Dagens gästbloggare!


Christer Hallen i back to basic cup i gråbo 2007

Jag agerar lite gästbloggare idag då. Christer Hallén heter jag, spelar innebandy i div.5, Sollebrunns AIK och har tidigare spelat i Östadkulle/Noltorp i div.3. Bor dock i Alingsås och har kompisar som spelar i IBK men jag ska så gott jag kan försöka hålla referatet opartiskt. :)
 
Referat IBK Alingsås-Stenungsunds IBK

Inför matchen så hade Alingsås fått tillbaka några spelare från bl.a. avstängningar och skador och truppen var nu mer komplett än de senaste matcherna. Från start på matchen så rullar båda lagen på 3 st formationer framåt och 2 st backpar. Matchen börjar ganska så avvaktande och lagen känner på varandra. Efter 10 minuter så skapas dock ett kanonläge. Mattias Andersson i Alingsås bryter ett Stenungsundsanfall och kommer i ett 3-2 läge. Han slår en diagonalare till Håkan Pettersson som direkt slår den till Joakim Andreassson som försöker dra duktige Pauli Kobalej i Stenungsunds mål men han följer med bra och räddar. I spelvändningen efter detta anfallet skjuter Magnus Tillander ett skott som Kristian Kjell räddar men inte bättre än att Andreas Johnsson påpassligt kan slå in 1-0.

12:53 in i perioden bryter den än så länge duktige backen Martin Johnsson ett uppspel och sätter full fart framåt, ett dragskott senare och plötsligt stod det 2-0. Kändes lite konstigt då matchen egentligen inte hade innehållit några målchanser, bra gjort dock av Stenungsund att ta vara på de chanser man får. Bara nån minut senare så gör Martin Johnsson ytterligare en fin prestation, bryter ett Alingsåsanfall och kommer i ett 3-1 läge men Rasmus Gabrielli gör en strålande brytning och avvärjer situationen. plötsligt händer något väldigt behövligt. Alingsås skapar lite tryck och får genom detta med sig en utvisning på den tidigare nämde Martin Johnsson.
17:23 står klockan på och ett mål i detta powerplayet vore oerhört viktig, både för Alingsås och för matchen. 18:57 gör Christoffer Bergqvist mål efter ett intramp från höger, ass Håkan Pettersson. Tack vare detta mål så släppte nog lite press från Alingsåsspelarna. Bara 38 sekunder senare gör John Axelberg ett typiskt John mål, trampar och trampar lite till och så ett dragskott i bortre. Återigen står Håkan för assisten. Med bara 7 sekunder kvar av perioden så lyfter

Alingsås en lång boll upp mot Stenungsundsmålet, Mattias Karlsson tar bollen med handen och 2 min samt straff utdöms.Johan Alm som suttit på läktaren hela matchen kommer ner och ska lägga straffen, går långsamt fram, skjuter ett handledsskott som tar i ribban. Han räcker armarna i skyn och tror att den gått in men från min position kan jag inte avgöra detta. Domarna såg inte direkt heller säkra ut men inget mål och 2-2 efter den första perioden.
 
Andra perioden och Alingsås står för spelet helt och hållet. De har stuvat om lite i laget och gått ner på 2 formationer framåt. Framförallt så skapar linen med Andreas Glännbro, Patrik Sernelid och Håkan Pettersson chanser på chanser. Tack vare detta får man 7 minuter in på perioden ett powerplay men vad hjälper det. Dålig bolltempo i kombination med bra arbete av framförallt Niclas Larsson och Magnus Tillander. Efter 11:56 kommer en nästan otäck tackling. Alla som nån gång spelat i Nolhagahallen vet ju att det inte är mycket plats från sargen till läktarsargen, ca 50 cm. Joakim får en ordentlig tryckare bakifrån och flyger rakt in i läktarsargen. Allt annat än 5 minuter vore en domartabbe, domarna gör sitt jobb och Martin Johnsson som jag tidigare berömt får sätta sig med all rätta i 5 minuter. Under dessa 5 minuters powerplay så blir skottstatistiken 1-1. Ni förstår själva hur det såg ut ungefär... Tillander och Larsson dödade ca 4 minuter av dessa 5, mycket bra jobb. När dessa 5 minuters powerplay åker istället Alingsås på en 2 minutare för felaktigt byte. Efter 15 sekunder i powerplayet hade Stenungsund skapat mera än vad Alingsås hade gjort på de 7 minuterna som de hade i denna perioden. 18:56 hittar domarna en 2:a på Johan Andersson i hemmalaget för "fasthållning" framför mål i 5-4 spelet. Kändes som en väldigt billig utvisning i detta läget men trots spel i 5-3 i ca 30 sekunder så lyckas Alingsås hålla tätt, mycket tack vare Glännbro som gjorde jobb för minst 2. :) Perioden går helt klart till Alingsås men spelet i 5-4 var bedrövligt så ställningen består från den 1:a.
 
