Matchreferat Lerum-7-Härad!

Sista matchen man kikar på i serien blev tyvärr den sämsta. 2 lag som inte hade något att spela för, tyvärr så såg det ut som att bortalaget inte hade lust att spela innebandy alls denna fredagskväll. Jag gillar 7-Härad och tycker de spelar en rolig offensiv innebandy men ikväll blev man ruskigt besviken, ingen såg taggad ut, inte ens tränarna som tippat 9-9 i matchprogrammet och sagt mellan raderna att vi (ibk 7-h) kommer gå på offensiven och skita i defensiven, det ger ju inte direkt signaler att matchens utgång spelade någon roll. Lerum gick på mycket folk som vanligt och många unga spelare fick chansen kanske några fler än vanligt och de såg sugna ut att vinna matchen. Att 7-Härad kom i ett rött matchställ är ju riktigt pinsamt, borde man inte ha koll på sådant i div 2 vad motståndarna har?

Sen ska domarna Henrik Johansson och Martin Larsson också ifrågasättas, de kommer 8-9 minuter före matchstart, de ska vara på plats 1 h före matchstart i svenska serierna (div 2 och uppåt), inte direkt en bra uppladdning för dem som gick och kollade målen när lineupen pågick. Sedan så var de som vanligt dåliga och hade en nivå som hör hemma i div 4-5 precis som när de dömde Alingsås mot IBF Göteborg och spelarna blev irriterade och stämningen lite grinig. Jag tycker 8 av 10 domarpar i div 2 är riktigt bra men 2 är riktigt dåliga, förbundet borde klassa ner de 2 som inte håller måttet för det finns många bra par i div 3 som är bra mkt bättre än de 2 paren.

Period 1.
Perioden var ett sömnpiller, de få ljusglimtar stod Hovemyr för i hemmalaget som lade fina passningar, i bortalaget skapade Olausson några chanser på egen hand men 7-Härad var otroligt uddlösa. Tommie Lundgren gav i alla fall Lerum ledningen med 1-0 efter 17,04 på skott från vänsterkanten efter att han och Samson jobbat till sig bollen. 7-Härad har en ful ovana att ofta släppa in snabba mål och 17:20 regiserar Hovemyr målet när han hittar Simpanen på bortre stolpen och Simpanen är iskall och styr bara in bollen i öppet mål. 7-H backarna var helt fel ute i positionerna där och det fanns inte det minsta till markering. Perioden var ett riktigt sömnpiller, det kan inte bli sämre i alla fall.

Period 2.

7:28 åker Kettil i 7-H ut när han vinner en ärlig närkamp på grund av sin starka fysik men domaren ser att en hemmaspelare ramlar vid sargen och tar 2 min på Kettil, helt felaktigt för det var en 50-50 situation när 2 spelare går axel mot axel. pp var ganska idéfattigt och Fredrik Pettersson hade några skott i täck och Lundgren ett bra skott som Finnskog räddade.
Lundgren fick ett jätteläge när Samson fintade att gå köksvägen men istället släppte bollen på samma stolpe som han kom ifrån och Lundgren fick i princip öppet mål men träffade inte mål, markeringen då, jo den var obefintlig av 7-h. 3-0 fick ändå kapten Lundgren göra när han vann en närkamp i sarghörnet och kunde trampa in och lägga in bollen på förstastolpen lite väl enkelt och jag förstår 7-H som protesterade efter den situationen när Kettil tidigare åkt ut för en mycket mindre närkamp. 2 min fick Enhörning för protest och då gör 7-H mål 1-3 genom Måns Bergenzaun som trycker in den framför mål efter att Kettil slitit och jobbat fram bollen från bakom målet. 4-1 kommer återigen genom firma Hovemyr/Simpanen, återigen styrning på bortre stolpen på Hovemyrs fina passning. Till 7-Hs försvar så var de en man mindre och det var snyggt spelat av Lerum.7-H får en utvisning till för upprepade och de är verkligen inte nöjda med domarparet och det är lite förståeligt speciellt i sista sekunderna när ena domaren inte lämnade fördel utan blåste av ett 3 mot 1 läge och mål där för 7-H och det hade blivit en annan matchbild. 

