Andra raka segern!

En stenhård fight mot halvderby kollegan IBF Göteborg (gamla Robertshöjd) slutade med en 4-3 seger efter periodsiffrorna 0-1,2-0,2-2. I Första perioden sköt vi mycket mitt på gästernas målvakt och vi borde i ärlighetens namn satt dit någon boll för chanser fanns men skarpheten var inte alls där. Underläga med ett blev det istället och vi var inte alls nöjda med spelet där vi stundtals saknade kreativa lösningar mot bortalagets höga press.

I andra gör vi vår bästa period hittills i serien och skapar hur många chanser som helst, vi kvitterar till 1-1 när Fredrik Pettersson blir förbannad och bara ska ha in bollen och piskar på ett bra långskott som placeras vid stolpen, jag tror det var första skotten i matchen som vi inte sköt rakt på målvakten, i alla fall ett av dem första. Några minuter senare kommer också 2-1 genom mycket kylige Richard Hovemyr som håller i bollen när hans klubba låses och ändå kan lyfta in bollen, en grymt bra prestation. Efter det skapar vi kanske 10 heta chanser och Hampus skjuter en riktig rökare i ribban så det hörs i hela hallen och publiken tänder hela laget ännu mer och gästerna är inte med alls, men det är bara 1 måls ledning inför sista ändå.

I sista så kör vi på och skapar inte så många chanser utan Mikael i målet för istället plocka fram storspelet och räddar till höger och vänster, vi åker också på några boxplay men lyckas reda ut alla utom ett där de får på en riktig ärta som går rakt upp i krysset efter att vi innan gjort 3-1 genom Tommie Lundgren. Vid ställningen 3-2 får vi straff efter Henrik Djurvalls klubba blivit låst i en målchans och jag vill att han själv ska ta den och efter lite övertalning får han fran helt kyligt och prickskjuter in bollen till 4-2. Vild glädje bryter ut och tyvärr är vi inte helt på tå efter målet utan gästerna från Göteborg kan göra mål bara några sekunder efter och det är 4-3 med bara 2 minuter kvar. Göteborg tar ut sin målvakt nästan direkt och satsar allt (så klart) vi får till en timeout och ställer upp med samma uppställning som mot Skattskärr där vi klarade 6 mot 5 galant och även denna gången grejar vi det och tar andra segern på lika många matcher och det är dem jämna segrarna som alltid känns skönast.

Stort beröm till hela laget som går in och sliter och visar framförallt vinnarskalle, Fredrik P, Richard H och Henrik D visar att deras rutin tillför hur mycket som helst och våra "youngsters" visar med deras ungdomliga entusiams och snabbhet att dem kan hålla mycket hög klass, vi hoppas vi kan fortsätta som i andra perioden för den ska vi verkligen ta med oss och försöka ligga på en lite högre lägstanivå. Nu blir det hårt arbete på träningarna tills nästa helg då vi ska åka på roadtrip till Lesjöfort/Filipstad som förra året spelade i div.1.