Måndagsmatch Marstrand - Lindome

En ack så viktig match i streckkampen om nytt kontrakt där båda lagen helt klart visste hur viktig matchen var och det märktes på plan med mycket defensiv kamp.

Period 1.

Missade de första 3-4 minuterna men ställningen 0-0 och defensivt ställningskrig. Efter 8.14 åker Torrino ut för fasthållning och Lindome får spela pp. Det går relativt långsamt men ett bra skott kommer i alla fall av 12 Mats Persson. I hemmalaget vill Jim Ekstrand mycket och kör en fin soloraid men lyckades inte få in bollen. 15:20 får Marstrand chansen i pp när Joachim Hultén visas ut för hands. Gamle 0302 skyttekungen Tomas Andersson gör som han brukar i pp och jag menar så klart mål. Inte så snyggt men det räknas ändå, efter snyggt växelspel av Marstrand så bryter en Lindomespelare men han får inte bort bollen utan den går via ett hopslag till Andersson som står där han alltid står till vänster om målet och han kan slå in bollen i mål, 1-0. 18:35 får Andersson ännu en chans då han får en långboll som han drar på halvvolley tätt över helt omarkerad av Lindomeförsvaret. 1-1 och målskytt för Lindome är Emanuelsson som slår in en retur framför kassen på äkta hockeymaner, backskott och sen först på returen helt enkelt. Perioden slutar 1-1 ganska rättvist ändå, Marstrand har lite mer boll men skapar inte några jättechanser ändå.

Period 2.

Frislag för Lindome efter 1.13 mitt framför målet på gulstreckade linjen men de slösar bort läget helt och petar fel så skottet täcks lätt undan. Stolpskott av Hultén efter ca 2.20 och ribbskott efter ca 4.20 av Emanuelsson. Bra spela av Lindome nu som tagit över. Andersson är den som avlsutar mest i Marstrand denna gången via fint växelspel men skottet gick över efter ca 6 min. Bra skott av Ekstrand men Lindomes målvakt Håkan Peterson räddade bra och har varit väldigt placeringsäker i målet. Lindome bryter och får ett 3 mot 2 läge men skottet från Jon Lagerström räddas av Palmgren i hemmakassen. Lindome slår mycket långa bollar ner i hörnen och de vill helt klart dra ned tempot för att få 1 mot 1 lägen och där är de bra på att komma runt hemmalagets backar.
16.30, stolpskott av Rausvall i hemmalaget, ett sådant där skott som man känner direkt att det kommer sitta men det tar oturligt i innersidan av stoplen, går inte att komma närmare än så kan jag säga. 1-2 kommer efter 18.37 genom Magnus Nore, ett gammalt hederligt "släpskott" från 1 meter in på egen planhalva, där gör Lindome det bra som har 2 man framför Palmgren i hemmakassen som inte ser ett dugg och bollen seglar in. 1-3 däremot är en riktig delikatess av Niclas Särnblom som får en långboll från Hultén och drar målvakten och slår in bollen med en enhandsbackhand, ögongodis för publiken helt klart. Perioden slutar 0-2 Rättvist? Inte alls men när är sport rättvis?

Period 3.

