Stenhårt streckmöte i Nolhagahallen mellan Alingsås och 7-Härad!

Hur kul är detta då, äntligen klar med matchreferatet och kl är 01.15 efter ca 1,5 h då går något fel med internet och halva texten är borta, det är så man blir galen, så bara o köra på från 3e perioden och frammåt en gång till suck.

Kanske lite överdrivet och skriva att detta var en hatmatch men Alingsås och IBK 7-Härad är ju inte direkt 2 lag som brukar brevväxla med varann efter matcherna. Det syntes också på planen med hårda dueller där ingen lade några fingrar emellan.

Efter att ha varit och dömt så kom jag lagom tills andra perioden skulle dra igång och kikade in på resultat tavlan och får se 1-5, inget roligt resultat att se som Alingsåsbo. Matchfakta från första perioden då.
01.20Mål0-1Patric Kettil (Johan Jörgner)IBK 7-härad
04.10Mål0-2Patric Kettil (Magnus Koski)IBK 7-härad
07.21Mål0-3Christian Olausson (Johan Jörgner)IBK 7-härad
10.35Mål1-3Patrik SernelidIBK Alingsås
11.03Mål1-4Mikael ProohfIBK 7-härad
14.12Mål1-5Henrik Kuusela (Mikael Proohf)IBK 7-härad

Ska berätta lite om IBK 7-H som är första gången jag ser i år.

I denna matchen så hade gästerna bytt lite i sina offensiva formationer och splittrat tripple and touch linan med Kettil som center och Proohf och Kuusela på topp istället gick Enhörning in på centern där. Kettil lirade istället med #21 Jörgner och Mr 44 Olausson och det var ett riktigt smart drag. Kedjan fick den perfekta kombinationen av Kettils slitande och Olaussons teknik och dribbelkonster och Jörgners kliniska avslut, också perfekt med en rightare och en leftare på forwards. I andra linan får du Enhörnings lung o rutin med de snabba forwardsen Kuusela och Proohf, fattar egentligen inte varför de inte kört så hela säsongen men bättre sent än aldrig.

Matchreferat nu från period 2.

Gästerna spelar smart, backar hem och kontrar när Alingsås gör misstag. Efter 5:15 drar John Axelberg ner Enhörning (tror jag det var) med vad som ser ut som en bentackling och det var nog ytterst nära en 5min utv, tror ingen hade kunnat protestera om det blivit så för den kändes ordentligt. PP för 7-H styr bakom mål och sen upp via Koski till Jörgner som drar upp den i bortre klykan, ett kliniskt avslut efter tiden 6:08 står det 1-6.  Bytet efter går Alingsås avlast lina in och Christoffer Bergqvist gör en bra löpning och får en ordentlig tryckare och åker över sargen, det luktade också lite 5 min men det ser ju värre ut än vad det är oftast, Johns tackling var ju värre men 2 min och pp för Alingsås.
7-H får ett 2 mot 1 läge när Kettil och Olausson kommer igenom men chansen rinner ut i sanden. Riktigt bra box av gästerna. Keijsner avslutar efter sammarbete med Mattias Andersson och det var det bästa hemmalaget hade.
Glännbro i Alingsås slår en diagonalpassning efter 11.08 som Proohf snor åt sig och kontar 2 mot 1 läge med Kuusela som får bollen men hans skott går utanför, ett jätteläge för Kuusela.
Gästerna gör ett mycket snyggt mål, mr #44 tar bollen fintar lite passar jörgner i spelvändning och får tillbaka bollen och lägger in den i öppen kasse, riktigt snyggt sammarbete mellan Jörgner och Olausson så nu 1-7 efter 11.44.  
Alingsås ger sig inte och kämpar på, Mattias Andersson jobbar bra defensivt i sin lina med Jocke Andréasson och Joel Andersson. 2-7 och reducering av hemmalaget, Håkan Pettersson gör målet framspelad av Kevin Keijsner, Kevin håller i bakom mål och hittar Håkan i slottet. Dubbelchans för Kettil i 7-H men Kjell i hemmakassen räddar.
Olausson tacklar ner Jocke Andreasson efter 15:43 och även den är en riktigt hård tackling, Andréasson flög ordentligt och den smällen var riktigt hård, mr #44 är ju känd för att spela tufft och nu vet Jocke det också. Bergqvist reducerar till 3-7 på ett bra skott lågt i bortre efter lite växelspel med Håkan P.
Bergqvist har gjort ett piggt inhopp och ser spelsugen ut.
En stekhet Olausson får sista ordet i andra perioden när han tar "köksvägen" efter 18:12 och gör 3-8, snyggt av mr #44 men för slapphänt av hemmalagets förstalina, de har inte råd att släppa så lätta mål.

3:e perioden.

