Seger i genrepet i Vänersborg och där bröts en mörk trend för FIF!

5e mötet lagen emellan på ca 1 år och för första gången så vann inte de röda. Matchen böljade fram och tillbaka i första perioden och ställningen var 1-1 rätt så rättvist då hemmalget var bättre första tio o vi bättre sista tio, vårt mål gjordes av kapten Nordmark på en retur.

I andra perioden så ändra vi om lite och Märta Svensson som gjort blixtcomeback i Mikaela Spaaks frånvaro smällde in 2-1 i krysset på en stenhård backhand, dagens snyggaste mål helt klart. Vänersborg bröt ett uppspel och kvitterade till 2-2 med även det en snyggt skott.Vi gör 3-2 genom Angelica Högberg på ett skott utifrån bakom en skymd målvakt. Paus och ledning 3-2 inför sista och nu var det bara gå in o köra på i sista o kriga tills slutsignalen går.

Dagens 3:e lina gör 2-4 till oss när Mikaela Svensson vinner en närkamp och droppar snyggt till Marie von Sivers Furhoff som sätter bollen enkelt när målvakten följt med Svensson i en sidledsförflyttning och blev då helt chanslös. 2-5 gör vi i boxplay och det är måltjuven Angelica Högberg som gör ett snyggt mål på halvvolley när hemmalagets 2 backar tvekar lite. Vänersborg reduserar 2 gånger om till 3-5 framför mål och sedan utnyttjar ett missat uppspel och där blev vi straffade hårt (som vanligt) och Rebecka Lööf i Vänersborg hade följt med upp och kunde lätt raka in 4-5 helt vidöppet, en snygg spelkombination av hemmalaget. Sista ordet får ändå Märta Svensson som återigen är het framför kassen och lägger in 4-6 med ca 4-5 minuter kvar av matchen, Vänersborg tar aldrig keepern utan spelar av matchen och vi vinner med 6-4 rättvist tycker ändå jag även om det var en jämn match, båda lagen saknade några spelare även om hemmalaget hade drabbats hårdast av manfall denna gången.

Vi tackar Vänersborg för matchen och önskar de lycka till i serien en serie jag kommer tippa senare under kvällen. Ska bara fiska lite mer resultat först för det är en ruskigt svårtippad serie det är både jag och Filipsson i Vänersborg överrens om.

Extra + idag till Jeanette Johansson i målet som räddade flera frilägen och var bra med på noterna samt comebackande Märta Svensson som visar en härlig fightervilja och Angelica Högberg som var respektlös och fick till många avslut. Hela laget gör en enorm krigamatch och visar att vi verkligen ville ha en seger före serien mot ett div 1 lag.