Period 3.

1:17 får Lerum straffslag och det kändes som ett bra domslut i alla fall av domarna som tyvärr kom lite i fokus denna matchen. Simpanen fick chansen att göra sitt 3:e mål. Undertecknad sade till Christer Hallén brevid att kolla nu kommer hans backhand och det hade jag kunant sätta 10 000 på att han skulle göra men Finnskog räddade backhandlyftningen och det blev pp. PP resultatlöst men 3:43 gör de unga kidsen Pontus Persson mål fint framspelad av Johan Wikström, Pontus står omarkerad (såklart) i slottet och drar in bollen i mål. Någon minut senare så tycker de flesta att Lerum gör en solklar tillbaka passning, har inte sett en så klar hela säsongen men domarna friar och 7-H blir inte direkt gladare, de har inte fått mycket med sig känns det som och de är mycket frustrerade och deras spel är inte alls bra för de ser inte ut att trivas i en mindre hall än deras egen Almås. 7:21 får 7-H spela pp men inget mål, bästa chansen hade Proofh som sköt i stolpen, hyfsat bra pp ändå faktiskt. 11:36 så gör Peter Larsson ett billigt mål utifrån från sin backposition, Lundgren drog med sin forward och droppade bollen till Larsson som alltid tar skott när läge kommer och normalt har ett riktigt bra skott men detta var väl det lösaste mål han gjort på många år skulle jag tro, men mål blev det och nu 6-1 efter 11:36.
12:48 så drar normalt sett duktige Kettil på sig en 5 min utvisning och man ser att det är i ren frustration för att 7-Härad har en riktigt pissdålig dag, en klockren 5 min som kan beskrivas som en crosschecking för ni som ser på hockey. Lerum gör inga mål och matchen slutar 6-1 och det var många hårda dueller i slutet men som tur var inget allvarligt. 7-Härad håller nog med om att detta var deras sämsta match denna säsong, Lerum gjorde heller ingen jättematch och det är som vanligt alldeles för få som går in och producerar.

skottstatistik 34-8

Matchbetyg.

+++ Lerum Ricard Hovemyr, 7-Härad ingen som ens kommer i närheten
++ Lerum Tommie Lundgren, 7-Härad ingen där heller
+  Jani Simpanen, 7-Härad, ingen där heller de kan mycket bättre. §


Intervju med nr # 7 Jani Simpanen i Lerum.

David:  Grattis 2 strutar idag och nära 3 om straffen gått in. :)

Jani: Ja han läste mig där. :)

David: Det var väl kanske ingen höjdarmatch men nu slutade ni 7a i tabellen, hur känns det?

Jani: Jag tycker vi har kapacitet att spela bättre och ligga högre men vi har varit för ojämna i år.

David: Ni har ju vunnit mot Lidköping borta som förra året och den är ju svår såklart men sen har ni förlorat mot Warberg och det är inte så imponerande heller så det förstår jag. Ni byter ofta i kedjorna har det påverkat dig något?

JaniVi i vår kedja har fått behålla vår intakt men de andra har inte funkat jättebra så de har bytt runt lite mer och fått prova sig fram.

David: Hur känner du för fortsättning, jag tycker du gjort en mycket bättre säsong det jag sett i år jämfört med förra året, hur känner du själv?

Jani: Jag får känna på det. :) Ifjolj så var jag borta mycket på grund av jobb och  i år har jag kunnat träna hårdare.

David: Det blir ju derby nästa år också när Floda kommit upp, det är väl något att se fram emot?

Jani: Absolut, det lockar mycket.

David: Tycker du serien är bättre eller sämre i år jämfört med ifjol?

Jani: Bättre helt klart, det finns inga dåliga lag i år och framförallt har serien varit så jämn och det har varit mer kul att spela matcher som gällt mycket hela tiden.

David: Okej bra spelat idag och tack så mycket!

