Skön moralseger mot Linköping!

När lag som har kniven mot strupen spelar mot mittenlag kan man ibland säga att taggningen har betydelse, idag hade den nog det lite granna. Jag menar inte att gästerna inte var taggade för det såg de ut att vara men idag "blödde vi för tröjan" som man säger i Norge om man översätter det. Att göra det lilla extra för att hålla rent framför kassen och att ta en extra smäll för o offra sig för o få in bollarna gjorde vi idag. Vi hade också fru fortuna på vår sida och henne har jag allt saknat då vi ofta haft massor med chanser som gått överallt utom i mål. Idag hade Linköping en sådan dag och de spelade inte dåligt alls utan hade inte flytet i avsluten, de hade en i ribbans underkant, en som gick i stolpen och längs mållinjen och ännu en i stolpen.

Första perioden var vi hetare och gick ifrån till 3-0 med bl a ett mål i pp. Vi vann skotten med 12-8 har jag för mig.

I andra var Liköping etta och tvåa på bollarna första tio och satte en boll i nätet men efterhand minskade deras tryck lite och vi tog över sista 5 och satte psykologiskt 4-1 och dödade lite av deras positiva energi de fick efter sitt mål. Amme i målet storspelade och räddade oss flera gånger samt att gästerna också hade lite "oflyt".

I sista perioden ville vi spela säkert och inte bjuda på enkla mål som man inte ska göra när man leder så vi lyfte långa bollar i hörnen och höll i boll så mkt vi kunde och klarade även av 2 boxplay där Linköping hade chanser men de saknar helt klart en rightare i sitt pp kändes det som för där gick det inte så fort faktiskt på grund av det och vi kunde hålla undan. Nyckeln var att inte låta Sara Bergström ha lekstuga som senast och hon fick heller inte ut så mycket i matchen så där är jag nöjd, matchen i matchen poängdrottningar emellan vann Angelica Högberg då hon gick av planen med 4 poäng (1+3) trots att hon var halvskadad och det kanske även Bergström var, vad vet jag.

Idag tar otroligt många ansvar och de som suttit en del på bänk går in och krigar på för laget när flera spelare drogs med skador och inte kunde köra fullt ut, alla gjorde en bra insats speciellt Amme Svensson i målet som fick visa hur bra hon är.

Målskyttar idag var: Annie Storm, Lisa Jansson, Karin Johansson och ovan nämnda Angelica Högberg.

Domarparet för dagen i rött höll nivån de satt upp och märktes inte direkt av och det gillar jag, sedan var det trevliga om man frågade något också och det är kul att kunna prata med domarna om det är något man undrar och kunna få ett bra svar tillbaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0