Sista perioden och inget av lagen var nog direkt nöjda med 1 pinne. Alingsås måste börja ta 3:poängare för att klättra i tabellen medans Stenungsund ville behålla sin 2:a plats. Alingsås skapar flera bra lägen första 10 minuterna utan att få in bollen. Jag minns bl.a. läget där en utespelare täcker det öppna målet och lyckas rädda samt Glännbros intramp med fin räddning av Pauli. Martin Johnsson i bortalaget åker sedan på sin andra 5 minutare för kvällen då han lite olyckligt fick upp klubban på Sernelids haka och genom sin andra 5 minutare också automatiskt rött kort. Klockan stod nu på 15:45 och powerplay resten av den 3:e perioden skulle nu följa. I sin iver att avgöra matchen blottar sig Alingsås bakåt. Bara sekunder in i powerplayet bjuder man Larsson och Tillander på ett 2 mot 1 läge. Larsson tar avslutet men skjuter i stolpen. Sedan resterande del av perioden så fortsätter det krampaktiga powerplayet där skotten på mål kan räknas på en hand. 2-2 efter full tid och förlängning väntar.
Stenungsund skapar i sudden de vassaste chanserna. Kjell i Alingsåskassen lämnas ensam med 2 st Stenungsundsspelare men gör en smått otrolig räddning och matchen är ännu inte avgjord. 3:37 in ska Stenungsund avgöra matchen genom ett helt öppet läge men istället ger Mattias Andersson han ett slag precis i rätt ögonblick och räddar sitt lag. Straff utdöms och 2 min på Mattias. Kjell räddar straffen enkelt. Powerplay den sista tiden och Stenungsund väljer samtidigt att ta ut sin målvakt för att spela 6-4. Dock sker detta bytet helt katatrofalt dåligt och Stenungsund står med 6 spelare
plus målvakt på banan i flera sekunder. Detta missas dock av domarna och spelet fortsätter. Inga mål dock och matchen slutar 2-2.
 
Sammanfattning:
Jag satt och tänkte med 5 minuter kvar av ordninarie tid att det inte vore rättvist om Stenungsund avgjorde denna tillställning. Men om dom hade gjort det så hade Alingsås verkligen fått skylla sig själva. Att på 15 minuter och 34 sekunders powerplay bara lyckas göra 1 mål är på tok för dåligt. Alingsås var idag värda 3 poäng men fick bara 1. Samtidigt imponerades jag av Stenungsund då dom efter sitt material spelade precis så bra man kunde. De enda gångerna det kändes riktigt farligt var när Niclas Larsson eller Magnus Tillander hade bollen.
 
Spelarkritik:
 
Alingsås:
*** Rasmus Gabrielli. En spelare som hela tiden gör det enkelt för sig. Släpper bollen till närmsta gubbe samt vinner mycket dueller trots sin ringa ålder och vikt. :)
**Kristian Kjell. Hade inte jätte mycket att göra men tog fram sitt bästa spel när det som bäst behövdes.
*Håkan Pettersson. Trots att jag vet att han kan ännu bättre så gör han 2 asspoäng samt är den som känns farligast.
 
Stenungsund:
***Niclas Larsson. Kanske är väntade namn som får stjärnorna i Stenungsund men samtidigt är det kring dom som allt kretsar. En oerhört smart spelare som tänker innebandy på ett sätt som inte många andra.
**Pauli Kobalej. En målvakt som sitter rätt hela tiden, lugn och trygg i sina rörelser som gör att inga billiga mål släpps in.
*Magnus Tillander. Samma här, duktig och stabil spelare som sällan gör en dålig match.
Det kan tilläggas att Martin Johnsson efter sin första period var helt given som en stjärnspelare ikväll. Men efter framförallt hans helt onödigt tackling i rygg i den 2:a perioden vill jag inte ge honom någon.
 
Tack för mig.. // Christer Hallén

Tack så mycket Christer, hälsar en febrig David, bra referat kul läsning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0