Bloggkoll i Torpahallen!!

Var iväg och dömde 2 matcher i Sollebrunn mot Horsby där hemmalaget vann båda matcherna i 2 målrika historier 10-9 och 11-8 och sedan blev det åkfärd med domarkollegan "Siffran" och kompisen Micke Svensson med son till Torpahallen där vi 3 innebandynördar :) hoppades få se lika roliga matcher som de 2 matcherna i Sollebrunn men ack vad fel vi hade. Matchen i Torpahallen mellan IBF Göteborg (Robertshöjd som de flesta av oss gamlingar fortfrande kallar dem) mot IBK Alingsås blev ingen rolig historia. Kom när några minuter återstod av första och den slutade 0-0 och fick av några kompisar på läktaren höra att det inte skapats så mycket och att jag inte missat något direkt. Skott bara 6-8 efter första perioden säger nog det mesta.
I andra perioden sammanfattar jag enligt följande:

Båda lagen spelade på 3 kedjor och 2 backpar. Alingsås tar ledningen på ett äkta "skitmål" från Johan Alm som får bollen till vänster om målet av Sagré och slår en backhand pass? som går in efter marken, men alla mål räknas. Minuten senare får Göteborg ett stolpskott när 1 bortaspelare gör ett byte när hemmalaget är i anfall och det blir rent i slottet, sådana misstag får man inte göra i div 2. Göteborg skapar många kontringar och kommer 3 mot 2 och 2  mot 1 men Kjell i Alingsåsmålet räddar flera gånger, hemmalaget kontrar smart och riktigt bra. 7:51 blir Sandro Johansson nedknuffad vid sargen och där borde det nog blivit en 2a för obstruktion men man ser betydligt bättre från läktaren än på planen, såg ut att göra ont i alla fall. Ännu en bra dubbelchans för hemmalaget men de missar det avgörande läget, göteborg spelar riktigt bra och skapar mycket. Alingsås skapar en jättechans för Sernelid på en pass från Håkan Pettersson efter 8:50.

Gött att höra DJ spela Samantha Fox gamla 80-tals hit "Touch me" från den tiden man var ung och på skoldans på mellanstadietiden, bring back menories, åter till matchen.

Tumult framför Alingsås mål där det ligger en hög spelare över Kjell i målet men bollen är inte i mål, men den var nog på mållinjen. Göteborg kvitterar genom duktige Jonathan Bark (uppvuxen i Fristad), i slottet, skottet går lågt och den fina passningen från kanten in i slottet kom från nyförvärvet från Lindås Joakim Örneflo. Hemmalaget radar upp chanser och ännu ett stolpskott denna gången av Alexander Munzig. Skott av 6 Persson mellan benen på Kjell som håller foten bakom så han tar skottet. Ännu en kontring och bra skott av 71 Bergström i hemmalaget som trycker på för fullt och skapar chanser i varenda byte. Alingsås har i princip ingenting. Ett par skott av Glännbro men de går utanför. 2-1 kommer genom backen Jan Persson som går lätt förbi 2 Alingsåsare och skjuter in ett bra skott och de flesta Alingsåsarna på läktaren inkl mig själv tycker att det gick lite väl lätt, lite tuffare med kroppen krävs i sådana situationer, snygg prestation dock av Persson som ska ha credit för det. 2-1 efter andra och skotten 14-8 där hemmalaget hade klart farligare avslut och sett till heta chanser borde varit ca 10-3 och inte så jämt som skotten visar.

