Seger i div. 2 premiären.

Efter att ha blivit coach i elfte timmen så var det direkt in i hetluften med seriepremiär borta mot Skattskärr. De hade ett ungt lag där nästan alla spelarna var ruggigt snabba. Att gå in som coach i ett lag där man inte kan namnet på fler än 3-4 spelare var ju en ny erfarenhet men ju längre matchen led desto bättre. Vi får tyvärr en forward skadad redan efter 2 minuter och vi får ändra om lite men perioden är ändå mycket bra och vi ledde med 2-0 efter första.

I andra perioden så tappar vi spelet och släpper in 2 skitmål vid lite okoncentration framför mål och det är jämn match igen. Vi återtar ledningen till 3-2 genom unge och mycket pigge centern med det fina namnet David. I 3:e perioden så vänder Skattskärr på dem första 5 minuterna och vi får för första gången jobba i uppförsbacke men vi visar stor moral och vänder på steken och med ca 7 minuter kvar leder vi med 5-4. Med ca 2 minuter kvar tar hemmalaget ut sin målvakt men våra grabbar spelar smart och kämpar järnet och vi kan också göra 6-4 i sista sekunden i öppen kasse. Känslan av att vinna en jämn match var obeskrivlig och med en 4 timmars bussresa hem så fanns det mycket kul att snacka om efter en seger. Skattskärr är nog ett lag som kommer ta en hel del poäng och denna segern kommer säkert visa sig mycket viktig. Spelmässigt så kan vi mycket mer men killarna visade grym lagmoral men det är mycket som måste förbättras men det är skönt att vinna även om spelet inte är på topp.

Nästa helg blir det hemmapremiär mot IBF Göteborg (Robertshöjd BK) och vad jag hört så är det ett mycket bra lag så det kommer bli tufft värre, hoppas det hittar en del folk till Rydsbergshallen kl 16 på Lördag och ger sitt stöd till dem svarta pantrarna från Lerum.