Jani: Tack själv! 

Bilder från matchen!



7-H i Lerums reservtröjor.



Simpanens straffslag.


Lerums tränare blev avtackade efter säsongen med blommor, en fin gest av FBC Lerum!



Avslutar med en bild på mig själv som säger tack så mycket för denna säsongen.


Kvar har vi i och för sig kvalet som jag ska försöka liveblogga om jag inte har dömning då, tid är inte spikat i dagsläget men återkommer om det, kommer försöka bevaka silly season också så kommentera gärna rykten om övergångar när ni hör något. Hoppas det varit kul att läsa om matcherna i serien i år, jag vill också tacka de som hjälpt mig med bloggen som gästbloggare mm, ni vet vilka ni är, stort tack, kanske kan bli något extra också med lite hedersutnämningar från serien i veckan som kommer osv så håll utkik.

Kommentarer
Postat av: West

Najs reff. 7-H va kassa, men jag tyckte ändå Lerum spelade bra även om domarna som sagt sög! =)

2009-02-28 @ 01:21:48
Postat av: #44

Mycket bra matchrefferat som vanligt david! Domarna var under isen. Tråkig match att spela och säkert tråkig att titta på. Hoppas du kör på nästa säsong oxå!



West väx upp ;)

2009-02-28 @ 08:40:03
Postat av: David

Tack #44, förstår att ni var frustrerade för ni fick allt emot er, sånt är jobbigt som fan.

2009-02-28 @ 08:54:56
Postat av: VBG

Jag kan hålla med om att domarna som dömde denna matchen är sjukt dåligadom tappar varje match dom får dömma och det e ju bara att hoppas på att förbundet skickar dom neråt i serierna, typ 5an.

2009-02-28 @ 12:37:36
Postat av: Äntligen

Äntligen nån som säger sanningen om dom två pajasarna. I vårat(anynomt :-) lag drar vi alltid en djup suck när vi får redan på att vi får dom. Borde hålla sig till div 3 o 4 kanske.

2009-02-28 @ 13:34:19
Postat av: Vänersborg

Det var roligt att det var andra lag som fick lite fler matcher med dessa domarna. Vi hade dom i 6 st hemma matcher denna säsongen. 5 st slutade i irritation från båda lagen och publiken på domarna och en kom de iallafall upp till acceptabel nivå, om man skall vara snäll.



2009-02-28 @ 15:15:19
Postat av: Anonym

Måste bara säga, dessa två kycklingarna måste bort från tvåan.Det blir kaos varje jääääävla match, pinsamt.Förbundet måste för helvete ta sitt ansvar.

2009-02-28 @ 21:31:08
Postat av: #7

bra skrivet david tack för denna säsongen måste ta upp en del tid att pilla på detta #44 har en del att jobba på i sin blogg :) en notis höjde aldrig klubban mot honom utan tackla med kroppen ingen crosschecking, hårt och onödig ja, ber om ursäkt för den till spelaren som fick den och till de små grabbarna med pannbanden (bagheera var det va?)inte sånt dom ska lära sig på plan.

2009-02-28 @ 22:00:47
Postat av: David

ok Kettil, det såg ut som en crosschecking i alla fall men han fick sig en tryckare i vilket fall men din första 2a var inte ens frislag, den var pinsam.

2009-02-28 @ 23:58:03
Postat av: TT99

Läs Björn Anderssons säsongskrönika på Tygrikets hemsida. Kanske tänkt att skriva något liknande själv? Eller utse säsongens lag?

2009-03-01 @ 13:16:23
Postat av: West

Okej Olausson, jag erkänner att det var kul att se på dig ;) du hade bra fart å fin teknik. men ni var inte bra som lag denna dag :)

2009-03-01 @ 14:05:09
Postat av: #44

West. Håller med dig. Ni var flera klasser bättre i fredags. Erat sekretariat var himlans trevligt fick förmånen att sitta och småprata lite med dom under 2 min. Syns nästa säsong förhoppningsvis.

2009-03-02 @ 07:57:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0