Juluppehållet närmar sig!

Sista omgången före jul spelas till helgen i div 2 vg och vad händer under uppehållet då?
Vilka lag kommer köra någon turnering, tyvärr försvann ju Gothia Cup för seniorlag, har själv spelat den många år och det var en riktigt bra turnering att köra för att komma igång ordentligt efter jul. Är det något lag som ska iväg på något annat tro? Kommer det bli träningsläger någon eller några dagar för att "köra skiten ur laget" som man brukar säga, alltså träna bort skinkan och godsakerna? Kan det vara så att något lag vilar sig i form och kommer mentalt laddade och grymt sugna så de köra på inspirationen istället för konditionen? Hur viktigt är det egentligen, att känna suget för innebandyn?
Jag tycker det är otroligt viktigt, man kan inte bara träna träna träna, utan man behöver också ha ett break för att få upp inspirationen igen efter en lång höst som kanske började redan första veckan i augusti i hall. Men kan man låta ett lag ha "frihet under ansvar"? Svår fråga som jag inte kan svara på själv men en lite lagom mix är nog det bästa, det är nog inte fel att låta skallen vila från innebandy några dagar, men på samma gång kan man ju inte skita i att träna i 2 veckor heller. Ett tips är ju att köra lite "roligare" träningar, man kan köra en småmålscup och det finns en riktigt bra som spelas i Gråbo och som FBC Lerum ordnar. Se mer på www.fbclerum.com Ett bra sätt att ha roligt och även hålla igång, nivån är blandad från amatör till elitseriespelare.

Ett tips är ju också att spela en träningscup och bjuda in 2 lag och köra en 3 lagsturnering där alla möter alla, helst att spela mot lag som inte är i samma serie för det blir ju roligare och möta lag man inte spelat mot under serien.
Det finns många lag på andra sidan sundet och då tänker jag på Brönderslev Hot-Shots, Fredrikshavn Bulldogs & Fredrikshavn Outlaws som mer än gärna brukar vilja möta svenska lag. Nivån på de lagen kan skilja sig rejält från år till år dock. Behöver ni domare kan ni ju alltid höra av er för jag ska vara hemma hela jul o nyår, däremot blir det en helg i Berlin den 9-12 januari.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0