Dm i Västergötland snart ett minne blott!

När man börjar med att se på damklassen ser man 5 st lag anmälda, jag tyckte redan för 2 år sedan att det var dåligt och var emot att spela dm ifjol med Fröjered men laget var redan anmält så okej vi körde runt på alla spelare och fick en tuff match mot Vänersborg i finalen, det hade gett mer att åka på någon annan turnering eller att spela 2 träningsmatcher mot bra motstånd, men men gjort är gjort. I år blev både vänersborg och fröjered inbjudna av Lerums damer att spela en försäsongsturnering samma helg som dm. Jag hade kontakt med båda lagen och försökte förklara att det borde väl ge mer att spela den turneringen (4 lag, 3 bra matcher) men Vänersborg var 100 på att spela dm för de ville representera distriktet och visa att man ska göra det, bra tanke men det blir ett värdelöst dm i år med endast 5 lag anmälda.

Fagerhult Habo IBK
IBK Vänersborg
Fröjereds IF
Fristad GOIF
Skövde IB

Lagen vi snackar om är med all respekt riktigt dåliga förutom Fröjered och Vänersborg, då damsidan i vårt distrikt gått sakta neråt i många många år och bredden i princip försvunnit, för 10 år sedan var div 3 mkt starkare än div 2 nu. Det kommer bli ojämna matcher och som jag ser hade det gett mer att spela en träningsmatch mellan FIF och Vänersborg än att slösa bort en dag eller två dagar på detta dm. Hoppas Fröjered skickar sitt u-lag och gör något vettigt med sitt dam div 1 lag.

På herrsidan har dm vart en succe, men nu ser man samma tendens som på damsidan, fler och fler lag skiter i det och nu är det bara 16 lag kvar, skulle tippa på det dubbla för något år sedan. För att rädda dm statusen så är det enda att lägga in medlemskapet i dm i serieanmälningsavgiften och göra dm obligatoriskt, eller slänga in lite prispengar eller presentkort via sponsorer som i andra distrikt, för vem fan lägger ca 2000 kr för att kunna vinna en sketen pokal för några få matcher när man kan åka på björnslaget, kallsta open mm.

Att bara sitta med armarna i kors och se allt rasa fungerar inte för distriktsförbundet, bara att erkänna att man misslyckats, arrangemanget kändes faktiskt ganska dåligt ifjol och riktigt dåligt planerat där de inte ens kunde ordna ett fungerande domarschema då någon domare fick döma sin egen förening och de fick byta och hålla på i sista minuten. Det finns alla förutsättningar att ordna ett bra dm med Arena Skövde som hemort och det är en bra grej för domarna också att träffas och att genomföra domarobservationer, coaching mm så ryck tag i detta eller låt någon med lite nya bra idéer jobba fram något nytt och fräscht.

Kommentarer
Postat av: Mikael

Man kanske skulle flytta "hemåt" och styra upp saker och ting ... :)

2011-08-14 @ 14:07:24
URL: http://www.mibbe.com
Postat av: Anonym

Gör så Mikael (Berg?). :)

2011-08-14 @ 18:34:23
Postat av: Koublani

När det gäller daminnebandyn så är det tyvärr så att Västergötland går bakåt för varje år. Antalet lag och spelare minskar konstant och det är endast hos ett par klubbar(Vänersborg, Fröjered, Mariestad + ev. ngn mer klubb)som verksamheten är bra.

Beträffande herrsidan så tror jag att det skulle underlätta om man försöker lägga DM över en dag och inte en helg som det är nu, med tanke på att de flesta lag är från södra delen och får långa resor till Skövde. Att flytta spelplats blir svårt om man ska ha samma upplägg som idag då Skövde är den enda klubb som har resurser och hallar som kan genomföra ett DM.

Herrsidan har alla möjligheter att bli en bra försäsongsturnering.

2011-08-14 @ 19:38:38
Postat av: Mikael Berg

Japp, Mikael Berg på kommentar nr 1 :)

2011-08-14 @ 23:03:15
URL: http://www.mibbe.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0