VM-kollen.

http://florbal.ct24.cz/ kan man se innebandy vm över livestream och det är hygglig kvalitet så man i alla fall kan ha hygglig koll.

Har sett delar av 2 matcher idag, den mellan Tyskland och Storbritanien som slutade med kross 25-5. GB var med och hade 2-2 ca 10 minuter in i första perioden men sen rasade det fullständigt. 2 snygga frislagsmål gjorde i alla fall GB. Följde inte med så noga i 3:e perioden för det var ju redan avgjort för länge sen och inte alls spännade att se.
 
I match nummer 2 spelade Estland mot Schweiz och där kom Schweiz undan med blotta förskräckelsen, Christoph Hofbauer som till vardags spelar i Dalen avgjorde i pp med ca 5 minuter kvar att spela. Estland hade efter det ett stolpskott och ett bra tryck sista minuten när de plockade ut sin målvakt. I Estland spelar bröderna Talme som finns i Balrog och även en del spelare som spelar i Salybandy Liiga i vårt grannland Finland. Norge och Danmark lår få det tufft mot Estland som jag håller som klar favorit före våra nordiska grannländer. Norges uppladdning inför VM har inte varit den bästa, trots att de har Kronberg, Torp i Dalen och Saetre och Mossein i Umeå City så förlorade dem mot ett kombinationslag av spelare från toppklubbarna Sarpsborg och Greåker med 4-2. Norge har även 3 spelare som spelar i svenska div 1, Målvakten Johan Svärd i Växjö, backen Erik Viggo Nielsen i Örnsköldsvik och centern Michael Aas i Visby.

Danmark spelar med ett ungt lag där 2 nyckelspelare är mina före detta spelare från Århus, målvakten Morten Fryland och centern Henrik Engelsen, Engelsen som spelat en halv säsong i Robertshöjd för några år sedan och har en otrolig arbetskapacitet. Norges stjärna Ketil Kronberg säger på http://www.innebandy.no/ att det känns som att vi ska slå Danmark nu om de har sitt unga lag de haft de sista gångerna i landslaget, om Kronberg får rätt märker vi ikväll, matchen börjar kl 20:10. Själv tror jag Norge vinner med 8-5.

Sverige kommer spela första matchen mot Italien och det kommer bli något i stil med Tysklands utklassning och lika tråkigt som vanligt. Tippar 18-1 till Sverige, matchen börjar 14.10.
Övriga matcher idag.
Ryssland mot Tjeckien, tips 3-8
Singapore mot Österrike, tips 6-6
Polen mot Holland, tips 14-2
Japan mot USA, tips 5-8

Odds för den som vågar tippa finns på www.nordicbet.com

Uppdaterade reultat efter kvällen: Sverige-Italien 18-0, ruskigt när mitt tips och David Gillek var nog inte missnöjd när han fick matchens lirare priset och en puss på munnen av en söt tjeckiska, det är nog det han minns mest efter promenadsegern mot Italien.
Japan-Usa slutade 4-5
Norge-Danmark 7-3 Var kul att se 5 före detta spelare jag coachat på plan, 3 för Danmark och 2 för Norge. I Norge så var veterankedjan med Raymond Evendsen, Andreas Sletten och Willy Fauskanger dominanta och visar att de fortfarande kan. Runar Snellingen gjorde en fin zorrostraff och för en gångs skull var det inte hög klubba som det brukar vara när han zorrar, kommer ihåg en match mot oss när han drog in en zorro i hjälmhöjd på vår målvakt. Danmark får det riktigt svårt och jag tror de kan få spela kval om att hänga kvar i A-Gruppen.

Polen-Holland 14-2
Singapore-Österrike 2-8
ryssland-Tjeckien 1-8
Summering så är jag nöjd med mina tips hade rätt på alla vinnare utom att Österrike skulle vinna stort och var faktiskt hyfsat nära även i målskillnad, blev lite fina pengar idag på oddset kan jag säga.


Kommentarer
Postat av: David

På söndag.

2008-12-06 @ 21:02:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0