Tränarkollen 2007/08!

Ska göra en liten koll runt om till mina tränarkollegor som jag känner och se hur det går för dem i sin planering och lite tankar inför säsongen. Först ut är ingen mindre än min gamla kollega Fredrik Hildingsson från Alingsås som efter några års paus från tränarbiten tagit på sig uppdraget att träna det anrika Smedjans IF från Alingsås. Fredrik är mannen som älskar Blåvitt, Millwall & Coca-cola.

Hej Fredrik hur kommer det sig att du tog en så lång paus från tränarbiten efter att ha varit i Östadkulle i många år?
Svar: Tidsbrist på grund av familjesituationen med 2 små barn.

Ryktesvägen har jag fått höra att det också fanns erbjudande från grannklubben Wårgårda IBK, varför blev det Smedjan?
Svar: Tiden och resorna var det som mest avgjorde, att träna Smedjan tar ca 1 h mindre per träning och den jag skulle tränat Wårgårda med tackade nej och det kändes inte aktuellt att ta det uppdraget ensam.

Vad är din egen målsättning inför årets säsong och vad är din målsättning som tränare i övrigt (t ex träna ett elitlag)?
Svar: Jag försöker ta det med spelarna så vi kommer ha en gemensam målsättning om ett par veckor, osäkert hur truppen ser ut i dagsläget. Som tränare själv så är min målsättning att ha roligt tillsammans med laget jag tränar det är det viktigaste och inte vilken division man spelar i.

Hur är din ledarstil, (träningar och matcher)?
Svar: Demokratisk så att spelarna ska känna att dem är delaktiga så jag får ut det bästa av spelarna och de själva måste tro på sitt lag och spelsystemet.

Har du någon ledare som påverkat dig och som du ser upp till och beundrar, (vilken sport som helst går bra)?
Svar: Torbjörn Nilsson, han verkar sund och har bra tankar. Inom innebandy så tycker jag Bjarne Wesenlund som var tränare i Wårgårda IBK på tidigt 90-tal var bra.

Vad är det viktigaste att träna på tycker du när du tar över ett nytt lag?
Svar: Ta bort bristerna man ser och minimera misstagen, sen kommer det mesta sen.

Efter dina år som tränare kan du nämna den bästa femman + målvakt som du varit tränare för.
Svar. Målvakt Roger "Bamse" Johansson (Östadkulle) B Fredrik "Zigge" Broberg (Östadkulle) B Martin Broberg (Östadkulle) C Martin Gustafsson (Wårgårda IBK) F Fredrik Larsson (Östadkulle) F Erik Nydenfeldt (Östadkulle)

Ordet är fritt någon kul historia sen du varit tränare: Det är rätt kul att se att vi har + statistik på Brandstorp Fagerhult , numera i div 1 och då kan man ju fråga sig om hur högt vi i Östadkulle hade kunnat nå med det laget vi hade då?

Davids innebandyblogg tackar Fredrik Hildingsson för pratstunden och önskar honom och Smedjans IF lycka till i serien.

Fredik Hildingsson nedan i blåvitt tröja och med en coca-cola ryggsäck, han är troligtvis den enda innebandyspelaren som tar en coca-cola istället för vatten på träningarna. :)
image48

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0