Uppdatering silly season!

Fröjered tappar Angelica Högberg som gjorde flest poäng i laget till ett Jönköpingslag, självklart hade man inte höjt vidare på ögonbrynen om hon valt att gå till JIK i Elitserien men det märkliga är att hon går till Östra som redan tappat 2 toppspelare och sin tränare från ifjol och i det läget kändes som ett mycket sämre lag än Fröjered. Jag kan i alla fall inte förstå den övergången även om Östra skulle lagt upp lite pengar eller ordnat lägenhet så vad är det egentligen jämfört med att spela mot de bästa i Sverige och utvecklas än att ta ett steg tillbaka? Ett riktigt märkligt beslut i alla fall som inte alls känns vidare genomtänkt anser jag.

Östra som lever på värvade spelare och jag undrar hur många egna produkter de har bland sina 10 bästa spelare på damsidan? Inte många tror jag, det är ett luftslott som förr eller senare kommer sprängas frågan är bara när.

I Fröjered kommer någon annan göra de poängen, troligtvis fördelas det bara ut på flera spelare och laget kommer ändå kunna hävda sig bra då de unga fått ett år i div 1 och en Mikaela Spaak som förhoppningsvis kommer komma tillbaka skadefri och mer vältränad än på många år, där får Fröjered ett nyförvärv av hög rang då det är få spelare som har ett bättre skott. Det gäller bara att hela laget tränar hårdare än någonsin och att alla andra höjer sig 5 % så blir det riktigt bra. Man såg ju redan ifjol i många matcher att det var små marginaler och en tunn trupp som gjorde att topplagen vann med uddamålet i matcher där vi likagärna kunde vunnit med lite tur.

Telge blir även dem av med spelare och det är 2 spelare som ska spela med Sala, i Telge var det ju ett jämnt lag där inte jättemånga stack ut så att just de två lämnar laget för att testa elitserien har jag ingen större kommentar på, tror inte Telge som lag kommer få någon kris för att Sandra Seth och Christelle Niva lämnar laget. Däremot svider det nog lite mer att deras målvakt Elin Jonsson går till Djurgården.

Karlstad IB har värvat Gävles poängkung som gjorde 75 poäng och hela 56 mål i div 2, hon hade visst tidigare spelat i Kais Mora och den offensiva kraften är precis vad de behöver. Kan de knyta till sig Hagfors duktiga Linnea Nilsson också så har de fått en imponerande trupp på pappret. För hur många bra spelare individuellt du än har så måste de fungera som ett lag. Laget slår alltid jaget, alltså teamwork slår ett gäng individualister varje gång.

Kommentarer
Postat av: FIF

Högberg till Östra ??? Vad tänker hon med ?? Verkar mycket konstigt. Vad som helst vore ju bättre !!!

2011-05-19 @ 09:15:28
Postat av: David K

Kan bara hålla med dig, alla jag pratat med säger faktiskt likadant men ibland blir man ju förundrad.

2011-05-19 @ 09:29:18
Postat av: JB

Vi i "luftslottet" är väldigt glada iaf!

2011-05-19 @ 15:16:27
Postat av: lurigt !

Du skojar, Angelica kunde ju blivit hur bra som helst ! Har någon pratat med henne vad hon ger sig in på ? eller ville hon bara bort ? Synd är det i alla fall. Kunde hon inte spelat i JIK ?

2011-05-19 @ 20:53:15
Postat av: David K

Enligt tidningen så ville hon flytta till jkpg för hon studerar där men hon valde "fel" klubb enligt mig i alla fall..

2011-05-19 @ 21:28:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0