Reflektion av landslagsuttagning!

Jag tycker att Sverige har ett jättebra landslag och efter att ha sett flertalet dammatcher på tv så ställer jag mig ändå lite frågande till att Rönnbys damers målvakt Mirja Viklund inte kom med. Hon var klasser bättre än Iksus målvakt som togs ut. Dags att Curt kanske inte bara tar ut sina kompisar i Iksu, det känns så och otroligt många jag pratat med håller med men ingen vågar ifrågasätta det.
 
Kan ju själva läsa vad magget tyckte om vem som är bästa målvakten i år.
 
http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=102&aid=48030
 
 
Det klart att när Sverige är överlägset världens bästa lag så kan man i princip sätta en kona i målet och ända piska de flesta lagen ganska lätt, men för spelarnas skull borde de bästa tas ut och inte de förbundskaptenen känner lite extra för personligt.
 
Samma med Lunkan och Backlund i Rönnby som tog Rönnby till Sm-guld, nix pix de fick inte vara med, kanske har de tackat nej, men tror inte det i alla fall då de säkert velat spela VM. Man saknar ju även Kristoffersson i Mora men hon har säkert tackat nej av någon anledning. för inte är väl hela 82p inkl grundserie o slutspel för dåligt för att bli landslagsuttagen?
 
Sen ifrågasätter jag att 4 Iksu backar tas ut, borde inte de vara överlägsna om de kan gå på 2 femmor och ha samtliga backar i landslagsklass? Visst de är duktiga men är de alla 4 så bra jämfört med övriga lag? 
 
Hörde även av en SSL spelare på damsidan att vissa spelare inte ens kunde få en landslagsplats för de spelade "i för dåligt lag", ska man inte gå på individen och inte på hur bra laget är. Då borde inte Sveriges herrar ha med Kim Nilsson och Carl-Johan Nilsson och Patrik Åman när AIK missade slutspelet då? Skrattar bara åt sådant trams, de bästa ska med inget snack. Då blir det ju i princip en uppmaning till botten 6 lagen att vill ni spela i landslaget ska ni byta klubb, vilket är något en förbundskapten aldrig ens får gå in på, de måste respektera alla föreningarna och behandla dem lika.
 
Kom igen nu och sluta med kompisuttagningarna och låt även de duktiga spelarna i de sämre lagen få chansen för där kan man även hitta guldkorn och de lär höja sig i en bättre omgivning det vet man ju. Min åsikt som sagt och många man pratat med delar den, vad tycker ni som läser? Lämna gärna lite feedback.

Kommentarer
Postat av: pelle

Sara K har tackat nej till fortsatt landslagsspel för att satsa på klubblaget

Svar: ja men det tänkte jag ju, vore märkligt annars.
David Karlsson

2013-04-17 @ 12:04:42
Postat av: Rosten

Det finns ju riktmärken när det gäller fysisk status för att komma med i landslaget. Alla kanske inte uppfyller dessa?

Svar: vore kul att se dem, finns det utskrivna på någon sida?
David Karlsson

2013-04-17 @ 12:56:04
Postat av: Gittan

Kul att läsa dina tankar! Det finns flera aspekter när man tar ut ett lag och jag tycker du ska läsa Curts kloka tankar i hans krönika på Floorballzone då förstår du hans tänk.

En förbundskapten måste ha en röd linje denne går efter, annars tappar man sitt ledarskap. Han har valt att ha den fysiska statusen som väldigt viktig och som han nämner i texten, endast 60 % av alla SSL-spelare klarar landslagets fyskrav! Det är klart anmärkningsvärt att klubbarna har svårt att få spelarna att klara dessa. Men det är upp till spelarna själva att satsa så att de klarar. Givetvis skitsvårt med heltidsarbete o s v, jag vet, har själv spelat på elitnivå, men vill man nå landslaget är det denna nivå som krävs. Take it or leave it.

Jag vet några jätteduktiga spelare i SSL som inte klarar fyskraven men nu går inte förbundsledningen ut och redovisar detta. Sedan finns också aspekten om man är lämplig att representera Sverige. Är man lagspelare? Ställer man till oreda i en grupp? Är det värt att ta med dessa spelare då om man kan välja andra?

Många, många resonemang men som sagt, läs Curts krönika så blir du lite klokare kring uttagningarna ;)

Svar: Det är så lätt att skylla på fyskrav, är man bäst så är man oavsett om man kan springa en mil under 45 minuter eller inte. Håller man toppklass i serien så borde man få chansen i ett landslag, det är innebandy och inte löpning. Vet att det vart samma snack i distriktslagen, det handlar ju om roller också, du behöver inte ha 5 spelare i en femma som är supersnabba.
David Karlsson

2013-04-17 @ 12:58:57
Postat av: Johanna

Mirja borde ha kommit med, hon är den bästa målvakten i Damelitserien.

Svar: Jag tycker hon har vart bättre än de två som kom med i alla fall det jag sett.
David Karlsson

2013-04-17 @ 14:50:26
Postat av: Martin S.

Det hade varit kul om folk sagt till Zlatan, tyvärr du springer för sakta, vi har fyskrav här att man ska göra 100 m på minst 12.5 sekunder och du missade med 1 sekund. Innebandy är för rolig.

Svar: det håller jag med om, presterar man tillräckligt i sitt klubblag så lär man ju prestera i landslaget.
David Karlsson

2013-04-17 @ 15:34:05
Postat av: Henrik

Minimumkrav från landslagsledningen, spelare under dessa värden får inte tas ut i landslaget:
Utespelare 10.11 beep och 10.4 beep.

Personligen tycker jag dessa värden är låga, beep handlar ju inte bara ett värde för uthållighet ut ett bra riktmärke för hur du generellt tränar. En spelare som har under 11 i beep bör inte spela i SSL.

Landslagets rekommendationer är:
Utespelare 12.5 beep, målvakter 11.10.

Jag tycker inte vi ska ha en massa långdistanslöpare i landslaget men tar man sin idrott på allvar har man inget problem att komma över 11 i beep.

Svar: Henrik det du säger låter absolut inte som några orimliga krav, själv när jag var 31 år sprang jag på 11.5 på beeptestet utan att ha kört försäsong så det borde inte vara så svårt. Dock kan det ju vara undantag tycker jag om spelare ändå tillför.
David Karlsson

2013-04-17 @ 15:57:27
Postat av: Joakim

Klart man ska ha fyskrav, vill man kalla sig elitidrottare får man väl träna som en sån också. Likadant med distriktslagen, bra att det ställs krav redan i den åldern.Här finns lite att läsa: http://www.innebandy.se/sv/SIBF-info/Utveckling/Spelarutveckling/Fysiologiska-riktlinjer/

Svar: absolut, men jag tycker inte man bör låsa in sig 100 % på det om man har spelare som ändå tillför.
David Karlsson

2013-04-17 @ 17:15:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0