Jobbig derbyförlust!

23 sekunder, så lång tid tog den hade vi släppt in första målet, det bådade inte gott och vi är på hälarna och tittar på när Skövde drar igång. 1-5 får de dra ifrån till innan vi putsar till 3-5 och dags för paus med 1:50 kvar i ett powerplay. Mål direkt där o vi är med, tyvärr inget mål och Skövde drar ifrån igen och har hela 5-9 inför sista perioden.

Vi har ett bra snack att nu ska vi spela för vår heder och ta med 3e perioden till matchen mot Stöpen och om vi får en bra start kan vi göra match ordentligt av det hela. Vi får en bra start och hämtar ikapp till 8-9 med mer än 10 minuter kvar och matchen böljar på med mkt chanser åt båda håll men med 5 kvar slinker ett långskott in och Skövde får viktigt 10-8 och matchen slutar 12-9 till Skövde.

Jobbig men summeringen blir att vi slarvar på tok för mycket och Skövde är ett bra lag som straffar oss stenhårt. Positivt är att vi som vanligt kommer tillbaka från våra underlägen och alltid pressar på och gör det spännande. Vi måste börja matcherna bättre och ha ett bättre spel i egen zon för där slarvar vi mkt idag. Smågrejer som vi fixar till på måndagens träning så gör vi en kanonmatch mot Stöpen där vi ska ha revansch för storpisket i höstas (4-14).

Matchens lirare idag var Sebastian Bhiladvala som visade enorm kämpavilja och skicklighet och visar att han gått vidare mkt välförtjänt i uttagningarna till P17 laget i västergötland tillsammans med Linus Martinsson som fick utgå idag efter halva matchen pga en skada.

Riktigt bra domarinsats av Krono och Hjelm, de syntes knappt i matchen och domare som inte vill vara i fokus gillar jag. Bra schysst spel av båda lagen som vill lira och inte buffla, närkamper på rätt sätt som det ska va helt enkelt.