1-4 redan efter 1.15 genom duktige Särnblom som gör en soloprestation när han får bollen i hörnet och trampar runt sin back och slår in bollen i mål, lite väl enkelt kan man tycka kanske. 1-5 kommer efter 3.16 när Håkan Peterson i målet kastar ut bollen till Dan Gillard som lägger en isare brevid Palmgren i målet som kom ut helt fel och skar inte av vinkeln rätt utan lämnade en stor lucka och det utnyttjade Gillard på bästa sätt, men var är backarna i Marstrand, inte alls med i matchen vill jag säga. Smart utkast direkt av Peterson i kassen också som varit riktigt bra. 
Bra styrning av Lagerström i Lindome som styr ett backskott på Palmgren och ut efter ca 7 minuter. Marstrand för spelet och Lindome kontrar och jobbar hem så fort de tappat bollen offensivt. Flera bra räddningar av Peterson i bortakassen som håller ledningen intakt. Bra växelspel av Marstrand där Mattias Johansson hittar Jim Ekstrand som gör 2-5 efter 9.29 och än är matchen inte avgjord.
11.08 får Marstrand en tveksam utvisning när 2 spelare krockar och sedan så ramlar Lindomespelaren när deras fötter krokar ihop och Ekstrand får 2 minuter, otroligt billigt i en mycket snäll match. Det domarna däremot inte sett är alla fasthållningar som Lindome gjort hela matchen, vet själv att de är svåra att se men de gör det i princip i varje närkamp så en upprepad borde de lätt ha fått men nog om det, domarna har för övrigt varit helt okay. Stolpskott av Mast Persson i pp från vänsterkanten. 2-6 kommer genom en indianare av den högre skolan, en Marstrandback slår bollen rätt in i mitten framför eget mål till Daniel Angleroth som gör en dragning och lägger in den, att domarna kan hitta assist på det målet är jag imponerad av, jag antar att Persson tackar så mycket för den assen. 
Jim Ekstrand skapar en del men skottet går över, Andersson över även han och det är inte Marsrands dag. Bra skott av Andersson igen men återigen är Peterson i Lindomekassen med på noterna med vänsterhanden denna gången och räddar snyggt. Jätteskott av Ekstrand efter 15:20 som många i publiken vill ha till mål, omöjligt att se från min position men skottet var grymt bra och om det inte var inne så var det i stolpen/ribban, misstänkt att ha varit innerstolpen/ribban.
Stolpe igen av Marstrand denna gången i utsidan av pigge Martin Fagerlind som löper mycket och visat vilja matchen igenom efter ca 16 min spelat. 
Mål för Lindome och återigen är det Särnblom hans 3:e mål för dagen och klart en av de bästa spelarna idag på planen. Lite hårdare spel på planen nu. Återigen en bra insats av Särnblom som drar sin back och chippar fram bollen till en helt fri Persson som skjuter bollen på volley över. Matchen slutar 2-7.
 
Summering: Lindome följer sin gameplan, drar ned tempot och är grymt effektiva i sina avslut och har klart bästa målvakten idag i Håkan Peterson som dominerade i kassen och kryddade insatsen med en assist. Marstrand tycker jag visade för mycket respekt och skulle kört på och sprungit sönder de "gamla gubbarna" men all respekt till Lindome som vinner rättvist för de spelar helt rätt efter sina resurser och bör inte underskattas för då kommer fler lag gå på pumpen.

Matchbetyg Marstrand - Lindome

+++ Ingen spelar i Marstrand förtjänar det idag. Lindome Håkan Peterson, grym i kassen idag.
++  Jim Ekstrand visade vilja och skapade en del. Niclas Särnblom, 3 mål och bra spel.
Martin Fagerlind, löpte mycket och var rörlig i anfallet. Jonathan Nord, bra defensivt arbete på centerplatsen och stod för löpviljan i ett ganska segt bortalag, otroligt viktig spelare men massor av brytningar.

Intervju med nr 1 Håkan Peterson i Lindome, (bilden nedan).David: Matchens lirare idag enligt mig, var det här din bästa match för säsongen?
Håkan: Ja det var det nog och den i fredags mot IBF Göteborg gick också bra tycker jag.
David:
Det syntes idag att ni hade en gameplan med att dra ner tempot och slå långa bollar ner i hörnen och ni får ut allt av den idag, var det så ni ville spela idag.
Håkan: Ja idag skulle vi grisspela, vi visste att de gärna går upp och trycker och nu lyckade vi.
David:
Nu har ni 2 raka och lite häng igen.
Håkan. Ja det går fort med 3 poängare.
David. Hur ser det ut på träningarna, jag snackade med "Koppen" för ett tag sedan och han sade att ni hade många sjuka är gubbarna friska nu?
Håkan: Ja förra torsdagsträning så var vi 18 utespelare jämfört med 11-12 och det är en del i att det fungerar för oss nu.
David:
Ja det är jätteviktigt med bra träningar. Du är från Backadalen från början va?
Håkan: Jag började 1987 i Alaget, var en säsong i Guldringen men sedan där och sen i Lindome.
David:
 Okay då var rykterna sanna då. :) En kanonbra match ikväll, tack så mycket.
Håkan: Tack själv, (stort leende).

Intervju med Johan Nordlycke, Headcoach i Marstrand.

