Helgens tipsomgång div 1 södra!

Väntade medvetet ut Filipsson så han inte ska kunna se mina tips, kollade inte på hans före jag skriver mina faktiskt. Får se hur lika vi har då.

2012-01-28


Malmhaug KFUM IBF - IK SödraDal Se matchinfo
Ale IBF - Olofströms IBK Se matchinfo
Hovshaga AIF - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
FBC Kalmarsund - IBF Älvstranden Se matchinfo
Tvååkers IBK - Östra SK Jönköping Se matchinfo
2012-01-29


Warberg IC - Fröjereds IF Se matchinfo


Match 1. Botten mot toppen blir nog skrällfri här. SödraDal behöver hämta in en målskillnad som heter duga men hade jag vart tränare hade jag inte lagt för mkt fokus på det utan hellre sett till att vinna matcherna utan att slita på småskadade spelare osv. Tips 1-7

Match 2. Otroligt viktig match för gästerna och Ale har ju ändå en teoretisk chans o hänga kvar, i så fall måste de ju vinna denna matchen men jag tror inte det. Tips 2-4

Match 3. Pixbos laguppställning kikade jag på och de hade lagt till Sara Simonsson som mest är känd för att vara en poänggörare av rang, kanske inte den mest hårdjobbande för laget men ger de henne en fri roll offensvit blir det nog några poäng där. Fylke var också uppskriven och hon är en mkt bra spelare som är snabb och målfarlig. Tips 3-8

Match 4. Piraterna är ju fortfarande med i toppen och motivationen tror jag avgör här i en jämn match då Kalmarsund är fast i ingenmansland och har lyckats bra som nykomling. Tips 3-5

Match 5. Tvååker mot Östra, hyperviktig match för båda lagen och mycket svårtippad match. Tips 5-3

Match 6. Warberg vann mot Fröjered på bortaplan och är storfavorit och bör nog ta 3 poäng här. Tips 7-3


Filipssons tips nedan.

Nu när det börjar dra ihop sig i tipstävlingen mellan mig och David, så får ja nästan känslan av att han försöker vänta ut mej ;)

Malmhaug KFUM IBF-IK SödraDal

Given tips till bortalagets favör. De går för serieseger och kval till Elitserien. Motivationen bör var på topp. Då blir det lätt seger.
Tips: 3-6

Ale IBF-Olofströms IBK

Hoppas bortalagets spelare insett allvaret i deras situation. Det finns inget utrymme för bekvämlighet, då riskerar man spel i div II nästa säsong. De bör focusera på försvarspelet och på så sätt vinna matchen.
Tips: 3-6

Hovshaga AIF-Pixbo Wallenstam IBF

Hovshaga är ett lag ja fattat tycke för utan att se dem spela en enda gång denna säsong. Min känsla är att spelarna i det laget alltid ger 100% oavsett motstånd. Resultaten tyder på det. En egenskap som ja som tränare HÖGAKTAR :)
Tips: 5-3

FBC Kalmarsund-IBF Älvstranden

Dags för skräll modell större :) Kan fortfarande inte släppa att Kalmar slagit Warberg borta med 5-2. De gjorde också en mycket bra match borta mot Älvstranden förlust 6-4. Bortalaget har all press. Det tror ja kalmar kan utnyttja.
Tips: 5-4

Tvååkers IBK-Östra SK Jönköping

Dags för skräll No 2. Här tror och hoppas ja att hemmalaget vinner. De har visat riktigt fin form det senaste och tagit poäng av flera topplag. Får de till försvarsspelet, så är ja övertygad om att de slår tillbaka ett blekt Östra :)
Tips: 5-3

Warberg IC-Fröjereds IF

Tyvärr så tror ja att Patrik:s adepter för det jobbigt i den här matchen. Minns själv hur tufft vi i VBG hade det borta mot Warberg förra året. Vi gjorde en riktigt bra match, men var ändå aldrig riktigt nära (5-3) Mindre smickrande var också att ja lyckades bli utvisad den matchen för att ja spontanreagera!
Tips: 7-3

Kommentarer
Postat av: Till Filipsson

Kul att du gillar Hovshaga men om du víll vinna tipstävlingen ska du nog ändra tipset idag... Har sett innan att varken du eller David gillar Pixbo och idag har de tagit med målvakt plus sex utespelare från elitlaget. Simonsson och Fylke i all ära men framförallt är Sara Helin med. När Hovshaga dessutom har rena sjukstugan med nio spelare borta känns tvåan som pengar på banken. Även om hemmatjejerna som alltid kommer att ge 100%.

