Kvalkampen lever, bottenkampen avgjord!

Jag börjar med det roliga och det är ju kvalkampen som fortfarande lever. Stenungsund är i förarsätet med en poäng tillgodo på Tygriket, himla synd tycker jag att Stenungsund fick en poäng det hade varit mer kul om båda laget stått på samma och det blivit ett målrasie a la Vimmerby mot Älvstranden för ett antal år sedan när lagen var i princip i dödläge inför sista matchen. Men Stenungsund har Vänersborg hemma, ett Vänersborg som inte har något annat än äran att spela för men som ändå vill visa att de är bättre än tabellen visar och vill avsluta snyggt. Tygriket har bottengänget Warberg och kan säkert vinna ganska stort i den matchen och de kommer troligtvis ha järnkoll på vad som händer i Sundahallen. Frågan är om vi får seriens bästa publiksiffra i Sundahallen nästa helg, vore kul med över 500.

Bottenkampen avgjordes i helgen, Vänersborg var favoriter att slå Lindome och det gjorde de också med ganska klara 7-3 och tog en tidig ledning och höll hela vägen in i kaklet. Alingsås hade chansen mot Göteborg när de gjort en heroisk upphämtning men de gjorde tyvärr som många gånger tidigare tappade boll på mittplan och Göteborg avgjorde med 1 minut kvar. Alingsås är för första gången i en distrikts serie, frågan är nu vad som händer i klubben. Före säsongen gick de ut i dagspressen och lovade många förstärkningar, i princip alla uteblev och målsättning om topp 3 var ju orealistisk utan något nyförvärv av klass. Frågan är nu om de kan behålla sina spelare och denna gången inte bara snacka om satsning osv utan också göra det, man kan inte rulla tummarna och tro att allt fixar sig för det är dubbelt så svårt att gå upp till div 2 än vad det är att hålla sig kvar. Speciellt i och med att man får kvala om man kommer etta eller tvåa i div 3 västergötland. Blir avgörande om Skövde eller Sandared går upp, tillsammans med Lockerud är de 3 lagen i en klass för sig. Vad som händer i Lindome har jag dålig koll på, jag tror de kommer köra på med ungefär samma lag för de är ju i grund och botten ett kompisgäng som kommer vara topplag nästa år, men även där är det svårare att gå upp än att hänga kvar. Warberg lär vinna sin div 3 lätt nästa år, konkurrensen finns inte och jag tycker Warberg spelar en bra innebandy, hade de haft samma lag de flesta matcherna hade de inte åkt ut men u-lag osv hör inte hemma i a-lags serier de påverkar för mycket och borde spela i en elitreservserie eller något annat.


Kommentarer
Postat av: Tille

Antar att du sitter i Sundahallen på fredag då det är den enda matchen som är inressant.Att Tygriket skulle tappa poäng mot Warberg finns ju inte.Räkna med publikfest och ett jävla drag.

Välkommen!

2009-02-23 @ 10:51:17
Postat av: David

Tille, vi får se det är inte alls omöjligt. Vet inte än hur min fredag ser ut, men har i alla fall planer på att köra liveblogg från kvalet.

2009-02-23 @ 11:57:04
Postat av: ....

frågan är om det är dubbelt så svårt att vinna div.3 som att stanna kvar i div.2 när Lockerud och Sandared kan ta sig upp till div2?? Kan inte komma på ett lag i årets serie som något av de lagen skulle slå.

2009-02-23 @ 13:06:32
Postat av: David

Det jag menade är att det är inte bara att komma i toppen av serien utan att också klara ett kval.

2009-02-23 @ 15:24:21
Postat av: # 9

Det blev väl mer spännande med stenungsunds poäng igår, Hade lagen varit på samma poäng hade det ju varit klart eftersom TT har 12 mål bättre målskillnad o möter seriens sämsta lag. Stenungsund har ju inte direkt en säker 3 a hemma mot vänersborg. För mig känns det mer öppet så här

2009-02-23 @ 15:34:17
Postat av: David

Du har rätt hehe, hade inte räkna ut målskillnaden faktiskt. :)

2009-02-23 @ 16:38:35
Postat av: Anonym

Floorball First Time Ever In TV 1987 (Swedish)http://www.youtube.com/watch?v=hIE7O3-oAs0

2009-02-23 @ 17:51:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0