Ingenn utdelning för hemmalaget i pp. Ännu ett pp för alingsås när bortalaget åker på felaktigt byte efter 3:01 men inget bra spel av alingsås, istället mål för gästerna och det är Kettil som sätter bollen enkelt i mål efter ett snyggt förarbete av Olausson som drar 2 spelare i boxplay.
Gästerna åker på en utvisning efter 5:43 och ännu en 6:17 och även straffslag när Sernelid trampar runt och får sin klubba låst när han ska skjuta. Håkan Pettersson bränner straffen både över och utanför. spel istället spel 5 mot 3 i 1:36 och gyllene läge för hemmalaget att komma in i matchen. 7:08 sätter Axelberg ett direktskott på pass från Glännbro på kanten. Bara ca 20 sekunder senare sliter Sernelid hårt framför kassen och slår in Glännbros retur och reducerar till 5-9 efter 7:32.
9:13 6-9 av Håkan Pettersson assisterad av Kevin Keijsner som kroppsfintar och går bakom mål och serverar Håkan öppet mål i slottet. Alingsås trycker på och skapar chanser i varje byte.
15:56 åker Johan Alm i alingsås ut när han inte hänger med och slår på motståndarens klubba. Alingsås kör ändå frammåt och Håkan skjuter i stolpen. Timeout efter boxplayet och hemmalaget kör utan målvakt sista 1,40, lite optimistiskt men i innebandy är ingenting omöjligt och de har ju trycket så bra vågat av coacherna. Både Mattias Andersson och Kevin Keijsner träffar stolpen och istället gör gästerna 6-10 i öppen kasse Jörgner sätter den och det var väl tur för han gav Olausson några gliringar efter att han strax före missat öppet mål när Jörgner passade, Olausson svarade med ett skratt för vad gör det när 7-H ändå vinner matchen.

En underhållande match, tuffa närkamper, mycket chanser sådant man vill se som publik, nästan 200 på läktarna är helt okay, det enda man kan önska av hemmalaget är lite mål jinglar för att tända hemmapubliken som ändå inte var knäpptyst som i många innebandyhallar, jag menar AHK har Sveriges bästa handbollspublik så varför kan inte IBK ha div 2 bästa innebandypublik, jag kan själv erbjuda mig att vara DJ någon match om de inte har alternativ, ring bara säger jag så fixar jag lite bra musik. :)

Matchbetyg Alingsås, 7-Härad

+++ Mattias Andersson, Patrik Kettil
++ Håkan Pettersson, Christian Olausson
+ Kevin Keijsner, Johan JörgnerIntervju med # 44 Christian Olausson

David: Hörde av kompisar att ni fick en drömstart med grym effektivitet, kan man beskriva det så?
Olausson: Ja så var det vi satte våra 3 första skott och de hade väl lite otur men så är det ibland.
David: Det är ju lite typiskt för lagen i botten att oturen ofta "grinar" en i ansiktet, man har stolpe ut. Men jag tycker ändå ni var det bättre laget för ni var så effektiva när ni fick chanserna, håller du med om det?
Olausson: Ja, jag tycker vi var lite bättre, de tog över sista i andra och i 3:e när vi blev lite övermodiga och de fick fler chanser.
David: Dem tryckte på mycket, var det så också att ni blev lite mätta när ni ledde?
Olausson: Ja vi tog inte jobbet tillräckligt och man blir ju lite orolig när de gjorde några snabba mål i sista för förra året så spelade vi jämt de flesta matcherna i 2 perioder och sen kunde det rasa ihop fullständigt i sista perioden om vi släppte in ett par snabba.
David: Jag hörde att både du och Jörgner pushade på ordentligt på bänken och det var nog viktigt:
Olausson: Ja absolut det var viktigt och hålla uppe humöret.
David: Ni hade ändrat lite för vanligtvis brukar ju Rydboholmslinen spela ihop, Kettil, Kuusela och Proofh men nu gick Enhörning in där som center och Kettil center mellan dig och Jörgner och det funkade otroligt bra för ni kompletterade varann helt perfekt. Hur kommer det sig att ni har ändrat?
Olausson: Jag vet faktiskt inte, förra matchen så bytte de plats för att röra om det lite, men det funkade otroligt bra.
David: Grattis till segern och en jävligt bra insats av dig idag, tack för intervjun.
Olausson: Tack så mycket.

Intervju med premiär coachen Joel Pettersson i Alingsås.

David: Ja då var första matchen avverkad. Offensivt sett så tycker jag ni skapar mycket mer chanser än vad Alingsås brukar göra så det var ju bra eller?
Joel: Ja det har du rätt i men vi spelar lite fel men sen när vi bara öser på så skapar vi mycket.
David: Sen tycker jag också att ni tar kriget framför mål mycket bättre än förut och där gör ni några mål också det jobbet är ju viktigt eller hur?
Joel: Ja, absolut.
David: Det farliga var ju när ni tappar bollen på mittplan som när backar skjuter i täck eller missar en diagonalare.
Joel: Ja vi fick lite väl långt lag också, för det blir så stora ytor att täcka upp.
David: Det klart ändå att defensiven inte kan sitta 100 % när ni har 3 backar borta av de 5 som spelat mest i år så det var ju ett svårt läge speciellt för backarna.
Joel: Absolut men jag tycker alla 4 backarna gör det bra ändå, vi måste ha lite bättre självförtroende bakåt också och inte falla för långt hem utan vara lite mer aggressiva.
David: Pixbo borta, bara o slipa på försvaret då, tack ska du ha och lycka till och jobba hårt i veckan.
Joel: Tack så mycket det ska vi.

Matchbilder Alingsås-7-Härad


Mikael Finnskog målvakt i 7-Härad


Mattias Andersson i Alingsås.


Håkan Pettersson i Alingsås, 2 mål ikväll.


Olausson in action mot offensivt mål som man mest ser honom, 3 mål ikväll och en solid insats.

Det var allt för ikväll, under fredagen slog bloggen rekord i unika besökare hela 128 st sopade det gamla rekorde på 117 bort, hoppas slå det inom kort, ju fler besökare desto mer tid och energi ska jag lägga på bloggen, skicka gärna in tips på bloggämnen via kommentarer.

Kommentarer
Postat av: lerum supporter

när kommer ditt dream team div 2 v.gväliga hälsningar suportern

2008-12-06 @ 18:09:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0