IBK i media i TT/ELA.

Publicerad 12 februari 2010 Uppdaterad 13 februari 2010
Textstorlek 1 2 3
Tipsa Skriv ut
MÅLGLÄDJE.   Matilda Bodin (till höger) var lyckosam tvåmålsskytt i första perioden, först att gratulera till fullträffen är Emma Gran som spelade fram.

MÅLGLÄDJE. Matilda Bodin (till höger) var lyckosam tvåmålsskytt i första perioden, först att gratulera till fullträffen är Emma Gran som spelade fram.

Kontraktet för IBK klart

VÄNERSBORG

Strax efter 22-tiden i går kväll var saken klar.
IBK Vänersborgs damer lirar i ettan även nästa säsong.
Matchavgörande blev hemmalagets stundtals strålande första period.

Relaterat

Fakta

Division 1 Västra dam

IBK Vänersborg-Surte 6-4 (5-2, 0-1, 1-1)

Vänersborgs målskyttar: Matilda Bodin 2, Jenny Andersson 2, Rebecka Melkersson, Frida Gran.

Baklängesmål redan efter 19 sekunder var en kalldusch som tjejerna i Red Stars ganska omgående skakade av sig.

Matilda Bodins kvittering kom exakt minuten senare och sedan var det ren uppvisning fram till Bodins andra mål för 5-1 (13.54).

Femettan så långt var mer i under- än överkant trots att bara lite mer än första perioden avverkats.

Och efter den målexplosionen fanns det inget som talade för något annat än en ganska behaglig resa till tre poäng för Vänersborg.

Då tog Surte time out, bytte målvakt och fick stopp på det så långt så framgångsrika hemmalaget.

Tvärstopp.

Gästerna hann med att reducera en gång innan första pausvilan, och en gång till (5-3 efter 1.52) alldeles i upptakten av mittenakten samtidigt som Red Stars plötsligt inte fick något alls att fungera.

Ida fick utgå

Och inte blev uppförsbacken mindre när Ida Fält, lagets bästa spelare så länge hon medverkade, tvingades utgå redan efter 5.06 med en befarad knäskada.

Dubbelt olyckligt med tanke på att ordinarie lagkaptenen Negjimije Beka saknades redan från start och har spelat färdigt för säsongen.

Carolina Björkners mål (5-3) blev dock periodens enda, och efter Jenny Anderssons 6-3 redan efter 36 sekunder i tredje perioden kunde Vänersborg spela på resultatet.

Surte reducerade visserligen en gång till, men lyckades aldrig skapa någon riktig nerv på slutet.