Tv-match AIK-Falun!

Taktiskt, genialt eller rent av destruktigt tråkigt så kan man sammanfatta den första perioden mellan lagen och i det läget ledde Falun med 3-0 bort mot AIK. Falun kom till spel med endast 2 femmor och någon halvsjuk avbytare och AIK backar hem och låter Falun rulla boll i hela 3 minuter !!! Ja du ser rätt, kan inte fatta den taktiken, varför inte köra på för fullt och trötta ut dem istället när AIK hade 3 kedjor att ställa på banan samt urdålige Skogström som borde klippa håret för han ser ut som en grottmänniska.

Jag har tidigare sågat AIK efter de blev utspelade av Warberg och sade och säger det nu igen dem är för tunga och sega mot riktigt bra lag så kommer AIK inte ha något att hämta. De var tvåa på bollarna och Falun var klart bättre i första och satte dit några riktigt fina pärlor. I andra perioden blir det mycket gruff och AIK börjar komma igång mer. Sedan blir det 2 st dubbelutvisningar och i det läget säger Daniel Schmidt något mindre bra och får ett Matchstraff 3 (minst 2 matchers avstängning) och visar att han är en riktigt smart kille. Falun kan då döda matchen med ett eller 2 mål. AIK visar då stort hjärta och dödar utvisningen och några sekunder efter det så får AIK spela pp och då gör Henrik Lorendahl 1-3 som står sig efter 2 perioder och 12-2 i skott trots underläge i 5 minuter.

I sista perioden får AIK spela pp och igen är det Lorendahl som gör målet redan efter dryga 3 minuter. Falun visar stort hjärta och sliter och försvarar sig på ett grymt uppoffrande sätt och får mycket frislag emot sig men biter ihop bra men i en kontring så slarvar dem och Örjan Skogström (caveman himself) gör en bra grej i alla fall och bryter och spelar bollen till Patrik Edgren som sätter dit 3-3 på ett bra skott bakom Faluns unge målvakt som fick hoppa in när deras förstamålvakt var borta. Med 5 minuter kvar så gör Niklas Jihde 4-3 och det var på tiden efter alla lägen han brännt innan bl a öppna mål lägen och givna målchanser.

Jag tycker ändå att AIK är ruskigt överskattade, de är ett gäng bufflar som spelar fult och oslipat och är rätt tröga i benen. Det finns ju undantag så klart. Jag hoppas Kristoffer Kranberg får ett matchstraff för knytnävslaget i magen på en Falunspelare som hände efter slutsignalen och han blir avstängd i minst 2 matcher för det, så jävla fegt gjort så man blir riktigt förbannad. Värt att notera var också att Pixbo vann med hela 7-2 mot Dalen, ett Dalen som på pappret har ett lag som borde kunna vinna SM-guld och som jag själv tippade som serie etta och smfinalist.

Pinsamt dålig publiksiffra, Solnahallen såg tom ut med bara 752 st men Pixbo-Dalen kan man inte tro när man ser siffran på innebandy.se 444 stycken och hur många av dem var inte från deras egen klubb och sponsorer osv, detta borde vara mycket oroväckande för Pixbo att de inte har några fans i Sveriges näst största stad där dem är ensamma om att vara elitserielag.

Nu är slutspelet igång vilka får bucklan?