Klubbpremiär x 2!!!

Både FCB Göteborg "Challengers" och FBC Lerum "Panthers" hade båda premiär i herrarnas div 1 södra respektive div2 västra götaland. Har synat de båda klubbarna och ska nedan ge ett referat om hur premiärerna såg ut, jag börjar med div 1 laget Challengers.

Challengers-Fagerhult

Kom när det gått några minuter av första perioden (var tvungen att fixa nya batterier till bandspelaren som jag använder för att komma ihåg allt som händer så jag kan ge så bra referat som möjligt) och då stod det 2-1 till Fagerhult. Målskyttar var Johan Nyth för hemmalaget och Kristoffer Sköld och Samuel Rosén i bortalaget. Det som resterande av perioden såg fagerhult mycket rörligare och piggare ut och skapade många chanser bl a hade unge Samuel Rosen ett bra skott i stolpen och var helt klart gästernas bästa spelare i första perioden. Skottstatistik 3-10 i första.

418 på läktaren är imponerande men att så många kan vara så tysta är svårt att tro. En kul grej var att i första perioden så räknade matchklockan neråt men i de två andra perioderna räknade den uppåt.

I andra perioden så slarvar Challengers en del men Ola Karlsson städade upp mycket och vinner många andrabollar. 4 mot 2 läge för Fagerhult och skott i hjälmen på Peter Moreno som spelat mkt bra. Challengers 3:e lina kvitterar, Håkan Pettersson stressar och Johan Nyth lägger in den framför mål på volley till Fredrik Nyth, inte alls rättvist i det läget men det gäller att sätta chanserna. bara sekunder senare gör Jonny Nilsson ett solomål, han vänder och vrider och ser ut att ha tappat bollen men får in en isare vid stolpen kl 6.03 i andra perioden och nu vaknade faktiskt publiken till liv. Bra chans av Fagerhult någon minut sernare som får avsluta i slottet men skottet gick tätt över. Stenbäcken bjuder på en snygg dragning men får inte ut så mkt mer av det. Mycket protester från Challengers, som vanligt om man ser till gamla Älvstranden speciellt.

Mål, 4-2 bra stressat av L-G Nilsson, Jonny Nilsson och Ola Karlsson. L-G Nilsson målskytt och Ola Karlsson assisten. Challengers första lina med Henrik Larsen, Daniel Karlander och Petteri Loukkanen har sett riktigt bleka ut och inte skapat något alls, de kan man kräva mer av helt klart. 4-2 inför sista perioden. Skott 5-5 och 3-0 i mål i andra perioden, effektivt av hemmalaget.

Nu går Challengers på 2 femmor och det märks tydligt. Ola Karlsson på centern med Loukkanen och Fredrik Nyth. andra linan med Karlander, Nilsson, Nilsson.

Jättechans för Fagerhult i början av 3:e. En misstänkt lyftning av en klubba på och det kunde lätt blivit straff för Fagerhult. Mål igen för hemmalaget. Jonny Nilsson ass från bror Lars-Göran Nilsson sätter 5-2 i ett bra 3 mot 2 läge där L-G lägger ut den till Jonny som drar in den i hooken och sprätter upp den i taket. Tobias Mentzer smyger upp i ett fint växelspel men Fagerhults målvakt räddar, grym speed på Mentzer som varit mycket bra.
6-2 kommer genom Karlander som får båga ohotad och drar iväg ett bra skott i bortre burgaveln, första bra han gjort på hela matchen och man ska kunna kräva mer av honom med den kapaciteten han har. 7-2 bara sekunder senare genom Petteri Luokkanen och det var mycket snyggt när han kommer i dålig vinkel och drar in den i hooken och sprätter upp den i nättaket, så gör en riktig målskytt. Där ser man hur resultatet av kedjebyten kan ge. Läge för timeout i Fagerhult annars kan detta rasa ordentligt. I och med matchen var avgjord åkte jag med ca 11 minuter kvar till nästa match i Lerum. Luokkanen satte 8-2 på straff och  Gustaf Ihrman putsade siffrorna till 8-3.

Matchen slutade 8-3 och bortser man fråm första perioden så ska Challengers vara nöjda med sin premiär. Det märktes att de saknade centern Joel Pettersson för första femman de startade med skapade på tok för lite. Oscar Lundin kommer också stärka upp laget ordentligt när han är 100 % igång.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FBC Lerum mot IBK Lidköping.

