Matchreferat FBC Göteborg och Mullsjö!

Blev blixtinkallad till att dömma FBC Göteborg även kallad Challengers när de skulle möta Mullsjö.  Domarinsatsen var väl kanske inte den bästa men spelarna var ändå hyfsat nöjda efter matchen (förutom Fredrik Nyth som hade några konstruktiva synpunkter vilket var helt ok) . Första matchen och med en kollega man aldrig tidigare dömt med och en match på den nivån med högt tempo är verkligen inte det lättaste ska alla veta .
Det var en ganska tuff match som slutade 5-5 och det blev några utvisningar men inte så många som Mullsjös tränare ville ha. Han kommer nog bli chockad när de möter lag som AIK där killarna inte är några snälla pojkar i vissa lägen eller Pixbos backar som också har lite tyngd o sätta till.

Ja du Ivarsson du lär få en del att tänka på i alla fall vad det gäller spelet för Mullsjös spel var allt annat än bra. Visst första matchen på säsongen, men de har i princip samma lag som förra året och fått Fernström från Mora som öste in poäng där. Han har ju helt klart mkt mer att ge än vad han visade upp idag, Holtz såg pigg ut men fick göra mycket på egen hand, Mullsjö hade stora problem att få upp bollen och det såg inte ut som om de hade ett enda tränat uppspel så mycket bollar som de bara chans slog upp i ingenmansland. Sedan var nog deras Powerplay det sämsta jag sett på länge, de stod väldigt tätt och hade mkt svårt att skapa chanser och tog i princip inga direktskott. 

Göteborg då, jo de såg pigga ut, hade en gameplan med att stressa Mullsjös backar och lyckades flera gånger göra det och vinna bollen mot Mullsjös sisteman som tappade bollen när dem blev sönderstressade. Mullsjös chanser kom mest på lite slumpartade situationer eller när någon gjort en individuell prestation, visst några mål var snygga så sett. Hade jag varit tränare i Mullsjö hade det varit läge o börja nöta ordentligt på fasta uppspel och löpmönster för det lär dem behöva. Bolltalang finn det gott om men det räcker inte i SSL, det såg man på Färjestaden förra året och de påminner en del om Mullsjö.

Göteborg har ett mycket bra lag på pappret och lyckas dem hålla sig lugna o inte ta onödiga utvisningar i frustration som idag så kan de nå långt och säkert vinna serien, kommer de sämre än 2a ska det ses som ett stort misslyckande med så många bra spelare, kul att se Joel Pettersson spela igen efter knäskadan som förstörde fjolåret, Joel spelade bra och satte 1-0 på ett skott utifrån och var mkt bra i boxplay.
Mullsjö behöver komma upp minst 2 hack om de ska överleva i SSL, hoppas dem gör det för det är bra för innebandyn att småklubbar från landet hänger med i högsta serien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0