Fredagsmatch Pixbo-Alingsås!

Pixbo för dagen förstärkta av Henrik Delborn och Emil Julkunen stod som klara favoriter mot Alingsås som kämpar för att hålla sig kvar i serien och det skulle visa sig att dessa båda herrar skulle bidra med en hel del.

Period 1.

Matchen hinner i princip bara börja innan oturen grinar Alingsås i ansiktet. Christoffer Bergqvist visas ut 3.00 för spel med handen och bara 29 sekunder senare så slår Håkan Pettersson en diagonalpass som tar på målvakten Jonathan Ingemarsson och går i eget mål och Pixbo får 1-0. 2-0 kommer efter 4:46, när Julkunen slår en diagonalare till en helt fri Jonas Ågren som kan slå in den i öppet mål, ett bra direktskott av Ågren.
Gästerna spelar upp sig och kedjan med Mattias Andersson, Håkan Pettersson och Joakim Andreasson med Andreas Glännbro och Sandro Johansson som backar skapar mest och det är också de som gör 1-2 reduceringen mycket snyggt. Bollen går på one touch från Sandro till Mattias vidare till Håkan som slår en diagonalare till Jocke som får öppet läge på bortre stolpen och kan slå in bollen i mål, riktigt snyggt mål med högt bolltempo, precis så jag vill att innebandy ska spelas. Gästerna spelar bra och Jocke Andreasson kommer fri men får ett slag när han ska ta avslutet och domarna visar straffslag. Lagkapten Patrik Sernelid fintar lite med klubban och drar upp bollen i nättaket på backhand och Håkan Reit i Pixbokassen var i kiosken och köpte en korv med bröd och nu står det 2-2.
Glännbro slår en långboll till Håkan som är på väg att bli fri men Andreas Lundin i Pixbo gör ett jättejobb hemmåt och hinner precis bryta. Ingemarsson i Alingsåsmålet spelar upp sig efter den tråkiga starten med självmålet och gör en mycket bra räddning när Ågren sköt igen. 14:00 Får Håkan P. i Alingsås ett jätteläge när han får bollen och vänder bort sin back men skottet går tyvärr över från ca 6 m håll, en jättechans helt enkelt. Oscar Nordin i Pixbo sköt ett jätteskott 15:57 som Ingemarsson räddade, skottet hade suttit perfekt under ribban om inte Ingemarsson hunnit få upp en hand.
Alingsås förstamemma som ovan nämdes skapar chanser och gästerna har tagit över lite i slutet av perioden.
3-2 kommer istället av Delborn i Pixbo som tar ned bollen på volley  när alingsås missat en rensning och hade han inte varit så lång så hade det nog varit hög klubba men nu var det inte så och Delborn sköt in bollen från högerkanten, ett skitmål tyvärr för Alingsås som hade spelat bra. Ställningen 3-2 efter period 1.

Period 2.
Första minuterna händer inte så mycket men efter 5 minuter så får Ingemarsson göra en fin räddning när Nordin i Pixbo hittar backkollegan Axel Baarlid som var skottvillig och drog till ett bra direktskott. Pixbo för spelet och har mycket boll och Alingsås försvarar sig och kontrar när läge ges. Andreas Lundin i Pixbo är även han skottvillig som vanligt. 
Mattias Andersson driver förbi en Pixbospelare och lägger ut bollen till Johan Alm som kommit in och han drar bollen hårt i ribban när han fick i prinicp öppet mål, tung miss av Alm. Ingemarsson räddar igen ett skott från Baarlid och senare ett från Julkunen, Pixbo har trycket, speciellt med barckarna Nordin Baarlid och Julkunens kedja. PP för Alingsås när Sjöhom visas ut för felaktigt avstånd 17:37. Håkan P träffar stolpen klockrent efter en fin pass från Glännbro. Pixbo får ett 4 mot 2 läge i samma stund som Sjöholm kommit in men Ågren tog ett skott istället för att luckra upp bortalaget med en passning. Period 2 har Pixbo haft det mesta men Alingsås har ändå haft 2 riktigt vassa lägen och båda gångerna träffat ramen.

