Suarez, utvisad och hjälte!

Hur blir man det, jo man räddar ett givet mål i sista minuten av övertiden med handen så bollen inte går imål och sedan missar Asamoah Gyan straffen genom att dunka den stenhårt i ribban. I avgörande straffläggningen går Uruguay och vinner den. Suarez blir dock avstängd men får en huvudroll i en final eller bronsmatch, vilken det blir får vi se.

Jag vill passa på att hylla Ghana för ett fint mästerskap men såga coachen lite. Kevin Prince Boateng och John Paintsil borde slagit straffar då de är rutinerade herrar och inte en orutinerad 21 åring. Okej att Michael Owen satte sin straff för England när han var 18 år men redan då var han en skyttekung med det rätta flytet samt att han gjort mål i vm då, detta är skillnad. Ghana tycker jag ändå var det bättre laget i övertiden men ödet (gud?) ville annat och det blev sydamerikanerna som gick till semifinal.

Holland gjorde också en fin insats när de vänta 0-1 till seger 2-1 mot Brasilien som gjorde några enkla misstag och bl a bjöd på någon lätt hörna som det blev mål på och nickade in en boll olyckligt i självmål. Men Holland har jag hela tiden trott på efter deras fina insats i EM för 2 år sedan då de spelade den finaste fotbollen av alla Spanien inkluderad men inte hade det rätta flytet då. Underskatta inte Holland säger jag, de har vunnit samtliga matcher i VM och är stekheta. Brasilien då, en besvikelse och de gorde det enkla misstaget att böra dra sig tillbaka och när har någonsin ett Brasiliansk landslag kunna spela defensivt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0