Toppmatch på pappret och fulla läktare när Lerums sammanslagning hade premiär.
Efter 7.54 åker hemmalegenden Mattias Olofsson ut för slag på målvaktens fingrar 2 min och Lidköping behöver ca 1 minut för att spräcka nollan. 0-1 och målskytt Daniel Johansson ass från Mattias Olausson, målet blev efter en tilltrasslad situation en isare som slank in vid stolpen, inte så snyggt men alla mål räknas. 0-2 efter slarv i hemmalagets backpar Pettersson & Rydén och en bortaspelare dunkar upp den i krysset. Andreas Granberg målskytt. 0-3 ett distansskott Mattias Olausson pang upp i nättaket från nästan halva planen. 0-4 kommer 13,36 , hemmalaget tappar bollen på mittplanen och Lidköping kontrar in målet snyggt. Bortalget åker ut på liggande spel, men hemmalgets chanser i pp resulterar inte i något mål utan 0-4 efter första perioden, ett riktigt svagt hemmalag som bjöd på mycket och inte alls såg samspelta ut. Andreas Lundell kom in med ca 2 min kvar av perioden och ska matchas med Tommie Lundgren och det tycker jag är rätt för de var riktigt bra ihop förra året.

Andra perioden då Lidköping för 2 jättechanser att göra både 5-0 och 6-0 när Lerums backar missar markering och där Lidköping bränner friläge. 1-4 efter 3.50 en långboll från Peter Larsson till Andreas Lundell som står in bollen framför målvakten och detta behövde hemmalaget. Inte alls rättvist men alla mål räknas. Mycket bra chans för Lerum med kedjan Simpanen, Hovemyr och Olofsson. 11,43 igen pp för Lerum men där händer inte mkt alls. 18.40 och hemmalaget får straff. Andreas Lundell gör som han gjorde i sista seriematchen förra året, dvs mål på straff. Lidköping sätter in en stor målvakt från bänken för duktige Holm fick en smäll i samband med straffen och såg lite groggy ut och ville säkert ha lite paus. Lundell går höger, vänster, höger och sätter bollen lätt bakom den orörliga målvakten såg ut som köpte korv i kiosken med ketchup på. 2-4 inför sista och andra perioden går helt klart till hemmalaget där ändringarna de gjort helt klart gett resultat sammtidigt som Lidköping blev ängsliga och såg mer ut att vilja höra slutsignalen än att fortsätta trycka på. Matchbilden var att Lidköping stod hemma och satsade på kontringar och Lerum förde spelet.

i 3.e perioden gör Hovemyr ett slumpmål framför kassen och Lerum får kontakt efter en tilltrasslad situation vinner Johan Wikström bollen bakom mål och Hovemyr slår in den och nu är det spänning i hallen och pubilken på 155 kändes som mer när båda läktarna var fulla men de räknade bara betalande och då var det minst 50 ungdommar som gått in gratis och medlemmar dessutom så snarare 100 till hördes mycket mer än i Partillebohallen. Utvisning på Victor Samson som såg mycket hårt dömd ut för det såg ut som han stod still 4,59 hårt spel 2 min.
3-5 efter 10 minuter, slarv på mittplan genom en diagonalare som inte gick fram mål av  Kim Thorsell. 16,55 åker Fredrik Pettersson ut på 2 min för liggande spel, en 50 -50 situation där domarna lika gärna kunde friat men domarna körde på en linje där de tog för alla tveksamheter och även denna.
18.22 avgör Lidköping, 3-6 skott från vänsterkanten i pp från dålig vinkel, jävligt bra skott.
3-7 18.40, slarv på mittplan, återigen slarv på mittplan av Fredrik Pettersson och kontring och mål. 19,01 får gästerna en 5min utv för tackling utanför spelet. Ytterligare 2 min utv på Lidköping med 1 sekund kvar lite frustration för han fick nog en liten smäll i läget innan av en hemmaspelare men gästerna tar med sig poängen hem och även om gästernas tränare var grinig efter matchen så är dem nog nöjda att ha tagit 3 poäng i premiären borta mot Lerum.

Summeringen av matchen är att Lerum slarvade bort matchen, Lidköping spelar inte till sig ett enda av målen, antingen är det slarv och kontring eller också är det i powerplay. Inget av lagen hade så många fina spelsekvenser direkt. Hemmalget såg mest ut att vilja slå in långbollar in framför motståndarnas mål och det funkade på 1-4 målet men i övrigt så blev det mer kontringar emot sig. Jag tycker helt klart man kan begära mer av Lerumslaget med så många bra spelare att kunna spela innebandy och inte tjonga hela tiden.

+++ går till Andreas Lundell som var pigg och rörlig och var ende hemmaspelare som såg ut att ha roligt.
++ går till Johan Wikström som gör ett bra inhopp och visade upp fin teknik och rörlighet.
+ går till Micael Andersson i målet som idag inte fick mycket hjälp av sina backar utan fick rädda upp mycket, det kunde lätt ha blivit 2 siffrigt i baken om han inte varit på alerten.

Bästa bortaspelare var målvakten Mikael Holm som spelade mycket bra speciellt i andra och tredje perioden när hemmalaget hade tryck.