Matchreferat träningsmatch!

Lite mer om matchen för er som inte såg den eller för er som vill läsa min syn på saken helt enkelt.

En match där vi ställer upp med 9 utespelare och 2 målvakter som står halva var.Viktoria började i målet och hon hade mycket att göra när hemmalaget i sin vana trogen springer som galningar överallt vilket vi visste om och det gäller att ligga rätt i försvar och utnyttja kontringar. Då vi kom sent och fick ca 20 min uppvärmning så var fokus på att spela enkelt i början och komma in i matchen.

Det börade bra och Xim gör 1-0 till oss på pass av Jenny. Fröjered skjuter i massor och bågar hela tiden inåt i banan fast de flesta skotten gick över så fick dem in ett som var en isare till 1-1 på just ett inbåg. Direkt på tekning så slår Johanna Olsson en höjdboll som Johanna Hultberg sätter när hon blir fri och vi tar direkt ledningen igen. 2-1 till oss efter första 20. Många trötta Vänersborgare men vi visste att tempot skulle mattas av.

Med lite vila så var vi redo för andra perioden och där går den gamla hörnvarianten hem och Jenny gör ett fint mål när hon avslutar med ett skott i bortre, kan nog säga att FIF kollade mycket boll och glömde av sin markering. Hemmalaget FIF ger sig inte utan Angelica Högberg gör ännu ett mål på inbåg och även denna gången lågt till 2-3 hon gjorde också deras första mål.

Paus igen och sista perioden ska börja.

3-3 kommer när FIF pressar ner oss och vi har varit inne i ett långt byte och de får skjuta in 3-3 på långskott med mycket trafik framför målet.

4-3 tar sedan FIF ledningen med då Angelica gör sitt 3e mål på en kanonvolley, riktigt snyggt måste jag säga, frågan är om hon gör om det på tio försök? :) men ändå bara att lyfta på hatten och gratulera till ett fint mål.

Vi får dagens andra powerplay och jag tar timeout för att snacka ihop oss lite och vi bestämmer oss för att spela in bollen på Xim bakifrån mål, andra gången går det hem och hon sätter 4-4.

Stärkta av målet så tar vi snabbt efter ledningen då Hult gör en snygg överlapp (kan det vara all träning på det som gett resultat?) till Belinda som har enorm fart i benen och drar in ett kanonskott kryssribba in stenhårt, ett kalasmål till 5-4 ännu snyggare än Angelicas?? Jag tycker det men då är jag ju lite färgad åt det röda hållet...:) Stekheta Belinda får gå ner som back ett byte och vinner bollen på egen planhalva och löper ifrån sin spelare och serverar Xim ett friläge och Xim har ett grymt målsnitt mot FIF då hon satte 4 bollar sist vi möttes så sätter hon friläget till 6-4, måste ändå säga att Belindas insats före var enormt bra. 4-7 får sedan Xim sätta i slutet av matchen då hon drar in en retur påFridas skott så Frida slipper gå poänglös då hon haft 2 ribbskott och flera bra skott tätt utanför eller på målvakten.

Jag är mycket nöjd med att alla tar stort ansvar (speciellt de som inte spelat så mkt under serien) och verkligen vill vinna matchen även om det "bara" var en träningsmatch, glöden i allas ögon är grymt kul att se och våran enroma vinnarvilja ger oss segern idag.

Vi vinner matchen för att:

* Vi är effektiva i avsluten
* Är tightare i försvaret
* Tuffare i kroppen även om det var en enormt snäll match
* Spelar på mindre tillslag i spelvändningarna


Fröjered som ska kvala då, jo jag tror allt de fixar det då de har varit med förr, enda nackdelen är att de har haft en för svag serie och tyvärr så har västgöta innebandyn på damsidan gått mycket tillbaka. FIF har flera riktigt bra spelare som kan vinna matcherna på egen hand men för att hålla div 1 klass behöver de förbättra.

* Närkampspelet
* Bolltempot
* Defensiven
* Variationen i spelet och kanske göra något mer än bara inbågningar på några få spelare.


Det kanske låter lite negativt men jag vet ändå vad som ska till för att hänga kvar i en stentuff div 1 serie som det ändå kommer bli nästa år då 4 div 1 kommer bli 3 st.

Fröjered har en grym talangutveckling men jag tycker att de måste gå upp en serie om toppspelarna ska utvecklas då div 2 är på tok för dålig serie. Jag håller tummarna för de blåa, kör så det ryker och tack för korven, himla gött o få det efter matchen alla Vänersborgare tackar så mycket!

Kommentarer
Postat av: Kvalfeber!

Missa inte kvalmatchen till nya Allsvenskan mellan IBF Göteborg och Växjö Vipers Söndag 21 Mars - Wallenstamhallen Mölnlycke. Nedlsäpp 13.30

2010-03-13 @ 13:48:52
Postat av: David

Lycka till IBF GBG, tråkigt att ni alltid för kvala på "bortaplan" på era hemmamatcher, frågan är hur ni ska göra om ni går upp i allsvenskan, träna i en hall o spela matcher i en är ju inte optimalt.

2010-03-13 @ 14:33:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0