Summering div 1 södra omgång 8

så nu ska det blir rätt, råkade göra något konstigt när jag skulle skriva men provar igen.
 
Helgen har gått och många viktiga matcher har spelats, säger det igen, ruggigt kul serie med många lag som är jämna, trist att 4 ska åka ur. Hoppas det blir spel om Allsvenska platser nästa säsong så vi får lite positiva streck att jobba för. Det gäller redan nu att säkra upp nyckelspelare till nästa säsong och börja planera för den, då gäller det inte att bara lunka på i gamla spår utan höja upp sig ett snäpp.
 
Så här slutade matcherna i helgen.
 
2012-11-17   
FBC Engelholm - IBF Älvstranden 6-2
FBC Kalmarsund - Fröjereds IF 3-2
IK SödraDal - IBK Vöikers 5-3
Olofströms IBK - Warberg IC 2-7
2012-11-18   
Sportlife Kungälvs IBK - IBK Vänersborg 4-3
Hovshaga AIF - Pixbo Wallenstam IBF 6-6
 
 
Engelholm vann som jag trodde för när Älvstranden börjar tappa toppkänning så brukar de förlora några matcher på raken, var likadant ifjol, personligen tror jag att det har lite att göra med att laget är ett hopplock från många klubbar och jag tror inte de har en tight klubbkänsla speciellt då många av spelarna spelat i 3-4 andra göteborgsklubbar sista 5 åren. Engelholm är starka precis som jag trodde före seriestart, Piraterna från Göteborg har inte vart så bra som jag trodde, de har många bra innebandyspelare men jag tror inte de har fått till lagspelet som de borde för då ska de absolut inte ligga där de ligger i serien. Jag har inte sett dem spela i år men jag har sett många av spelarna under månag år o vet hur bra de kan vara.
 
Ganska väntat att Kalmarsund vann hemma, även väntat att matchen skulle bli jämn och enligt vad jag hört på stan (byhålan) kunde matchen slutat hur som helst.
 
SödraDal vinner hemma utan att skrämma slag på någon men 5-3 är stabilt och Thorbjörn dunkar in en tips spik på den, mer om det i nästa inlägg.
 
Warberg vinner men "bara" med 5 mål, faktiskt ganska mediokert av Warberg måste jag säga det kan de absolut inte va nöjda med. Jag satt och pratade lite med en innebandyvän och vi båda insåg att det är en klar nackdel för Warberg att gå in i ett kval utan att ha spelat i princip en enda viktig match under hela året, jämfört med t ex Telge och Hässelby som slåss i mellersta. Warbergs tjejer är ju inte mentalt förberedda på att få tufft motstånd och hur ska de reagera i motgång och även för tränarstaben, ja vi såg ju ifjol då de sumpade det fast de hade både 1 och 2 "straffsparkar" när det väl gällde och då hade de ju också "sveriges bästa coach".
 
Kungälv visar igen att de är en jobbig nykomling och slår Vänersborg med 4-3 hemma och tar en tung skalp och 3 viktiga poäng.
 
Hovshaga och Pixbo spelar oavgjort och det var bra av Pixbo att snyta en poäng där borta.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0