Bäst i byn igen!

Inför en fin publiksiffra på över 250 st så tog Pantern även årets andra derby med siffrorna 6-2 (3-1, 0-0, 3-1)

"bortalaget" 0302 fick chansen att spela 5 mot 3 i två minuter när Fredrik Pettersson fick 2 min för otillåten träning och där han även skulle haft 2 min för felaktigt byte men domarna såg inte vem som gått in för tidigt och vi fick ta en annan spelare och sätta där, så istället 5-4 i 4 minuter blev det 5 mot 3 i 2 minuter och 0302 gjorde 1-0. Men det tog ändå 1:40 för dem att göra mål, för Ryden, Ricklund och Hampus gjorde ett megajobb i 3 mot 5 och lyckades så när döda av hela tiden och även Hovemyr, Samson och Tommie var inne och slet på bra.

Någon minut senare sköt Hampus in 1-1 på ett bra backskott och vi kände att vi hade initiativet och skapade en del chanser. 2-1 sköt Tommie från kanten och i pp fick Henrik Djurvall båga in och sätta 3-1 före pausvilan. I andra perioden var det mycket ställningskrig och en del "Hawaii spel" och i mitten av perioden tryckte 0302 på bäst men inga mål eller utvisningar föll i mittperioden.

I 3:e kom 0302 ut mer aggressiva och de var ju tvungna att köra på för att hämta in vår ledning. Vi får spela powerplay och det blir resultatlöst även om vi hade flera heta chanser. Fredrik Pettersson blir sedan utvisad i 5 minuter och igen spela vi ett mycket bra boxplay och reder ut över 3 minuter innan 0302 reducerar till 2-3 genom Mattias Olofsson och det blir lite spänning igen. Samme Olofsson åker ut någon minut senare på 2 min för otillåten träningning men frågan är om inte det skulle varit 5 min utvisning då den såg snarlik ut den Pettersson åkte på några minuter tidigare.
Vi tar en timeout för att få ner pulsen och hetsen så vi kan gå in och avgöra matchen i pp. Tyvärr få får vi inte in bollen och vi gör faktiskt dagens sämsta pp. 17:41 tar 0302 sin timeout för att göra sista rycket men de tog inte honom direkt när de hade ett frislag dessutom, kanske de borde gjort det? Istället väntar dem för länge med att ta frislaget så vi får det istället och sekunder senare gör Hampus Wedlin sitt andra mål efter ett inslag (såg själv inte målet). 0302 tar sedan ut sin målvakt och vi spelat tight i vårt försvar och Tommie kan bryta och logga in 5-2 i öppen kasse och direkt på tekning när 0302 har plockat in sin målvakt kan Henrik Djurvall servera Richard Hovemyr i slottet som skjuter in 6-2 i slutsekunderna och Pantern vinner även årets andra derby.

Segermarginalerna kunde blivit betydligt mindre, speciellt när 0302 hade frislaget i slutet i ett bra läge, 3-3 där och det kunde slutat hur som helst. Jag tycker ändå vi var det bättre laget sett över 60 minuter och vi vann skottstatistiken klart, kommer inte ihåg exakt men såg den under matchens gång. Vi håller nollan i spel 5 mot 5 och vår defensiv funkar som i början av serien då vi var svåra att göra mål på. Offensivt har vi en bit kvar men det går i alla fall frammåt och vi får jobba mer på att bli bättre frammåt. Hoppas vi kan ladda lika bra och gå in lika bra i närkamperna mot serieledarna Lindås på Lördag så ska vi ge dem en tuff match, vi kan slå alla lag när vi spelar bra det vet vi.

Många spelare var bra idag och kollektivet får beröm, alla gick in och bidrog till segern och så ska det vara. Hampus Wedlin utsågs till matchens lirare och det gjorde han också förra derbyt och har på 2 derbymatcher gjort 4 mål från sin backplats och det är imponerande.

Dagens domare Stefan Olsson och Thomas Haglund gjorde en mycket bra match och under långa stunder syntes dem inte och det är bästa betyget när en domare inte vill synas. De lät båda lagen kriga på och när det gick över gränsen gick de in och tog tag i det, en kanoninsats av domarna, bästa på länge helt klart.