David: Idag känns det inte roligt att ta eftersnack så klart, men de fick lite psykologiskt viktiga mål när ni hade trycket så kontrade de in målen, kännde du också så?
Johan:Vi skapar lägen men Peterson gör en kanonmatch och jag har inte sett honom så här bra på många år och det är frustrerande.
Johan:
I första och andra så gör vi det lite för lätt för dem för då har vi ingen trafik framför mål och prioriterar att skjuta hårt istället för att skjuta på mål. I Sista blir det lite bättre men vi får istället jaga och de får kontringar.
David
: Ni hade en bra kille här förra året när vi spelade match mot er med Pantern, nr 71 Sebastian Svanström, har han slutat?
Johan: Han jobbar mycket och jobbar även mycket kväll.
David
: Jaha för jag har för mig att han sköt väldigt bra, stämmer det?
Johan: Ja det stämmer.
David: Jag hörde att ni lånat ut gamle keepern Reine till Challengers, hur kommer det sig?
Johan: Han blev ratad inför säsongen av Challengers och nu fick de en målvakt borta och då ville han ta chansen när de hörde av sig och visa att han fortfarande håller och då stoppar vi inte honom.
David
: Okay, men idag hade ni kanske behövt en gammal rutinerad målvakt mot ett rutinerat lag eller vad tror du?
Johan: Kan mycket väl vara så, men en av få våra gubbar som gör en ok match är vår målvakt.
David
: Okay vilka har ni nästa gång?
Johan: Lerum.
David: Ja då blir det en annan matchbild då med full fart och de går ju högt upp emellan åt.
Johan: Ja absolut, det som är kul med Lindome ändå är att de spelar efter sina resurser och gör det bra idag.
David
: Ja de fick taktiken dit de ville helt klart.
Johan: Ja hade vi fått en bättre start och varit heta så hade vi nog kunnat greja det idag.
David
: Ja men så är det med innebandy man vet aldrig hur det kommer gå, alla kan slå alla. Tack så mycket och kämpa på vidare.
Johan: Tack själv.

Vill tacka Johan extra mycket som ställde upp fastän han var ruggigt besviken och förbannad, stort tack Johan!

Avslutar med lite bilder från matchen för er som inte var där och för er som faktiskt var med på bild.Gröna Lindome i samtal inför tekning.


 
Kapten Knudsen (9) bytte från Stenungsund till Marstrand inför säsongen, kaptensbindeln fick han ändå behålla.Tomas Andersson men inte i den klassiska fina ljusblå tröjan från 0302 var en ovanlig syn men en gång målskytt alltid målskytt. 4 mål på 2 matcher talar sitt tydliga språk.Rausvall (14) som normalt är Marstrands stjärnspelare kom inte alls upp i någon hög klass och borde vara missnöjd med sin egen insats som flera andra i Marstrand.


Matchens sista tekning.Avlustar med slutresultatet i siffror, 2-7 och Lindome tog chansen att hänga kvar.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ett otroligt bra och fylligt referat. Du borde bli sport journalist.

2009-01-13 @ 18:56:19
Postat av: David

Haha, okay tackar så mycket om det inte var en stor drös ironi.:) Kul i alla fall att skriva om innebandy och kul att just du läser.

2009-01-13 @ 19:13:26
URL: http://innebandydavid.blogg.se/
Postat av: ???

Kapten Knudsen (9) bytte från Stenungsund till Marstrand inför säsongen, kaptensbindeln fick han ändå behålla.???? behålla från vad, han var ej kapten i Stenungsund

2009-01-14 @ 16:53:15
Postat av: David

Har för mig att han var det mot oss i Pantern i alla fall. Men det kanske bara var den matchen eller också har jag jättefel, ber om ursäkt i så fall.

2009-01-14 @ 22:10:11
URL: http://innebandydavid.blogg.se/
Postat av: David

Det kan förresten ha varit så att han var det i Älvstranden på den tiden, jag har nog blandat ihop det med en match när jag dömde dem för många år sedan i träningsmatch. Många spelare och snurrigt huvud vet du, :)

2009-01-14 @ 22:11:52
URL: http://innebandydavid.blogg.se/
Postat av: John Andersson

Mycket bra skrivet ref, ja var själv och såg denna match men ja hade knappt behövt och se den. Du åter spelglade allt mycket bra. Kul med någon som kan skriva ref och fylliga sådana Mvh John Andersson

2009-01-14 @ 23:40:17
URL: http://johnandersson.blogg.se/
Postat av: men du

Tänk att "klaga" på att man är 11-12 på träningarna. Så många har inte vi varit på hela säsongen.

2009-01-15 @ 07:27:41
Postat av: David

Tack John, kul att du gillade reffet, kika in för det kommer mer. :) Jag tycker att i div 2 och högre så är 11-12 spelare på träningen pinsamt dåligt, under 15 utespelare ska det inte vara, det optimala är ju 20 utespelare och 3 mv. Varken mer eller mindre.

2009-01-15 @ 10:00:54
URL: http://innebandydavid.blogg.se/
Postat av: Anderssons Dotter

Du stavade min farsas namn fel :P Th :D

2009-02-19 @ 21:13:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0