Förlust i svängig match!

Pixbomatcherna brukar bli målgalda och offensiva och publiken kunde inte vara besviken på det idag i alla fall.

En första period där gästerna gör 2 mål och vi 0 men vi har 2 stolpträffar, straffslag och minst lika mycket chanser. I andra så blir det en urladdning där vi får retroaktiv utdelning genom 5 raka mål på mindre än tio minuter. 1-2 Maria P efter bara sekunder av perioden så ett skott utifrån. 2-2 genom Mathilda Bodin där Marre pressat och vunnit en närkamp så kunde Bodin snyggt runda målvakten och lägga in bollen i öppet mål. 3-2 gjorde Jenny Andersson när hon bågade in efter en fin pass från Ximena. Pixbo tog då timeout men det gick bara 40 sekunder så kom 4-2 genom Emma Grahn som satte ett fint direktskott på en fin pass av Marre. Bara sekunder senare så gör Jenny återigen en inbågning och sätter 5-2. Gästerna åker sedan på en utvisning men lite miss i kommunikationen så lyckas Pixbo skaffa sig ett friläge och tyvärr för oss är det deras klart bästa spelare Alicia Fylke (fint namn får mig att tänka på sagan om ringen) och hon sätter bollen i mål till 5-3. Pixbo får reducera en gång till och det står 5-4 inför sista perioden. Andra periodens första halva klart till oss men gästerna spelade upp sig sista delen.

En spännande sistaperiod som vanligt och än en gång åker vi på ett baklängesmål i powerplay där vi är för slappa och Pixbo utnyttjar det till 5-5. Gästerna tänds av målet och gör också 5-6 och tar ledningen men vi ger inte upp utan Rebecka Melkersson gör en offensiv löpning och väggspelar med bl a Frida Gran och smeker fint upp bollen i målet mycket kontrollerat, ett fint klapp klapp mål. Med 3 minuter kvar skapar vi en jättechans där Jennys skott sniker stolpen och i samma anfall vänder Pixbo och gör 6-7 och drar hem med alla 3 poängen.

Detta var en kul match att se på från sidan kan jag tro, offensivlusta och många bra anfall från båda lagen, i ärlighetens namn så tror jag ingen protersterat om matchen slutat oavgjort då lagen var jämna och båda skapade ungefär lika mycket. Idag faller vi en hel del på att vi fått ändra om vårt powerplay som inte alls fungerade och facit blev faktiskt 0-2 på 4 pp. Nu återstår det att se vart vi hamnar i serien, 2a platsen tappade vi nu när Skattskärr slog Linköping och troligtvis slår Pixbo också Linköping så vi slutar 4a i en jämn serie undantaget Örebro som varit mest stabila och inte tappat onödiga poäng mot de andra mittenlagen.

Ska ta och räkna lite men spontant känner man ändå sig rätt nöjd med säsongen, hade vi vunnit idag hade jag varit riktigt nöjd för då hade vi kommit tvåa, även om placering inte var något vi satte som mål utan poäng och gjorda mål så känns det rätt okej men tanke på vår usla start i serien samt att vi ändå spelmässigt gått framåt. Vore kul om samtliga tjejer satsar på att göra en ännu bättre säsong nästa år där de yngre fått växa ett år till.