11 eller 12 lag i serien, på onsdag får vi besked!

Det är ju Västerås som är konkurshotade och ska lägga upp pengarna till bl a serieanmälan då. För innebandyn är det jättetrist om ett lag i svenska superligan läggs ner, samma sak hände i Norge och det är beklagligt, ändå tycker jag allt att Sverige som har världens bästa liga borde vara på säker mark så att liknande inte händer.

Vet inte om det är den ekonomiska krisen som gjort att de fått in mindre pengar i Västerås eller om de kanske värvat för många spelare och lovat dem ditten och datten fast de inte haft råd eller kanske båda delarna. Skulle damlaget försvinna så kan de ju alltid spela upp sitt andralag i div 2 och vara tillbaka i div 1 nästa år redan. För herrlaget är det tuffare dels då de tappat i princip hela sitt a-lag, kanske de ser på en sammanslagning av några av grannklubbarna?

Nu om de skulle dra ur sina representationslag i 11e timmen tror jag inte förbundet släpper upp något nytt lag, kanske i SSL för att inte få ett dåligt ansikte utåt men det känns som en ganska dum idé sportsligt att hoppa på superligan för Kais Moras herrlag då de tappat en bra trio och inte kunnat värva ihop spelare som håller i högsta serien. I damettan tror jag faktiskt inte de släpper upp något lag för det spelades med 9 lag för 2 år sedan då Ludvika drog sig ur och det blir nog samma sak nu då det blir 11 lag.Läs mer på VLT.se

http://vlt.se/sport/innebandy/1.928997-vib-har-bestamt-sig-beslutet-hemligt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0