Roadtrip till Mariestad, kanske är det platsen som gud glömde.....

Nej det var bara ett litet skämt men Mariestad känns väldigt grå och trist som stad, jag har aldrig någonsin känt att gud vad fint här skulle jag vilja bo i alla fall. Kanske har det något att göra med att jag alltid vart där under innebandysäsongen?

Men de ska tydligen få en dubbelhall att träna i, hoppas då kommunen eller vem det nu är som ska bygga den i anslutning till Vadsbohallen lägger några kronor på att renovera den gamla gymnastikshallen som har sett likadan ut i säkert 30 år. Slitet är bara förnamnet måste jag säga och med plaststolar som är rena livsfaran dessutom. Tur att ingen gammal människa satt sig och fallit pladask, där hade vi kunnat få brutna ben och svanskotor osv samt lysrör som inte fungerar, inget bra intryck i alla fall men jag har ju vart där några gånger förr så det var ingen överraskning. Nog om det, en bra match sågs mellan Lockerud och Borås IBF, ska återge lite av matchen här.

Period 1

Första perioden börjar med att Lockerud får en spelvändning och kommer 2 mot 1 och Boråsförsvaret sover för Lockerud kan lätt passa in bollen i mitten och där missar vi inte ens i div 4 och det gjorde inte Hampus Svenaus som lätt lade in 1-0 redan efter 3:33. Borås spelade boll och Lockerud drog upp tempo och pressade högt lite då o då för att störa gästerna. 1-1 gjorde Borås på ett snyggt frislag mitt i slottet, enkel men effektiv variant där Gabbe Svensson gjorde målet. Lockerud hade mkt skott från backposition och såg inte ut att vilja lira boll direkt utan de gick direkt på skott o jobba framför kasse, rakt och enkelt kan man säga. Perioden slutade 1-1, personligen hade jag gärna sett ett straffslag när Borås hade friläge och fick slag på klubban men domarna friade i alla fall samt friade även en svepning när Borås försvararen svepte en hemmapselare i govlet så det jämnade ut sig kan man väl säga, inte lätt att se allt men en väldigt snäll första period, inte mkt närkamper alls.

Skotten 9-9 Lockerud dessutom 7 skott som gick utanför & IBF 4 utanför. Tydligen så räknade inte sekretariatet skotten vilket man tycker de borde kunna klara av i div 2, eller är det för mkt begärt?

Period 2

Pigge unge Alexander Wiberg i Borås lirade i deras vassa förstafemma med Koski, Jääskö, Johnsen, Kuusela och han satte snyggt 1-2 ledningsmålet för gästerna när han dribblande och bågade in snyggt från högerkanten och smiskade in ett bra skott, mkt stark prestation av en avig spelare som verkade orka löpa hur mkt som helst. 1 minut senare så visade det sig för alla på läktaren att Lockerud är ett ungt och orutinerat lag när de börjar snacka med domarna och tjafsa med motståndarna och som småpojkar fick de stå med mössan (klubban) i hand när Christian Olausson drar ett backskott från halva plan som lätt går i mål, gratismål kan man kalla det, inte konstigt att Lockerud misslyckats att gå upp några år nu om de inte har mer rutin än så måste jag säga, p 10 misstag enligt mig. Smart av nr #44 som många ser som en buse dock är han ruggigt smart i många lägen detta var ett i alla fall då han uppmärksammade hönsgården och slog in ett mål, förmodligen hans enklaste i karriären. Detta dessuton i boxplay då Gabbe Svensson fått en utvisning för obstruktion. Glädjen blev inte långvarig då Lockerud fick fokuserat ihop ett bra pp där Johan Carlsson drar in en stänkare i krysset, inte mkt för Larsson i Boråskassen att göra på den, fint mål måste jag säga.

Det målet blev lite av en kick för hemmalaget som började trycka på och fick ner Borås i försvarshörnet och efter lite feppel fram och tillbaka slår en hemmaspelare in bollen bakifrån mål så att den tar på någon framför mål och går in, ett skitmål verkligen men alla mål räknas så 3-3 inför sista perioden. Andra perioden klart till Borås som lyckades att hålla de första 6 minuterna utan att Lockerud kom till skott på mål.

Skotten Lockerud 7 Borås 11 och utanför 11-4. Borås spelade bra innebandy och Lockerud försökte få till Hawaii med mkt spring som de fick mer av ju längre perioden gick.

3e perioden.

Borås börjar bra och deras bästa spelare kapten Magnus Koski fick sätta 3-4 ledningsmålet redan efter en dryg minut. Efter det hade Borås tryck och bland annat ett skott i ribbans underkant och några heta chanser. Men som vanligt när ett lag har tryck så får motståndarna kontring och Johan Carlsson som satte skottet i krysset i pp förut fick ladda länge och drog in 4-4 från backposition, där hann inte gästerna med att komma in och täcka, ett bra skott som målvakten såg ut att vara lite felplacerad på även om jag inte är någon expert angående målvakter.

