mig mycket. Även ledarna var mycket sportsliga ska också sägas, man har ju varit med om en del genom åren efter heta derbymatcher men det kändes bra att när matchen var slut tog alla i hand och visade gott humör o det är så det ska vara.

Domarna Kim och Måns från Göteborg, höll derbyt i en mycket bra nivå och lät spelarna kämpa men tog det som gick över gränsen och man ska nämna det för det näms alltid när domarna inte är bra därför känns det viktigt att skriva när dem är bra tycker jag.

Blev ett långt referat men det är lätt att skriva mycket när man vinner och spelar bra, nu blir det seriefinal på Söndag kl 16 mot Lindås IBK, välkomna dit.