Toppen rycker och bottenträsket börjar tappa mark!

Lidköping och Stenungsund har börjat sitt ryck i tabellen. Fick några rätt om helgens matcher, men Stenungsund överraskade mig pånytt när de bortaslog Pixbo, och det är inte många lag som kommer vinna i Wallenstamhallen i år när de möter Pixbo IBF. Bottenträsket börjar också visa sig, oroväckande för mig som bor i Västergötland är att 3 lag i botten är från just Västergötland, IBK 7-Härad, Alingsås och Tygriket. De första 2 trodde jag skulle hålla till i mitten men jag och många andra undrar vad som hänt med Tygriket som var med i toppen förra året i idv 2 södra. Är södra serien så mycket sämre än västra, ja om man ska se på jämförelsen mellan Lindås och Munka Ljungby som båda vann sina serier så är Lindås med i toppen och Munka lite längre ned även om de tog en fin skalp mot Challengers. Warberg, Lindome och IBF Göteborg (Robertshöjd) är också inblandade i getingboet men det är fortfarande så jämt att det nog kommer ta 2-3 omgångar till innan man ser hur det kommer utvecklas.

Frågan är nu vad som kommer hända med bottenlagen, vilka har tålamod, vilka kommer byta tränare, vilka kommer panikvärva in nya spelare, vilka kommer satsa på att spela sina egna talanger, vilka kommer publiken svika? Ja det är många frågetecken. Vad betyder det för respektive förening att åka ur, kommer det bli deras undergång och spelarflykt till grannklubbar? Med en serieomläggning inom något år så blir det otrloligt viktigt att hänga kvar i år för nästa år kommer det säkert vara många lag som kommer gå upp till div 1 när det ska bli 2 allsvenskor, men det är inte spikat till 100 % än utan det är väl fortfarande på förslag. Jag tycker 2 allsvenskor skulle vara mycket bra för då minskar steget till Superligan och det blir mer status där än i div 1.

Helgens omgång kommer det bli några nyckelmatcher. På Torsdag är det premiär för omgång 9 med Vänersborg mot Lerum, en match som kan sluta hur som helst och som jag inte vågar tippa. När lagen möttes förra året 1 vecka före seriepremiären hade Vänersborg en del spelare borta och då vann Lerum (Pantern) enkelt, tror inte det kommer bli så imorgon torsdag.
På fredag kommer Pixbo köra över ett tamt ibk 7-härad med minst 5 mål. 8-3 tippar jag
På lördag spelar
IBF Göteborg-IBK Tygriket tippar ett fett x och 4-4
Warberg-Alingsås, nyckelmatch för båda lagen, förlorar hemmalaget är de mil från att hänga kvar och gästerna tar chansen att slippa ligga under det hemska strecket. Tippar bortaseger med 3-6
Marstrand-Lidköping, tror det blir rätt jämt men bortaseger i sudden, 5-6 SD.
Lindome-Stenungsund, bortalaget är i fin form och vinner med 4-8

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0