Sista omgången är inte sista helt?

Har hört av bloggkollegan "Rosten" att den uppskjutna matchen mellan Pixbo och Linköping ska spelas 6 mars, det är då en vecka efter att serien skulle vara slut. Vad kan man säga om det då, sportslig skandal är det första alla tänker på men...... (som Tony Irving i lets dance skulle säga) så ställde jag just denna frågan till en på Värmlands innebandyförbund när vi bestämde datum för vår uppskjutna match mot Marstrand. Jag frågade hur Pixbo skulle kunna fixa 3 matchen på mindre än en vecka och han sade då att om de inte kunde spela matchen mot Linköping före serieslut så skulle alla lagen som slåss om div 1 platsen bli erbjudna att senarelägga sina sista datum. Kanske inte helt optimalt med tanke på att det kan vara spelare som kanske planerat resor osv men ändå bättre än att ge Linköping en enorm fördel då de kanske ver att 1 poäng räcker eller t ex 3 poäng måste tas osv.

Att ha alla matcher på samma tid i en sista omgång är underbart, dramatiken, spekulationerna osv. Kommer själv ihåg för några år sedan då Älvstranden och Vimmerby stod på samma poäng inför sista matchen och där jag tror att Piraterna från Göteborg hade 3 plusmål mer och båda lagen bombade på i sista omgången där seriesegrarna pendlade omvartannat. Det slutade med att Göteborgarna vann serien med minsta möjliga marginal (rätta mig gärna om jag kommer ihåg fel) och de fixade även kvalet senare och tog en plats i elitserien.

Det är ju såklart ingen som kan göra något åt vädret men jag har ändå en fråga att ställa mig, varför ska serien vara slut redan sista februari? Varför inte ha en spelledig helg under februari då man kan spela uppskjutna matcher och kanske börja hellre serien en vecka senare även om det är dam VM och sluta i mitten på mars.

Då kanske snacket börjar om fotbollen osv att den börjar, men på vår nivå måste ändå innebandy gå före fotbollen och de spelar ju faktiskt serie 19 september också. Nej lägg seriepremiären första helgen i oktober och låt den hålla på lite längre speciellt nästa år då div 1 har 12 lag och snälla gör det så att den som vinner div 1 går rätt upp, ner med de 3 sämsta i elitserien, vinner man en serie ska man få chansen uppåt inget jävla fegande med "stängda serier". Jag är helt säker på att alla div 1 segrarna hade sopat banan med Karlstad IB som ligger näst sist i eliten, jag kan till och med sätta tusen spänn på att vi tar dem hemma med ett skadefritt lag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0