Davids div 2 lag, en perfekt kombination!

Fick ju för ett tag sedan ett intressant bloggämne på förslag, att ta ut mitt eget dream team ur div 2 och det var mycket svårt men nu har jag bestämt mig i alla fall. Satsar på en mix av gammalt rutinerat och ungdomlig entusiasm och har försökt hitta spelartyper som skulle kunna passa bra tillsammans och inte bara gått efter individuella egenskaper.

Målvakter:

 
Mikael Holm (Lidköping) & Pauli Kobalej (Stenungsund).

Det är ingen slump att de står i lagen som ligger i toppen, båda har spelat på högre nivå och har varit med länge. Mikael hörs kanske inte så mycket på planen som Pauli därför tycker jag det är bra att ha en lite mer lugn målvakt och en som kan ryta till när spelarna inte riktigt är på tå, en bra mix där dagsformen hade avgjort vem som skulle stå från start.

Förstafemma som kommer vara en scoring line.

Höger back:
Niclas Johansson (Vänersborg) som speluppläggare, han är en spelare jag dessutom hade kunnat använda som center eller forward och en sådan spelare är ju alla tränare dröm som kan gå in och prestera där laget mest behöver honom. Han är 24 år och har under sin karriär bla. hunnit med en sejour i Norska elitserien, vunnit div 1 med Älvstranden och även spelat ligacupen, är osäker om han var i Älvstranden när de låg i eliten eller om han kom året efter när de åkt ned. Hans roll i laget styra uppspelen som point i offensiven och i defensiven spela högerback. Har gjort 23 p på 11 matcher i år mest som forward dock.

(bild saknas)
Vänsterback:
Hampus Wedlin (Lerum) hans roll blir en defensiv slitback, en spelare som är jobbigt att möta och har dessutom ett bra distansskott, som rightare blir han perfekt som vänsterback i uppspelen och några meter upp från Niclas pointposition i 1-2-2 uppställningen offensivt. Hampus är bara 20 år och kommer utvecklas till att bli riktigt bra i framtiden. Har redan gjort 3 säsonger som ordinarie i div 2 så någon rookie är han absolut inte.


Center:
Patrik Kettil (7-Härad), en spelare som imponerade riktigt mycket på mig i fredags, han slet som ett djur och var överallt på planen och vann boll. Dessutom var han riktigt bra offensivt och dunkade in flera mål.På 12 matcher i år har han gjort 11 mål och 5 assist, kan också lova att han har en hel del "andra assist" som inte syns. Patrik har varit Rydboholm trogen ända tills i år då han bytte till 7-H när RSK åkt ur. Fast de åkte ur div 2 förra året låg hans kedja i topp tio på poänglistan och det säger ganska mycket om hur bra han är.


Högerforward:
Andreas "Ante" Johansson (Vänersborg), vad säger man presentation överflödig eller? Alla i div 2 vet ju att han är en riktigt bra forward med grymt bra teknik och blick för spelet, ett ruggigt skott även om han hellre passar så gör han en hel del mål också. Med en spelare som Kettil i samma kedja blir inte defensiven lidande för att jobba hem är inte hans styrka. Ante har 39 p på 12 matcher, sjukt bra snitt i ett mittenlag dessutom.Vänsterforward:
Christian Olausson: En spelare som gjort många år i div 1 och alltid producerat poäng, även en retsticka ibland på planen som motståndarna kan fokusera lite mer på än vad de borde. Som rightare så blir mr #44 perfekt i första femman och tror han och "Ante" skulle hitta varann en hel del och göra det surt för motståndarna. Enda faran är väl att ha 2 humörspelare tillsammans i samma kedja men tror ändå att det skulle funka bra. 23p på 12 matcher i ett lag på undre halvan är riktigt bra.

Andrafemman även det en scoring line med offensiva spelare som gör mycket poäng.

Högerback.
Magnus Koski (7-Härad) Rutinerad back med mycket bra skott som får styra uppspel och ta ansvar med sin rutin, är faktiskt bara 24 år gammal men har hunnit med div 1 spel i både Borås och i Partille.

Vänsterback:
Oscar Nordin (Pixbo) Ung back på 18 år som kan lära mycket av sin back kollega. Oscar har jag sett under några år och han blir bättre och bättre för varje match jag ser honom. Riktigt bra skott och bra speluppfattning, kommer kunna se honom i Pixbos SSL lag om något eller några år är jag helt säker på.

Center:
Hugo Bringsved (Lidköping) Är slitvargen mellan tvillingarna i Lidköping och varför bryta en vinnande trend, jag låter helt enkelt dem lira ihop för tillsammans öser dem in poäng. Hugo är en perfekt centertyp, snabb och bollvinnare.

Högerforward:
Mattias Olausson (Lidköping) Kvick spelare med ett riktigt bra skott, med sin tvillingbror i samma lina så är det jobbigt för motståndarbackarna att hänga med för fort går det. Kan dock försvinna lite i de hårda matcherna när det blir riktigt fysiskt. 27 poäng på 11 matcher.

Vänsterforward:
Robert Olausson (Lidköping) Är likvärdig spelartyp som sin bror men mer än passningsläggare än skytt, även han kvick och snabb i vändningarna. 35p hittills på 11 matcher.

Tredjefemman: En checking line med uppgift att ligga högt och pressa motståndarna hela tiden.

Högerback:
Martin Jonsson (Stenungsund) 28 år, en stabilt defensiv back som är svårpasserad, gör inte så mycket poäng men det behövs inte för det finns andra som gör, däremot tutt, hård och jobbig att möta.

