Melodifestivalfinal nalkas!

Ja nu är det snart final och ingen Carola, visst det har tjatats en del om henne osv men vi ska inte glömma att hon är en grym artist och har gjort stora framgångar innan med Främling, Fångad av en stormvind och Evighet. Nu gick hon inte till final med Andreas och då ska hon sågas vid fotknölarna det tycker jag inte är speciellt fair. Jag menar det förtjänar hon inte, show the lady some respect tycker jag helt klart och buga istället för det hon gjort tidigare och vem vet det kommer ju fler chanser i många år framöver. Nog om det.

Schlagerfantast som jag är, ja jag står för det jag gillar eurovision song contest och har gjort sedan jag var liten måste ju ändå lista mina favoriter. Har lyssnat på alla låtarna i finalen nu några gånger och jag tänker ranka dem i den ordningen jag tycker ska vara i finalen. Måste säga att jag gillar verkligen att många fortfarande kör låtar på svenska, skulle gärna se en vinnarlåt igen på svenska även i europeiska finalen det var mer känsla då även om alla har mer chans nu, jag är lite kluven där.

10. Christer Sjögren "I love europe" (lite klatchig men inte min stil direkt får nog en del röster av de äldre)
9 Nordman "I lågornas sken" (Nordman ja ingen överraskning här direkt, visst den är okay men har vi inte hört denna låten 10 gånger förr av dem, njae kanske läge att överraska med något nytt nästa gång, en helt okay låt men uttjatat tyvärr)
8, Sanna Nielsen "Empty room" (En jättefin ballad som man får rysningar av, men jag är mer för snabba låtar när det gäller schlager men jag kom och tänka på en klassisk vinnare "hold me now" som är en av historiens bästa vinnare och en grym ballad så varför inte egentligen men ändå inte mer på min lista.
7,  Linda Bengtzing "Hur svårt kan det va" (ja en klatcig låt men det känns som jag har hört denna förut, låter mycket som "jag ljuger så bra" men en helt okay låt i sann schlageranda)

6. Frida & Headline "Upp o hoppa" (Ja suck blandade känslor nu men förutom att skånska är en svinful dialekt så måste jag ändå ge denna låt lite credit, den ger energi och en ganska kul text när man lyssnar några gånger på den, jag undrar om det finns en version på engelska, det borde väl göra det antar jag men tänk skånsk dialekt på engelska huuu ingen höjdare. Kul för de unga artisterna att få en liten kick av detta, jag tror denna låten kan vinna hela skiten i Sverige för det finns många unga med mobiltelefon och det fasar jag för. Kan vara värt att slänga in en hundring på denna som vinnare, kom ihåg vart du läste det först. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5. Sibel "That is where Ill go" (Sockersöta 20 åriga Sibel, ja vad ska man säga en ny Celine Dion eller något sådant, en underbar röst har tjejen och hon kommer vi nog få höra mycket av. Måste säga att när jag hörde henne sjunga "hard rock halleluja" på rixfm morgonzoo i en akustisk balladversion blev jag grymt imponerad, det var det bästa jag hört på länge. Jag håller tummarna för henne lite extra, vore kul om hon vann.

4, Charlotte Perelli " Hero" (låter lite som Bananaramas gamla "cruel summer" i början eller är det bara jag som tycker det? I alla fall en grym låt med gött gung, ja denna kan helt klart utmana toppen ordentligt men det lilla extra saknas nog när det väl drar ihop sig, men en riktigt bra refräng med klassisk text.

3, Amy Diamond " Thank you" (den lilla tjejen börjar växa till sig och även hennes musik som bara blir bättre och bättre. Denna låten har mycket men det saknas ändå lite för att vara högre på min lista men jag gillar hennes låtar och jag tror hon kan hota topp 2 helt klart).

2, Rongedal "Just a minute" (Festivalens outsider helt klart, underbart med någon okänd som bara dundrar in och rör om i grytan av alla gamla klassiska artister som varit med år för år. De här bröderna har allt men framför allt en underbar karisma, vem kan inte gilla dem. Låten är skön och enkel men den funkar helt klart. Lite likt gamla Bee gees stundtals men varför inte. Verkligen kul att dem är med så här långt.

1, BWO "Lay your love on me"
(Tycker dem skulle vunnit när Carola vann sist men i år är det allt deras tur, som vanligt en snabb discolåt med lite abbainspirerad titel. Det är dags att BWO visar att schlagerdisco kommer slå europa med storm, läge att åka till Globen nästa vår och se den internationella i så fall.

Men vem vet om det slutar så här, snart så vet vi. Om någon bloggare där ute har en egen lista så hoppas jag ni kan länka i kommentarsfältet så ska jag kolla in den.

Söker man i bloggen så kan man hitta en gammal lista jag gjorde på alla tiders schlagerhits.

Avslutar med en bild på Sibel, sötaste tjejen i detta års melodifestival.

image94

Bild från www.sibel.se

Kommentarer
Postat av: Damkapten! 0302 Innebandy

http://www.jossy-myhumbleopinion.blogspot.com/

2008-03-09 @ 23:25:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0