Julstiltje på bloggen!

I juletider händer inte jättemycket, men imorgon Lördag blir det back to basic cup i Gråbo utanför Lerum, där det spelas småmålsinnebandy. Annars då har julen varit bra. Fick en jätterolig julklapp, Need for speed under cover, grymt kul spel där man får köra ifrån snuten och köra fort som bara den. Bloggen kommer komma igång mer och mer, men några dagar blir det nog inte så mycket kul uppdatering, men om någon har ett kul ämne så ta gärna upp det via en kommentar osv.

Kommentarer
Postat av: Fredrik Bark

Hej!

Tycker du skulle slå ett slag för plus/minus spelarna.

Kolla med tränarna vilken koll de har på sina killar. Innebandy är en sport där ofta fel spelare får credit!

Har under några år roat mig med att notera plus/minus på det lag jag följt, och ofta får "stjärnorna" som gör 4 mål beröm, trots att de spelat 4-4. Däremot andra femman som spelat 1-0 eller 2-1 och egentligen vunnit matchen nämns knappt.

Några exempel, Jacob Grauers IBK GBG var stjärnan förra året, numera i Pixbo. Ofta hade Martin Björklunds andrafemma ett bättre snitt.

7H hade samma tendens med bl.a. Olausson kontra t.ex.Enhörnings femma under flera år. Tror du var helt rätt ute vad gäller 7h och deras "splittring" av RSK femman. Det leder antagligen till kval uppåt!! Denna femma producerade, åt båda håll. I år ligger IBF GBG:s skytteliga topp killar i botten av plus/minus osv.

Har fått samma känsla för t.ex Vänersborg när jag såg dem, "stjärnorna" levererade, åt båda håll. De har också en målskillnad som kanske har sin förklaring här.

Egentligen är det ganska naturligt. En offensivt duktig femma skapar också kontringslägen för motståndarna, och många mål görs ju vid kontringar.

Här tycker jag tränarna har en del ansvar, balansera femmorna bättre!

Skulle vara en spännande match om någon kunde sätta ihop ett plus/minus lag mot ditt "stjärnlag". Jag vet var jag skulle lägga mina pengar!!!

Fredrik

2008-12-30 @ 17:40:52
Postat av: David

Hej Fredrik!

Jag håller med dig till 100 %. Har själv som tränare alltid uppskattat mina defensiva spelare som tar skitjobbet och täcker skott osv. Håller med dig men jag tycker ändå att det laget jag plockade ut var balanserat med både offensiv och defensiv så det inte skulle rasa in mål bakåt. Lite typiskt för Sveriges landslag de senaste åren att ta med lirarna och inte grovjobbarna, tänk hur jobbig Sundbom är att möta, han ger sig aldrig, tror en sån spelare kunde varit det som behövdes mot Finland t ex. ta gärna ut ett lag, skicka det till mina mail så lägger jag upp det. foppis2@hotmail.com Tack för din åsikt helt klart intressant.

2008-12-30 @ 20:11:40
URL: http://innebandydavid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0