2012-01-28 @ 11:52:37
Postat av: David K

Alltså jag har inget personligt emot Pixbo, däremot gillar jag inte regelverket som Pixbo utnyttjar till max. Det är ju inte de som satt upp reglerna även om det som de gör är rent fusk om man är en sportsman, men det som de gör är ju otroligt nog enligt förbundets regelverk. Pixbo som förening utnyttjar det till fullo för sitt eget bästa vilket de har rätt att göra. Sedan att de måste göra så är ju ett erkännande att de floppat med sin egen ungdomssatsning om de inte själva kan klara sig kvar i div 1.

2012-01-28 @ 19:52:04
Postat av: Anders Suporter

Kollade också laguppställningar innan match. Vad jag kan se hade Pixbo vad det gäller utespelare 1 back Nathalie Toresen samt 2 forwards, Andebratt och fylke från eliten. Inte någon jätteförstärkning men ändå. Ibland känns det som att diskussionerna mer fokuserar på vad ett annat lag gör än på andra mer viktiga saker. Tycker dock att nuvarade regelverk är galet i övergångsynpunkt. Men vad jag menade tidigare är att släpp fokus på vilka ev. elitspelare som kanske kommer att spela och fokusera i stället på egna spelet. Nåt annat kan man inte påverka med nuvarnade regelverk.

2012-01-28 @ 20:55:03
Postat av: ...

ja det vore nästan lite rättvisa om dagens vinst inte skulle räcka hela vägen. dock inte troligt.regelverket är en katastrof och Pixbo likaså.

2012-01-28 @ 21:42:55
Postat av: David K

Helt rätt Anders, men numera är jag inte tränare så jag måste fokusera på deras laguppställning om jag ska kunna pricka in tipsen då det är stor skillnad på matchernas utgång beroende på vilket lag de har.

2012-01-29 @ 00:07:52
Postat av: Bernvid

Bra blogg!Det är imponerande vad du kan mycket David, bara genom att läsa laguppställningar.

2012-01-29 @ 20:15:20
Postat av: David K

Tack Bernvid. Är det något du är sur över som jag skrivit kan du ju säga det rent ut i så fall.

2012-01-29 @ 21:30:00
Postat av: Thorbjörn

Tycker att Bernevid borde lägga ner all sin tid på att utveckla sin spelidé istället för att läsa bloggar.Pixbos spel går i princip ut på att: Så snabbs som möjligt skall backarna få upp bollen till forwards som sen skall löpa med bollen 3-4 meter och sedan skjuta, spelare som Jordansson och Persson m.m kan inte slå en passning. Detta spelet tror Pixbos ledning med Landgren m.m skall bära till sm-guld, glöm det!Tycker synd om Dahlin som tillsammans med Krantz, är dom spelarena som kan lira innebandy i Pixbo.Sedan tycker Pixbo att dom blir felbehandlade när dom inte får med fler än 2 spelare i landslaget. Landslaget spelar inte på kontring, 98% av matcherna är dom i anfallszon och försöker lirka upp motståndarförsvaret. Detta spelet kan inte Pixbo utan det är bara omställningar man går på, äga bollen och vårda den kan inte Pixbo.Sedan tror jag att Bernevid skulle behöva Mikel "Koppen" Lindqvist vid sin sida igen i båset, för Jocke kan inte Coacha, han missar t.o.m att ställa sin landslagsmålvakt i målet, med 0p som resultat.Division 1 laget skall vi inte snacka om, vilket misslyckande....

2012-01-29 @ 23:20:27
Postat av: Christian

+1

2012-01-30 @ 21:19:32
Postat av: David

Just ja jag hade räknat lite fel, 1p fick du ju bara. :)

2012-01-31 @ 14:04:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0