(Efter 8 minuter noterade jag att Borås ser trötta ut och det märktes på det som hände sedan.)
3 minuter senare 9 min in i perioden slarvar Borås eller ska man säga hemmalaget stressar gästerna till ett misstag och får inte ut bollen ur zon så Jacob Stenström får sätta dit 5-4 och Lockerud är åter i ledning, då vaknar medgångspubliken till (ca 300). Att så många i publiken kan vara så tysta i 50 minuter är svårt att tro faktiskt men så är det ju på fler ställen. 1 minut senare smäller det igen och Lockerud gör 6-4 då Borås tappar bollen på mittplan och Lockerudsbacken lägger upp bollen på en center/forward som skarvar på ett tillslag och Johan Bergstrand slår till ett bra direktskott, en snygg spelsekvens faktiskt måste jag säga, så ska innebandy spelas.

Borås tar timeout i samma veva men tyvärr försent då skadan redan är skedd. Borås tar tag i spelet och skapar lite tryck i några minuter men är ineffektiva måste jag säga, de kostar på sig att bara i tredje perioden bränna 3 frilägen 2 st av nr 27 Daniel Koski och 1 av nr 10 Wiberg och det har man inte råd med i sådana här tighta matcher. Lägg också till ribbskottet så ser man att gästerna inte är tillräckligt effektiva när det som mest gäller även om de lirar en bra innebandy med fina pass inom laget. Det är ju dock inte alltid man vinner även om man spelar bästa innebandyn vilket vi fick se idag då Lockerud även fick kontra in 7-4 efter att Andreas Wiikman dragit en rökare kryssribba in, ett riktigt snyggt skott även det i konkurrens med 2-3 målet som Carlsson satte i andra perioden.

Skotten i 3e perioden. 14-12 på mål och 3-6 utanför. Man ser tydligt att när hemmalaget träffar målet så kommer målen.

Totala skott 30-32

Davids analys av matchen då.

Ja Lockerud vinner på orken de stressar gästerna till misstag och de får den viktiga ledningen snabbt så de får kontringsspela vilket de är bra på. Man kan inte säga att Lockerud har ett utvecklande innebandyspel inte vad jag såg idag i alla fall, väldigt sällan mer än 2 pass inom laget på offensiv planhalva men......

Det funkade ändå, dock tror jag inte att laget blir bättre än så här faktiskt, vi kommer nog se laget ligga hyfsat i div 2 de närmsta 5 åren och jag är inte det minsta förvånad att de missat att kvala upp i några år när de inte har ett bättre grundspel, de är jättelätta att läsa vart de vill ha sina avslut i alla fall när man sitter 5 meter upp på läktaren.

Borås saknade en hel drös med bra spelare och hade behövt ha 3 kedjor för att inte tappa orken i tredje perioden. Spelmässigt märks det att Borås spelare har lirat på en nivå högre då en hel del spelat i en eller två serier högre då de kunde ha fina kombinationer med några snabba pass men de är för ineffektiva idag men vi ska inte glömma att Lockeruds målvakt var klassen bättre än Borås målvakt. Ingen skugga på något sätt över unge Jonathan Larsson i IBF men Lockeruds rutinerade Joel Nilsson Bergström gjorde flertalet klassräddningar som höll laget kvar i matchen när Borås hade tryck och målvakten är lagets viktigaste spelare.

Dock kan man kanske se att Borås inte har en större ambition med innebandyn när spelare saknas på grund av fotbollsmatcher och andra skitsaker som att åka på kalas till mormor (bara taget ur luften nu för att ni ska förstå grejen) , att välja det före seriematch i innebandy är korpnivå och därför blir man så trött på dessa innebandyspelare som inte tar innebandyn mer seriöst och sviker sina lagkompisar för de ska spela någon jävla futsalcup eller någon annan skit med fotboll efter säsongen. Har man sådana spelare i ett lag och är beroende av dem kommer man inte komma högre heller tyvärr det är sanningen. Jag hoppas att Borås unga spelare satsar på innebandyn för de var duktiga, jag vill berömma unga Wiberg som var vass i förstafemman, en sevärd spelare.

Dock har ingen i Borås skyllt något på det efter förlusten det var bara min analys ska ni veta, jag hade aldrig pallat att träna ett lag som har spelare som håller på så i alla fall, kanske därför man är så nöjd med att vara pensionerad som tränare nu även om man saknar att stå i ett bås och vara med i hetluften, men man har blivit så besviken på spelare så många gånger.

Får tacka coach Martin Smauch i Borås för att jag fick åka med honom, mycket trevlig tränare, dock förstår jag inte varför Lockerud ropade upp Borås nämnde tränare för Martina och det stod även i Matchprogrammet, kanske bättre att någon läskunnig skriver i matchbladet nästa gång eller? :)