SSL dam, såhär tror jag det slutar!

Borde tippat före serien börjat men har haft så mkt annat så varför inte dra iväg ett tips även om det spelats en omgång.
 
 
 
 
1. Djurgården, grym trupp och fina nyförvärv, bör sopa hem allt i år.
2. Kais Mora, bra spelare men jag personligen tycker de felcoachas varje år i TV-matcherna eller är det en slump att IKSU alltid hämtar ikapp när Mora "toppar"?
3. Falun, spännande lag, ett lag jag själv gärna hade tränat, finns mkt o plocka ut där är jag säker på.
4. Rönnby, vinnarskallar har dem, och visst de har tappat lite folk men va fan de fixar det.
5. IKSU, ja de brukar vara med och har bra grund, men känns lite svagare i år ändå.
6. Endre, ja de borde hamna här, tycker laget blivit lite sämre varje säsong faktiskt, vet inte vems felet är...
7. Dalen, de har gått bättre och bättre varje år, tappar ju tyvärr för deras del alltid någon bra till IKSU.
8. Pixbo, visst de grejar slutspelet, men tycker även de har blivit sämre varje år faktiskt, ända sedan "Koppen" var med o coachade har de tappat, vet inte om det är för han slutade men något är det i alla fall som gjort att de tappat.
9. Huddinge, ja de är väl inte så mkt bättre än såhär?
10. Jönköping, många bra spelare, men fan vet om de får ihop det bra, ändå ett spännande lag tycker jag, ifjol tippade jag dem som 8a men oj vad fel jag fick då de höll på att få kvala sig kvar.
11. Karlstad, kanske de kan nå lite högre, jag tycker de vart bedrövliga varje gång jag sett dem, men ifjol såg jag dem inte o då var de lite bättre, men det är lite pinsamt att de inte kan få distriktets spelare utan de går till Mora, Rönnby mm. Kanske gav för dåliga kontrakt och inte kunde fixa jobb, men det borde de jobbat på då hade de kunnat bli slutspelslag.
12. Uppsala, ja de kanske är lite bättre ändå men nykomlingar brukar få det tufft men de kommer hänga kvar.
13. Täby, med Rune och hans RMA mentala peppning kommer de klara sig kvar via kval men de har för tunn trupp och där har sportchefen/sportgrupp misslyckats med rekryteringen av spelare, inte alls bra.
14. Sala, blir inget roligt år i år heller för Sala, jag såg dem ifjol o de var bedrövliga, enda som var positivt var Linnhart/Rösnäs och ingen av dem är kvar nu...
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sören

Hej David
Kul att du är nöjd med en del av spelet i premiärmatchen . Tyvärr kunde jag inte åka dit och titta. Men har läst hemmalagets syn på deras insatts,där dom skriver att dom öppnade matchen nervöst och oroligt.Efter som jag inte är så bra på innebandy men förstår mig hyfsat på ishockey och drar väll för mycket paralleller om vad som är viktigt för att vinna en innebandy match.Som du säkert vet vinner man hockey matcher om man erövrar centrallinjen och minimalt med spelvändningar i mot sig. Även att vinna när kamper är viktigt och värdera lägena när man skall anfalla och inte.Allra helst vill man ju inte ha något spel över central linjen i A-ytorna och absolut inga avslut där ifrån pluss att jobba innefrån och ut och aldrig tvärt om. Därför är det väldigt viktigt att centrarna inte åker/springer som om det vore kosläppet i luttra.Vet som sagt inte hur viktigt det är i innebandy men för söker att lära mig.I min värd har det bara spelats en bra och kontrollerad match och det var den som spelades i Lidköping.Eller vad tycker du om den som innebandy expert?
Vore därför kul om du kunde skriva dom viktigaste sakerna man skall tänka på för att vinna matcher i innebandy och för att lära mig att förstå mig på sporten.Du behöver inte gå in i detalj bara dom mest elementära sakerna.A game winning plan.Tackar på för hand och lycka till i fortsättningen!!!!

Svar: Oj, långt inlägg. Jag vet inte riktig vem du är? Vi kan snacka lite någon dag istället, orkar inte skriva en lång uppsats om innebandy här faktiskt. :)
David Karlsson

2013-09-21 @ 17:12:43
Postat av: Sören Ungh

Oj ursäkta att jag inte presenterade mig Sören Ungh.(caspers pappa) Varför jag skrev detta är för att du verkar mycket ambitiös och kompetent som tränare och därför tror jag att du lätt skulle kunna förklara vilka dom viktigaste egenskaperna är för att vinna en innebandy match.Ingen lång uppsatts bara dom grundläggande (viktigaste delarna) för att vinna matcher så det blir roligare att titta . För antagligen jämför jag för mycket med ishockey och det verkar inte att vara samma upplägg alls.Om du inte orkar att skriva så behöver du absolut inte att göra det.Det är ju bara för min skull så jag kan fatta spelet bättre.Annars kan vi ta ett snack en dag om du hellre vill det.Ha det gött så kanske vi hörs !

Svar: aha okej. Tjena, jo vi kan snacka istället för det är så olika för varje match osv beroende på motstånd mm, även om man kan dra paralleller till hockeyn som du sade. Finns enligt mig inget "facit" för hur man vinner utan det är olika för olika taktiker och lag och motstånd skulle jag vilja säga. Men kika mkt på SSL innebandyn på tv4 sport, där ser du hur det "ska" spelas och de som kommenterar är riktigt bra på att förklara också tycker jag. Vi i div 2 är ju en bra bit ifrån det och spelet är mer öppet i lägre divisioner.
David Karlsson

2013-09-21 @ 23:42:07
Postat av: Sören Ungh

Ok. Tack för tipset.Skall verkligen börja att kolla på tv 4sport för att lära mig. Som jag förstår på dig finns inga grundläggande regler i innebandy utan allt hänger på motståndet.Hmmm då tror jag att det blir lite svårt för mig att se vad man skall titta på och bedöma om man spelar bra eller om motståndet tillåter att man spelar bra, men skall försöka det blir ju mycket roligare att titta på om man förstår spelet. Trodde att det var viktigt att vinna spelet på central linjen och hela tiden jobba innefrån den och hålla motståndet på utsidan men inte ens det är samma i bandyn som hockeyn utan det beror på motståndet.Ok tack för tipsen så hörs vi.
Med vänlig hälsning, Sören ungh

Svar: vet du vad, vi tar det vid någon match istället, känner inte för o prata taktik offentligt då våra motståndare kollar in här ibland. :) Men självklart finns det viktiga ytor som att hålla rent slottet om man pratar ren basictaktik då ändå minst 60% av målen görs där. Ha det gött!
David Karlsson

2013-09-22 @ 13:41:00
Postat av: Sören Ungh

Ok ser fram emot detta! Tack så länge så hörs vi !

Med vänlig hälsning, sören

2013-09-22 @ 14:42:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0