Snöoväder, ska matcher ändå spelas?

Det är alltid samma sak, hörde att vårt herrjuniorlag samt herr u-lag ska till Halna imorgon Lördag. Hoppas verkligen de kan ställa in matchen för att åka så långt på mellanstora vägar är ingen höjdare i detta snöoväder.

Vi själva ska som tur är bara till Kungälv och förhoppningsvis ska vi kunna åka dit, får ta ett snack med busschauffören imorgon. Jag ser då ingen rolig resa för Linköping och Kumla som ska åka till Göteborg med omnejd. Hoppas alla innebandylag kommer fram och hem säkert, säkerheten går alltid först. Lite synd att innebandy.se inte går ut med en officiell uppmaning utan har en gammal pdf fil där det står lite om smhis varningar, jag önskar de kunde vara mer specifika för varje område i landet, de har ju ändå trots allt flera anställda och ett ansvar för många licencierade spelare och även domare.

så här står det på smhi.se

Ett nytt och mer omfattande snöfallsområde är på väg in
Snöfallsområdet som under natten har berört de norra delarna av Götaland samt Svealand rör sig nu sakta norrut men försvagas under dagen. Söder om detta har mildare luft kommit in och i södra Götaland kan det komma upp mot någon plusgrad idag.

Samtidigt rör sig ett nytt och mer omfattande snöfallsområde in västerifrån över Götaland och sprids i kväll och i natt norrut. Fram till och med lördag kväll kan det på sina håll komma upp mot 20-30 cm nysnö, lokalt 40 cm, och tillsammans med frisk vind finns det risk för drivbildning.

Längre norrut fortsatt kallt och lokalt lätt snöfall.

Fortsatt snöfall
Ett lågtryck berör södra halvan av landet med snöfall som fram på dagen upphör över Götaland. I norra Norrland blir det till en början delvis klart och kallt men under senare delen på dagen rör sig ett område med snöfall upp söderifrån. Temperatur från ca 10 minus i söder till omkring 20 minus i norr.

Ostadigt väder
Inledningen på nästa vecka fortsätter med ostadigt väder, och nya lågtryck med snöfall väntas röra sig in från sydväst. I sydligaste Sverige kan det vara inslag av regn. Det blir alltså tidvis mildare längst i söder men i övrigt fortsatt kallt vinterväder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0