Period 3.
redan efter 1:39 så bågar Oscar Nordin i Pixbo in och drar sitt tunga dragskott och denna gången hinner inte Ingemarsson med utan skottet sitter i nättaket, ser ut att ha touchat lite på en Alingsås spelare, 4-2 nu. Bara sekunder efter så vinner Pixbo tekningen och Delborn skjuter ett bra skott som räddas. Andreasson i Alingsås får en bra chans men bollen rinner ur klubban när han ska göra sin dragning mot målvakten. 8:41 sätter Julkunen 5-2 när Alingsås inte får bort bollen så tar han den och kommer fri och rullar in den under Ingemarsson. 12:17 åker Johan Alfredsson ut för upprepade förseelser inom laget, Alingsås klarar av boxplayet.
Ingemarsson gör 2 fina räddningar i 15e minuten när först Julkunen och sen Delborn skjuter. Andreasson i Alingsås skjuter ett bra skott i hjälmen på Reit. 16.52 Alingsås spelar utan målvakt och chansar med allt, helt rätt för vad ska de annars göra med 3 måls underläge.
6-2 efter 17:27 av Julkunen assisterad av Ågren. 18:14 friläge för Oskar Henriksson i Pixbo men Ingemarsson räddar. John Axelberg tar ett direktavslut men skottet går utanför och det är det sista som händer och Pixbo vinner rättvist med 6-2 inför ca 80 personer.

Matchbetyg Pixbo

+++ Emil Julkunen, Planens gigant för bra för div 2 helt enkelt och därför är han med i Pixbos SSL lag.
++  Oscar Nordin, styr spelet på få tillslag och passningarna sitter på bladet varje gång, även bra skytt, 5 kilo muskler till på den kroppen och han spelar SSL nästa år är jag övertygad om, tog ut honom i seriens lag och är ännu mer övertygad att han platsar där efter denna matchen.
+ Andreas Lundin, en aggressivt bra back som skjuter varje gång han får chansen och gjorde en solid defensiv insats.
Matcbetyg Alingsås
+++ Sandro Johansson, spelade enkelt med få touch på egen planhalva precis som en back ska spela och säkra uppspel, behöver kanske öva lite på sitt skott för han skjuter väldigt sällan.
 ++ Andreas Glännbro, även han bra uppspel och inte så riskfyllda passningar som han brukar ta, fint defensivt jobb dessutom.
+ Jonathan Ingemarsson, kanske skulle haft ett + till men agerandet på självmålet drar ner lite tyvärr, alert i kassen och snabb i sidledsförflyttningarna.

Summering av matchen, Pixbo är troligtvis seriens bästa lag på att rulla boll och talangerna visar att de nött mycket passning på träningen, om de inte vinner serien nästa år är jag mycket överraskad för de blir bara bättre och bättre för varje gång jag ser dem. Alingsås gör en okay match defensivt, mycket bättre än mot 7-Härad men offensivt så måste forwards våga ta avslut mer och inte söka passning så ofta, speciellt när man får bollen i slottet, in med den bara och kötta lite mer på returerna som i matchen mot 7-Härad då offensiven var ritkigt bra. Kan Alingsås ta med sig defensiven från denna matchen och offensiven från 7-H matchen så kommer poängen börja rulla in men detta var absolut inte godkännt offensivt, samtliga forwards kan bättre. Kul matcharrangeman av Pixbo, ett lotteri med mycket priser och en DJ och Speaker som var ruskigt taggade för att fixa bra stämning, verkligen kul men synd att det inte kom mer publik för Pixbos unga talanger är verkligen sevärda.

Ska se om jag hinner se Lerum mot IBF Göteborg senare idag i Rydsbergshallen. Nedan lite bilder från matchen.


Henrik Delborn hade bytt SSL mot div 2 för en kväll och gjorde 1 mål.

Oscar Nordin, Pixbos spelskickliga back gjorde 1 mål.

Joakim Andréasson blev Alingsås förste målskytt.

Johan Alfredsson fick starta i denna matchen för Alingsås och gjorde ett okej jobb defensivt.

Domarparet Peter Jaeger (närmast) och Måns Lövgren i gult gjorde en mycket bra match och syntes inte vilket är bästa betyg men de fastnade i alla fall på denna bilden.

Kommentarer
Postat av: Nordin

Våran "nya" femma gick bra igår kväll. Med "Nya" så menar jag gamla, vi lirade med den förra året och det gick väldigt bra vilket vi fick se prov på igår.

2008-12-13 @ 14:29:46
Postat av: David

Ja ni såg riktigt samspelta ut, fortsätt så. :)

2008-12-13 @ 18:58:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0