Suddenseger mot Skattskärr i Karlstad!

Karlstad är en stad jag gillar skarpt, under mina år som tränare har jag aldrig förlorat där och den känslan finns fortfarande kvar efter en fin suddenseger mot Skattskärr med 5-4.

Vi började riktigt bra och gjorde 1-0 genom Maria Pettersson och när hon ändå höll på så satte hon 2-0 i nästa byte då hade det gått 9 minuter av första perioden, första målet kom i pp och båda var på skott i slottet. För er som inte vet så är Maria back och det var hennes 4e mål på de 2 senaste matcherna. Minuten efter så dunkar backkollegan Rebecka Melkersson in 3-0 och det är nästan för bra för att vara sant när vi har 3-0 efter 10 minuter in i första perioden. Men det går snabbt i innebandy har man ju lärt sig. 1 minut senare reducerar Skattskärr och i bara farten dunkar de in 2-3 6 minuter senare och 3-3i bytet efter och då var det som vi började med oavgjort igen. Vi släpper till alla 3 målen på grund av att vi slappnar av och inte riktigt är på tå utan hamnar lite på hälarna och är för snälla framför eget mål och vi snackar lite taktiskt och ändrar lite i försvarsspelet och det blir avsevärt bättre i andra. Vi går också ner från 3 kedjor till endast 2 femmor. Skott 5 Skattskärr 13 (enligt speakern matchprotokollet säger 6-11) Vänersborg och det speglade perioden vi var klart vassare.

I andra så är det bättre försvarsspel men Skattskärr skjuter snyggt in 4-3 18,34 in och vi bryter ett uppspel och Ida Fälth sätter 4-4 när hon trampar förbi sin försvarare och det var viktigt att kvittera före pausen. Skotten var jämt i andra enligt spekaren 13-13 och en ganska jämn period vi har ett ribbskott och ett friläge i boxplay men får inte in någon mer boll.

Sista perioden blir som de två andra full fart och 2 lag som har en stor vilja och klubbhjärta där ingen vill vika sig vi åker på 2 utvisningar men klarar dem hyggligt utan några jätteproblem farligast var skattskärrs passningar till sin spelare i slottet men vi fick undan bollarna, tycker de inte sköt ett enda skott utifrån när jag tänker efter och undrar lite varför, men de hade väl andra varianter de sökte. Matchen slutar 4-4 och rättvist tja, gör man lika många mål så får man ju en pinne var men vi ville mer i sudden och skapade ett par chanser och när Ida Fälth återigen vann en boll och trampade förbi sin back så hade andra backen gått får att byta så hon fick gågata fram och satte bollen stolpe in och det var gött att få en extrapoäng för vi låg lite mer pyrt till än Skattskärr då det är ett getingbo om att hänga kvar.

Måste säga att det var 2 bra lag som spelade en publikunderhållande innebandy där det gavs och togs bra i närkamperna och domarparet Nicklas Johansson och Jörgen Jönsson berättade efteråt att det var deras bästa dam div 1a i år var riktigt bra där båda lagen var nöjda med "de gula". Härligt med domare som är så engagerade och faktiskt kan ta att man reagerar spontant de höll en fin stämning på planen i en mycket tuff match där samtliga 9 utvisningar kändes klockrena. Jag måste säga att domarnivån de senaste matcherna varit riktigt bra och det är kul när man får köra fysisk innebandy. Det konstiga med denna serien att denna matchen var en kamp om 3e platsen i serien men ändå så kan man råka ut för att hamna på nedflyttning, hur ofta händer det?

Matchens bästa spelare hos oss var Ida Fälth som gör ett bra slitjobb samt är effektiv och gör 2 mål, Maria Pettersson återigen 2 målsskytt och spelar med ett enormt självförtroende samt driver på de andra på ett föredömligt sätt som kapten. Vill även plussa på Jenny Andersson som löper "en mil" för laget.

Avslutningsvis måste jag säga att värmlänningar är riktigt "görtrevliga", tackar för besöket denna gång och önskar Skattskärrs kapten lycka till som mamma i vår/sommar kan säga efter 8 månader snart som pappa att det är helt underbart att bli förälder.