Vänsterback:
Johan Rydén (Lerum) Extremt snabb och konditionsstark spelare, skulle troligtvis vara i topp 3 på ett beeptest i hela div 2. Har också ett riktigt bra dragskott när han får tid att båga in från vänsterkanten, rightare som han är. Bara 20 år men gör sin  3e säsong i  div 2. En perfekt spelare att vinna boll när laget ligger högt och pressar.

Center:
Johan Jihde (Pixbo) 34 år, rutierad spelare som fortfarande är tillräckligt snabb för att hinna med ungtupparna. Läser speler bra och kan fiska upp många panikbollar när det blir stressigt för motståndarnas backar. 

Vänsterforward:
Victor Samson (Lerum) En spelare som motståndarna hatar att möta, har en otrolig arbetskapacitet och kan löpa oavbrutet efter bollen, skulle behöva lite mer teknik och skott men i tuffa matcher viker han sig aldrig och är en riktigt bra boxplay spelare som är rightare. 23 år och från Partille,

Högerforward:
Tobias Andersson (Vänersborg) 19 åring som gjort 15 poäng i år, men som har en otroligt bra arbetskapacitet och kommer bli en toppspelare i framtiden. Är också en spelare som är perfekt i boxplay med sin snabbhet och teknik, som jag ser det är han en komplett innebandyspelare, har också ett bra skott det är bara rutinen som behövs och med en spelare som Jihde i samma femma skulle han utvecklas ännu mera.


Lagkapten för laget skulle vara Johan Jihde och Ass kapten Niclas Johansson, 2 spelare som är bra föredömmen och alltid ger järnet på plan för laget.

På bänken Richard Westman i Lerum som positiv humörhöjare, har lovat honom att få slå en straff också någon match.

Det finns så klart många mer bra spelare men jag har plockat ut spelare efter de roller jag velat ha i laget och inte bara gått på individuell kvalite som jag tidigare skrev, det hade varit en ära att coacha detta lag som jag tror hade kunnat hävda sig i div 1. Så vad tycker ni spelare och supporters i div 2, är jag helt ute och cyklar eller?   

Kommentarer
Postat av: Drömlaget

Det är klart att det är svårt att ta ut ett lag av alla spelare i serien, men att inte niclas larsson i stenungsund är med är ett stort skämt. seriens mest kompletta spelare. men man förstår vilka lag du ser o har närmast hjärtat. kul läsning dock

2008-12-07 @ 13:59:13
Postat av: David

Håller med, hade tänkt ta med honom i 3e femman faktiskt men nu blev det inte så denna gången, han är klart en toppspelare men det finns fler som är riktigt bra som jag inte tog med.

2008-12-07 @ 14:01:50
Postat av: Göteborgare

Lite för mycket Lerum spelare eller? inga från ibf göteborg!?

2008-12-07 @ 15:05:08
Postat av: Anonym

Joel Rauswall

2008-12-07 @ 15:16:00
Postat av: innebandy freak

Vad gillar du lerums målvakter typ M icke han har väl bäst snitt i serien? annars ett kanon lag..

2008-12-07 @ 18:11:26
Postat av: David

Vet att det var 3 lerumspelare men det är ju också så att jag känner dem mycket väl. Micke är en bra målvakt men de jag valde kändes rätt, som sagt finns hur många bra spelare som helst. Rausvall har jag inte sett i år men han gör mkt poäng så han hade säkert kunnat vara med. IBF har ett jämt lag så det var svårt att hitta någon speciell där o jag har bara sett de en match i år.

2008-12-07 @ 18:19:34
Postat av: -

Jag saknar Jim Ekstrand i Marstrand som är bra över hela planen Niklas Larsson givetvis och Agus i Pixbo även om han spelar i deras SSL lag nu.

2008-12-07 @ 21:39:17
Postat av: David

Har inte sett marstrand så därför är inga spelare med därifrån, har inte heller sett tygriket och lindome. De andra 2 är mkt bra spelare men jag kunde inte ta med alla.

2008-12-07 @ 21:46:16
Postat av: Undrande

Hur mycket tror det hade kostat att värva ihop detta lag ??? Intressant fundering va:) ?

2008-12-08 @ 13:09:31
Postat av: Göteborgare2

Fan vilken kul läsning varje gång David. Man sitter och väntar...3 grymma femmor som faktiskt skulle nosat på toppen i division 1 bra jobbat.

2008-12-08 @ 15:31:24
Postat av: David

Tack Göteborgare, antar att du finns med i laget efterssom du verkar så glad hehe. Seriöst så tror jag det inte har så mycket med pengar att göra om du ska få ihop ett bra lag. Kan du ordna jobb och bostad och ett seriöst rolig satsning så tror jag inte det är så svårt att värva spelare. Det är ändå så lite pengar i sporten att glädjen är viktigast.

2008-12-08 @ 16:43:48
Postat av: Samson

Allvarligt talat David, hittar du ingen vassare forward än mig i hela 2an?

2008-12-08 @ 18:12:11
Postat av: David

Hehe ja du Samson, måste ha en spelevink som du med blir så jävla tråkigt i omklädningsrummet annars. :)

2008-12-08 @ 19:05:55
Postat av: Nordin

Haha Ett div2 lag, hade vart något. Och som vanligt lika kul att läsa din blogg!

2008-12-13 @ 14:19:53
Postat av: Julmust

Öppna plånboken och fixa ihop detta laget, SSL Nästa? div 1? varför vara nöjd där? ;)

2008-12-14 @ 04:08:35
Postat av: David

Haha vinner jag storslam i poker så lovar jag det. :)

Nordin, kul att du gillar läsningen.:)

2008-12-14 @ 11:42:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0