Föreningskollen div 2 vg, del 1 webbsidorna!

Jag och min gästbloggare idag Richard Westman har synat lagens hemsidor och betygsatt dem enligt följande ordningen är från tabellen i dagsläget inte bästa först osv som ni snart ser. Del 2 kommer inom kort med matcharrangemang mm.Dagens gästbloggare Richard Westman som tillsammans med mig har bedömt sidorna i serien.

Lidköping: Betyg 4
Kommentar:

Lidköping har en fin hemsida. typisk "klubben.se" sida med sina matchfärger och ett klubbmärke som syns på "topic" .Bra med info om sitt dam och herrlag. Matchreferat finns, kan ibland komma ut lite sent, dock ingen poängliga. kommande matcher å resultat ser man på förstasidan för de båda represantionlage..Riktigt bra att man kan gå in och läsa info om varje ungdomslag och det är faktiskt uppdaterat med diverse nyheter t ex f 91 osv.

www.ibklidkoping.com

Stenungsund: Betyg 3

Kommentar:
Stenungsunds sida gillar jag. Väldigt enkel. litet namn att komma ihåg (89ers.se) när man kommer in präglas det av färgerna blå å vit.

Några enkla länkar till vänster men precis allt som behövs. dam-herr-ungdom-gästbok-styrelse etc. till höger finns info om "nästa match" för dam å herr... i mitten har vi reffen å lite olika infon... men dock inget extra syns till. Tänker speciellt på sponsorer.

www.89ers.se

IBK 7-Härad: Betyg 5
Kommentar:

7-härad. Jag vad ska man säga. Klubben verkar ha stenkoll på allt som en Hemsida ska innehålla. Riktigt roligt att komma in och se mål på TV!!!

Snygga färger präglas av att man kan se precis vilka sponsorer som hjälper klubben! Egna spelares bloggar kan man läsa och för att inte tala om entrén till hemsidan. Påminner om en gammal skräckfilm, de har också en kul tävling där man kan plocka ut veckans 5a + mv och få poäng lika drömelvan. Det enda är att ibland kommer matchreferaten ut väldigt sent speciellt vid förlust.


www.ibk7h.se

Tygriket: Betyg 2
Kommentar:
TT - Ingen speciell hemsida... Lite hemtrevlig känsla får man när man kommer in med lite fina bilder. "Klubben.se" Sida återigen, den vanliga menyn hägrar till vänster i bilden och lite mer info nyheter-reff etx. finns lite längre ner i bild.

Senaste Resultat samt kommande matcher delen är bra. det håller folk uppdaterade och nyfikna. Dock är det ingen sida som man besöker mer än 1 gång per år när egna laget möter dem!


www.tt99.se


Göteborg: Betyg 4
Kommentar
:
När man besöker IBF Göteborgs hemsida så känner man direkt känslan "trygghet" vet inte varför men det var en riktigt trevlig hemsida Enkelt att hitta överallt. roliga reff med kommentarer från tränare. fina färger och sponsorerna hittar man till höger i bild! Seniorlagens kommande matcher finns i fins små rutor och all info om dom finns att tillgå på startsidan. även ungdomslagen finns att hitta, komplett helt enkelt men ändå inget extra som sticker ut.

http://www.ibkgoteborg.se/

Pixbo IBF: Betyg 5
Kommentar:
Pixbo - Som den storklubb man är så visar man även sin storhet när det gäller sitt "farmalag" mycket välsvarvad hemsida med mängder av sponsorer till höger i bild. Reklam för sin egna innebandycup "bästkustcupen" Här kan man även besöka alla andra klubbar i Div.2 västra götaland genom att trycka på länkar till vänster i bild! Bra info och reff om deras Framgångsrika Juniorlag Som precis nått semifinal i Juniorallsvenskan.

http://www.pixbo.se/ibf/

Lerum: Betyg 3
Kommentar:
Lerum har seriens fulaste logga, Pantern hade en helt okay men det skulle göras ny och nu ser det ut och vara en katt och det skrämmer ju inte direkt någon. Tycker att det är en bra blogg med info om många olika utbildningar. Sponsorer som alltid är ett plus finns på startsidan, ett stort plus till att de finns länkar till alla junior-knattelag som finns i klubben. ett stort minus är dock matchreferaten. Tyvärr så är matchreferaten väldigt korta och endast en liten text om helgens matcher.

Kommande matcher finns i en stor svart ruta på startsidan som håller folk uppdaterade.Inga bilder på spelarna i truppen, det var sådant som fanns både i 0302 och i Pantern men nu finns det inget alls ett klart fall bakåt tyvärr.
Fina färger och en trevlig TOPIC och en gästbok gör att att Hemsidan får en svag 3a men kan klart förbättras, tyvärr inget extra som sticker ut med tanke på att FBC Lerum är en av Sveriges största klubbar så kan man kräva mer.