Period 3.
Alingsås går ner på folk och spelar på 2 femmor nu.  Redan i första bytet gör Göteborg ett snyggt mål när Alingsås försvar inte är med. Max Ziegler skjuter ett hårt skott som Kjell tar men returen går ut till Mikael Johansson som klipper till den på volley i knähöjd stenhårt i mål, otagbart för Kjell men backarna borde vara lite mer på tå där, 3-1 nu.
3-2 reducering av Alingsås kommer när Håkan Pettersson lobbar bollen snyggt över Göteborgs målvakt, fint förarbete av Sernelid och Joel Andersson. Axelberg blir ännu en klubba fattigare i år, tror det är 3e i år som jag sett, blir dyrt för honom om han inte är sponsrad. :) Mattias Andersson i Alingsås skjuter i ribban, ett riktigt bra skott.
 (Alingsås blandar och byter folk i varje byte, funderar på vad coacherna vill ha ut av alla byten.)
Kontring och 3 mot 2, klapp klapp spel och ett snyggt avslut av nyförvärvet från Fagerhult Rikard Alexandersson på pass av Mora bördige Christoffer Bogg, målet kom 11.03.
18,26 skapar Alingsås en dubbelchans där Alm, Sernlid och Håkan P. är inblandade. 18,40 Alingsås utan målvakt, bollen i mål men hög klubba dömt och det såg helt rätt ut och inga direkt protester heller. Slarv av Alingås på mittplan sedan och 5-2 genom Örneflo. Matchen slutar 5-2. Skott i 3:e 14-8 även om Alingsås hade mer än i andra så vann Göteborg rättvist i en ganska trist match.

(Delar inte ut + denna match när jag bara såg drygt 2 perioder.)Intervju med Göteborgs coach Jacob Saleem. (bild saknas och finns ej på deras hemsida)

David: Grattis till segern, det såg ut som om ni ville spela på kontring och utnyttja Alingsås misstag, var det meningen att få den matchbilden?
Jacob: Vi visste att de spelade 2-2-1, så vi skulle locka upp deras topp och hitta inspelen bakom var vår grundtanke.
David: Ni skapade ju hur mycket som helst på era kontringar och de satt verkligen bra för ni kom till vassa avslut.
Jacob: Vi snackade om inför andra att vi skulle släpa med en spelare och inte gå alla på mål på rad så vi inte fick så mycket kontringar emot oss om de bröt.
David:  Är det något annat du är speciellt nöjd med förutom kontringsspelet?
Jacob: Ja det skulle vara vår nya forward Joakim Örneflo från Lindås.
David: Hur känns det inför framtiden då, jag tycker ert lag ser starkare ut i år jämfört med förra året, vad tycker du?
Jacob: Ja absolut, vi har framför allt en mycket bra stämning i laget, för vi har blivit av med några som drog ner moralen förra året.
David: Jag tycker verkligen ni spelar som ett lag och har 3 jämna kedjor som alla spelade bra och hade en mycket hög lägstanivå.
Jacob: Dessutom hade vi 2 backar på läktaren idag så det ser bra ut. 
David: Hur ser det ut i nästa omgång då?
Jacob: Vi har Marstrand och där har vi några före detta spelare bl a Rausvall så det kommer bli en hatmatch men det kommer bli kul (stort leende).
David: Okay grattis till segern och tack så mycket för pratstunden:
Jacob:  Tack själv:

Kommentarer
Postat av: M A G I C

Göteborg coachar bra, som du skrev, men håller med dig, vad f*n sysslar alingsås med, vilken skitcoaching i mitt tycke. Såg mer ut som en ungdomsdans under de yngre ungdomsåren, då kanske Samantha Fox stod för musiken, och man bytte folk på dansgolvet på löpande band (precis som Alingsås gjorde fast varvade spelare, allt de mer eller mindre hade under ett tag). Sämsta jag sett på länge!

2008-11-22 @ 21:19:42
Postat av: Vbg

Blir det Vänersborg - Stenungsund för din del i helgen?

2008-11-26 @ 16:01:26
Postat av: David

Bra ide Vbg, klart intressantaste matchen till helgen, tack för ibjudan ska se om jag hinner komma till idrottshuset, får muta tjejen med en shoppingdag på överby så kan det gå. :)

2008-11-26 @ 20:49:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0