2 x Förlust i helgen!

Jahapp, resultatmässigt blev det 0 i helgen men man får lära och förbättra, tur det inte var seriematcher kan man väl bara säga. Ett reservbetonat Falköping med mig själv inräknad ledde med 7-5 inför sista perioden men förlorar med 7-9, enkel analys, vi är för dåligt tränade, mig själv inräknat utan tvekan. Övrigt många fina spelsekvenser och snygga mål.
 
Match 2 med vår lite mer normala förstauppställning spelar vi bra mot FBC Lerums lag blandat med u & jas där några av killarna lär vara med och slåss om en div 1 plats i år. De spelade bättre än oss totalt sett och vann med 9-4, visst 3 mål för mycket men vi åkte på ett i tom kasse när vi körde 6-4 spel men det viktigaste är inte resultatet utan vad vi kan lära av matchen. Kan säga att de spelade i högt tempo med bra aggressivitet och de hade garanterat vart topp 6 i vår div 2 annars hade jag varit mycket förvånad så en bra match för oss att spela.
 
Vi är nöjda med många detaljer, försvarsspelet även om vi nu släpper 9 mål, svårt att förklara men ska inte bjuda på några taktiskt inslag här om någon motståndare läser vilket det säkert gör. Dock är man aldrig nöjd med att förlora såklart, man ska va missnöjd o lite förbannad men när man smälter lite och analyserar hittar jag ändå många bra detaljer och vet om vad vi måste höja till serien, vi går in i serien som ett av lagen som kommer tippas åka ur sett till fjolårssäsongen och det ska vi inte göra för vi ska ta flera kliv mot föregående år men vi har fortfarande ett stort kliv att ta för att bli ett topplag i serien vilket man såklart hade önskat, men ett steg i taget, det är 4 veckor kvar till vi ska möta Sandared. Inget topplag ifjol men de har förberett sig på ett bra sätt och tränar och spelar en del träningsmatcher och det kommer säkerligen bli en jämn match, i de jämna matcherna är de små detaljerna viktiga och det är de vi jobbar med just nu
 
 
Vi hade även en föreläsning om målsättning vad det gäller individ och lag med Micael Svensson som är föreläsare och arbetar mycket med olika idrottare. Där kan vi lära mycket om hur man måste jobba för att nå absoluta toppen, det finns inga genvägar, alla kan bli hyggliga innebandyspelare, men vill du bli bäst så får du jobba jävligt hårt för det. Tack Micael för att du engagerar dig och gav oss bra tips.
 
 
En bra helg med fokus på lagsammanhållning, mental förberedelse, taktik, matchspel och lite till. Jag är nöjd, fick ut det vi ville i teorin, hade önskat få ett bättre resultat mot Lerum men så blev det inte idag, bättre få stryk nu än senare. :)
 
Tackar domarna Adam Kruse och Micael Svensson som skötte sig mycket bra och pratade mycket med spelarna i hur de blåste och tänkte, där kan många domarpar se och lära, en liten lätt dialog som "hand i rygg", lyfter klubban", "foten mellan benen" mm så vet alla vad som gäller o då slipper man frustration och spelare som ska ifrågasätta, klockrent gubbar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0