Alingsåskollen!!

Seriepremiärerna nalkas och de lokala lagen runt Alingsås drar igång denna veckan. I Torsdags starade ibk Alingsås borta mot ärkerivalen (brukar kastas en del skit mellan lagen och vara jämna matcher) och det blev lika jämt som väntat. 4-4 efter ordinarie tid och 7hs Rydboholmskedja (lirade där förra året) avgjorde i sudden och 7h fick extrapinnen. Man kan ju fråga sig hur bra/dåligt 7h varit om de inte haft RSK linan med Proof, Keetil & Kuusela, då denna trion stod för 4 av 5 mål. IBK 7h tog inte en enda seger på hela förra säsongen i div 1 och många säger att de var tidernas sämsta div 1 lag, till och med Östra som tappade över halva laget för några år sedan tog fler poäng. I AT stod det att ibk Alingsås satsar på att vara med i toppen, det snackades om topp 3 och liknande.

Okay de tog sig bra förra säsongen och kom till slut 6a om jag inte minns fel, med nyförvärv som Sernelid (åter i alingsås från älvstranden), Bergqvist (från Wårgårda), och Kenäänen som lirade i finska ligan ser jag inte att de helt plötsligt kommer vara med i topp 3. Själv tippade jag dem på en 7e plats, varför inte högre? Jo för Alingsås saknar en målskytt av hög rang, de har ingen Joel Pettersson, Amir Tavakol, Peter Lidén osv som tidigare gjort mycket poäng och tappade sin bäste poängmaskin Håkan Pettersson till FBC Göteborg. Håkan är också en spelare som alltid visade stort hjärta och slet hårt för laget och visst är Sernelid den perfekte ersättaren men fölusten av Håkan kommer nog kännas för Alingsås. På målvakt och backsidan ser alingsås mycket bra ut, stabila backar som Axelberg, Andersson, Gustavsson mfl kommer säkert att se till att ibk inte släpper in så mycket mål men som sagt det är frammåt det kommer fattas det lilla extra mot de riktigt bra lagen.

Smedjan då, detta oldies lag som har 9 liv vad det gäller att överleva år efter år och fightas vid det undre strecket hängde med ett nödrop kvar i div 3 förra året. Ryktesvägen i år säger att de inte spelat en enda träningsmatch, helt horibelt på den nivån, mitt eget div 4 lag Fristad har kört 5 matcher + en cup och ska ha en match till på Söndag. Det har också varit enligt rykterna tunnt med folk på träningarna och sådant visar sig direkt.
Efter fredagens premiär (förlust 1-16) går det bara att konstatera att om de inte kommer igång på allvar så blir det div 4 nästa år för det gamla gardet i Smedjan. Det har straffat sig att år efter år inte ha några ungdomslag utan hoppas på att det kommer spelare från andra klubbar och det sammarbete som togs med ibk alingsås för många år sedan verkar inte ha gett någon effekt alls, för visst hade det varit bra att slussa in ibk alingsås unga spelare i div 3 via Smedjan, en tanke som bara blev en tanke tyvärr.

Wårgårda då,  ja efter förra säsongen med några spelande tränare (som i princip aldrig funkar) så ska det satsas och de har tagit in nygamle tränare Erlandsson som tog laget till serieseger när de lokala lagen dominerade i div 3. 2004/2005 var div 3 toppen enligt följande .1 Wårgårda, 2Östadkulle, 3Horsby och jag tror nog att Wårgårda förlorat mycket på att deras grannklubbar försvunnit från finrummet (horsby i i div 5 och Östadkulle nedlagt). När grannfejderna var igång så var sporthallen i Vårgårda näst intill fullsatt och det snackades innebandy i det lilla samhället som aldrig förr men i och med att derbyna försvann så har intresset också minskat. Premiären för WIBK slutade med pinsamma 12-4 mot nykomlingen Sandared som förra året vann div 4. Så en rejäl uppryckning krävs om wibk ska kunna vara med i toppen i år vilket jag starkt tvivlar på utan ser dem mer som ett mediokert lag runt 6-7e platsen.

Det tråkiga är ju att när man tittar tillbaka på vilka spelare som faktiskt fanns i regionen några bara 3-4 år sedan så skulle man lätt kunna få ihop ett grymt bra lag igen men tyvärr så har många talanger försvunnit av olika anledningar såsom fotboll i div 3-5, arbetsförhållanden, motivationsbrist osv. trist men sant är att för bara några år sedan hade vi 3 topplag i div 3 som jag ovan skrev om och även Smedjan i div 3 och ibk Alingsås i div 1 och kvartersklubbarna, Noltorp och Gif Alingsås i div 5,6.
Återstår och se om Alingsås innebandyn återigen kan blomstra, i dagsläget är jag mycket tveksam...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0