Så här tror JAG herrarnas Elitserie slutar 2007/2008!

Får försöka att göra en tippning utav hur jag tror grundserien slutar och sen vilka lag jag tror kan nå finalen, det beror ju alltid på hur slutspelet lottas så klart men jag drar en chansning i alla fall.


1. Dalen (Är nog det laget i Sverige med bredaste truppen om man ser till klasspelare, har gjort grymma värvningar av Hofbauers och fått tillbaka Bodén från Pixbo och behållt de gamla stjärnorna)
2. Warberg (har ett grymt bra lag och är alltid med i toppen av serien, har också Sveriges bästa hemmapublik och kommer själv åka dit och se flera matcher i år och garanterat alla slutspelsmatcherna)
3. AIK (Har en stark trupp och många tippar dem högre upp men min känsla säger att dem hamnar på 3e plats och i ett slutspel kan dem mycket väl gå hela vägen, har mer än Jihde att förlita sig på i år)
4.Helsningborg (Har vuxit varje år och i år ska dem ta det viktiga klivet att slippa möta ett topplag i kvarten och kan därför klara sig lite längre i år, de har också fått rutinen från att varit med i slutspel, det stora ? är ju målvaktsskadan)
5. Täby (De är laget som inte bryr sig så mycket om grundserien utan ser till att långsiktigt jobba in de nya unga spelarna och de kommer vara grymma efter jul och säkert piska dit ett och annat topplag i år igen men kan säkert också förlora mot bottenlagen i brist på motivation.
6. Färjestaden (Jag vågar tippa denna uppstickare på en mittenplacering och det för att de har en grym entusiasm och ett otroligt stöd från hemmapubliken som kommer lyfta dem till en finfin 6:e plats)
7. Storvreta (Laget är på dekis och har tappat flera storspelare som Johan Andersson mm och har tunn backbesättning men Kohonen kommer höja sig när mer hänger på honom och dem kan nog ändå störa de flesta lagen på hemmaplan inför deras ca 2000 galna fans.
8 Pixbo (Ännu ett lag som haft sin storhetstid, med en otroligt liten publik och knappt någon egen klack att snacka om så kommer raset börja i år och jag tror inte de kommer vara något topplag på flera år, Göteborgs klubbarna gillar inte Pixbo och därför har de dåligt stöd i Göteborg, kommer själv se några matcher men kommer gå dit för att se på innebandyn inte för att heja på Pixbo.
9. Balrog (Det gamla storlaget har inte världens starkaste trupp men klubben har en otroligt stark själ som aldrig kommer ge sig förrän sista blodsdroppen gått ut, laget har varit tippat att åka ur i några år men ändå kommit tillbaka och var ifjol helt klart över förväntan. Mötte själv dem med Sveiva och då såg dem riktigt dåliga ut men utveckligen gick snabbt frammåt och laget kan bli ett topplag igen)
10.Järfälla (Ett lag som har hängt med i Elitserien i många år nu och alltid varit ett lag man lätt glömmer av men det är snart dags att detta lag försvinner från högsta serien, de har ingen publik att skryta med och inte ens en riktigt bra hall för Elitseriens krav och nu har flera av stjärnorna gått till AIK så de ska vara glada om de blir 10a i år)
11. Falun (Känner inte till dem så bra heller men de har väl ett okay lag defensivt men offensivt krävs det att flera går in och höjer sig från förra året om de ska hänga kvar, tur för dem att bara ett lag åker ur i år, behövs i Elitserien med tanke på innebandyintresset i stan och de har ett bra publiksnitt.)
12 Jönköping (Ett lag med pinsamt dåligt publiksnitt förra året tillsammans med Älvstranden så kunde man se enbart närmast sörjande på läktarna och det Jönköping borde gjort är att gå ihop med Mullsjö för de kommer säkert vinna div 1 och JIK åka ur Elitserien och då borde det valet vara självklart för spela elitserieinnebandy i Mullsjös mörka skogar i en hall som är lite och hal som en skridskobana vore ett slag i ansiktet för hela sporten, frågan är om Jik åter igen kan bli en klubb att räkna med eller om det stora raset kommer i år och det blir div 1 nästa år, jag tror så i alla fall)

Mitt finaltips blir ändå Dalen och Warberg där Warberg kommer stå med bucklan för de har så många födda vinnarskallar som kliver fram och presterar när det gäller och det har Dalen inte haft tidigare, men kanske i år med Hofbauers, Bodénsmm

Kommer också att tippa varje omgång i herrarnas Elitserie och förhoppningsvis ha en liten intern tävling mot några andra innebandybloggare, mer om det kommer snart.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0