http://www.fbclerum.com

Vänersborg: Betyg 5
Kommentar:
"Red stars" har en riktigt snygg sida som uppdaterar hyfsat fort och skriver långa bra referat, även när de förlorar och det ska dem ha credit för, inte många lag som gör det, de är också kända för att kunna ge en dänga eller två till domarna och det kan vara lite skoj ibland att läsa, det ska också sägas att de också berömmer domarna men de är alltid konstruktiva då det känns ändå på en bra nivå.
Foton på i princip alla spelare i truppen och det är lätt att hitta vad man söker efter. Sponsorlänkarna syns bra och på andra sidan affiliates som gör att klubben kan tjäna lite extra. Tydlig info om nästa match för representationslagen, en toppensida som man gärna besöker ofta. Man får en känsla av att Vänersborg är en mycket proffsig klubb och där en fin klubbkänsla gäller, tyvärr ingen gästbok.

www.ibkvanersborg.se

Marstrand: Betyg 2

Kommentar:
Väldigt snygg design men helt usel med uppdateringen jättefin topic som visar upp den allra finaste bilden av "Marstrand" under sommartid. Sponsorerna finns snyggt inlaggt till höger. Det enda om truppen är namnen och om de är nya vartifrån de kommer. Lita gammal historik är i alla fall bra. De har varit smarta och länkat både tabell och poängliga till innebandy.se så de slipper uppdatera och varför inte? På sin egen "laget" sida har de 2 ligor en med humrar och en med katter som är i princip snarlika, förstår inte vitsen med 2 ligor. Där kan man också läsa lite nyheter även om vissa nyhter inte läggs ut som tränarbyte som jag tidigare skrev om. Gästbok i alla fall. 
Hade vart kul om dom arbetat lite mer på spelartruppen så man kunnat läsa lite info om "gubbarna" vad ska man säga.
En fin Topic och design räcker ju tyvärr inte för mer än en stark 2a.


http://www.mkibk.se/

Lindome: Betyg 4
Kommentar:
Det första jag tänker när jag ser hemsidan är fan vad jobbigt med all text som är ihopklämd med alla nyheter som visas, det är ju ändå positivt att de skriver så mycket på sin sida dock. Under laginfo om herrlaget finns inget alls. En poängliga hittar jag och dessutom lite kul statistik med mål i flest macher i rad osv, dessutom stats på borta resp hemma för varje spelare, en kul grej helt klart. Du kan också se historia där man kan se lagets resultat de senaste säsongerna och det är också en mycket bra grej. Jag personligen gillar Lindomes logotype, den gröna innebandyspelande ankan, seriens snyggaste logga och spöar Lerums så kallade panter överlägset som mer ser ut som en katt. Hälften av spelarna hittar man bilder på och där kan de bättra sig lite om de ska ha högre betyg men annars en toppensida, som dessutom har en gästbok.

http://www.lindomeibk.nu

Alingsås: Betyg 2
Kommentar:
Hyfsat snygg sida men inte så jättebra uppdatering, de publicerar nyheter om nyförvärv osv men inga matchereferat, förr skrev de i alla fall när de vann i år har de inte skrivit ett enda. Nästa match står fortfarande kvar från Tygriket matchen och den var för över en vecka sedan. Ingen info om spelarna i A-laget såsom bilder och presentationer, helt dött. Info om tränare mm fanns i alla fall på kontakt sidan. De får betyg 2 men det är en ruskigt svag tvåa för de har i alla fall en gästbok som visar att det finns liv i laget men i ärlighetens namn så behöver hemsidan förbättras avsevärt.

www.ibkalingsas.com

Warberg: Betyg 1
Kommentar:
Det är ju så att det är ett farmarlag och A-laget i SSL har ju en toppsida men sensate nyheten från div 2 laget är ifrån november och det är under all kritik. Visst annars snygg design och de har uppdaterad tabell och nästa match men det blir ändå en etta i betyg, känns som Warberg inte direkt bryr sig om sitt div 2 lag, rätta mig gärna om jag har fel, inte ens en gästbok kan man hitta.

http://www.warbergic.se/

Lägger in lite tips till Lerum så de kan ändra logga, de har 3 hade varit bättre enligt mig.
Kommentarer
Postat av: Kuyt

tja david. du som gillar betting o dylikt borde besöka denna sajt. för du hatar inte direkt o gambla./bettingstugan.blogg.se

2009-02-06 @ 00:18:50
URL: http://bettingstugan.blogg.se/
Postat av: David

Hej du Kuyt, jag har kikat på den ett flertal gånger redan :)

2009-02-06 @ 07:57:56
Postat av: Marit

Katten duger gott! Notera gärna att damernas hemsidor till 75 % är uppdaterade med bilder på spelarna!!! Några saknas men arbetet fortsätter, kanske kan herrarna lära sig något av oss......

2009-02-07 @ 12:44:02
Postat av: David

Men Marit vi vet ju att damerna alltid är bäst eller hur? :)

2009-02-07 @ 15:29:30
Postat av: Jimmy Wulff

Tjena David! Vi ligger "bara" i div. 3, men tänkte ändå passa på att be dig om hjälp. Om du har lust och tid.Jag letar hela tiden efter sätt att förbättra vår hemsida, och du verkar ha fin koll på vad en bra hemsida innehåller. Har du lust att ta en titt på www.skibk.se och kolla upp vad du saknar allra mest?MVH Jimmy Wulff, webbmaster

2009-02-17 @ 09:45:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0